Se fura ca-n codru: din padurile Clujului au disparut copaci in valoare de 200.000 de lei

Hotii de lemne din Cluj au taiat aproape 900 de metri cubi de padure, si asta doar pe raza a doua comune din judet. Valoarea estimata a pierderilor lemnoase se ridica la aproximativ 200.000 de lei. La sfarsitul saptamanii trecute, au fost finalizate inspectiile silvice in cadrul a doua cantoane din Ocolul Silvic Somesu-Rece, pe raza comunelor Maguri Racatau si Mariselu, ocazie cu care s-a constatat taierea ilegala a cantitatii de 875 de metri cubi de material lemnos de estenta rasinoasa, in valoare de 179.231 lei. Politia nu are deocamdata niciun suspect.
"Avand in vedere deficientele constatate, au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala de arbori, fapte prevazute de Codul Silvic, fiind realizata si extinderea cercetarilor fata de persoanele cu atributii pe linia punerii in valoare si a exploatarii de masa lemnoasa", spun reprezentantii politiei.
Avand in vedere cele descoperite, in perioada urmatoare vor fi organizate inspectii silvice pe raza tuturor ocoalelor silvice de stat sau private de pe raza judetului Cluj.

Fostul sef al Directiei Silvice ramane in arest

Curtea de Apel Cluj a decis ca Traian Maris, fostul director al Directiei Silvice, va fi judecat in stare de arest pentru luare de mita. Maris, revocat din functie saptamana trecuta, e acuzat ca a primit mita 10.000 de lei, de la doi subalterni, pentru a le asigura stabilitatea posturilor si rezultatele favorabile la controalele periodice. Traian Maris a fost arestat preventiv, la 15 aprilie, dupa ce cei doi padurari l-au denuntat, iar in momentul retinerii, anchetatorii au descoperit asupra lui cei 10.000 de lei, marcati anterior de procurorii DNA. Foto: stiridecluj.ro

Adauga comentariu