Se cere eliminarea obligativitatii virajului la dreapta de pe strada Aviator Badescu

Dupa reabilitarea strazii Avram Iancu, Comisia de Siguranta a Circulatiei din cadrul Primariei Cluj-Napoca a impus reguli noi in intersectia cu strada Aviator Badescu si a decis sa interzica virajul la stanga de pe aceasta. Acesta decizie nu face altceva decat sa supraaglomereze traficul auto din Piata Cipariu si Piata Avram Iancu, deoarece soferii care utilizau strada Aviator Badescu ca o ruta alternativa pentru a ajunge in zona centrala a orasului, nu mai pot face acest lucru, ca urmare a pozitionarii semnului obligatoriu la dreapta.  

Un consilier local a solicitat Serviciului de siguranta a Circulatiei Urbane din cadrul Primariei Cluj-Napoca revenirea la semnalizarea rutiera initiala, astfel incat, sa fie permis virajul la stanga de pe strada Aviator Badescu. Motivatia solicitarii consilierului PNL, Ioan Bildea, este una cat se poate de pertinenta prin faptul ca traficul auto dinspre Gheorgheni si Zorilor spre Piata Unirii sau alte zone centrale ale orasului era mai fluent la orele de varf in Piata Cipariu, inainte de instalarea semnului obligativitatii virajului la dreapta, deoarece soferii foloseau strada Aviator Badescu ca o ruta ocolitoare.

“Posibilitatea de a efectua virajul la stanga nu incurca traficul de pe strada Avram Iancu, deoarece semaforul pietonal din apropiere permite ruperea fluxului de trafic si incadrarea celor care fac stanga de pe strada Aviator Badescu. Interzicerea acestei posibilitati conduce la o supraaglomerare inutila a zonei pietei Timotei Cipariu si, drept urmare, consider ca solutia adoptata prin amplasarea indicatorului „obligatoriu la dreapta” si a stalpisorilor de delimitare a fluxurilor de trafic pe mijlocul strazii Avram Iancu este inoportuna si ar trebui renuntat la ea”, a motivat Ioan Bildea solicitarea catre Primarie. 

Gurile rele spun ca montarea semnului de circulatie care ii obliga pe soferi sa vireze inspre Piata Cipariu si, totodata, sa aglomereze zona din fata liceului George Cosbuc, a fost facuta la solicitarea prefectului Gheorghe Vuscan. Acesta, avand domiciliul pe Aviator Badescu, s-a aratat deranjat de traficul de pe strada pe care locuieste, motiv pentru care ar fi cerut reprezentantilor comisiei de Circulatie a Primariei schimbarea regulilor in intersetia cu Avram Iancu. Odata cu modificarea acestor reguli, reprezentantii Primariei au si montat pe mijlocul strazii Avram Iancu cativa stalpisori, astfel incat, posibilii “contravenienti” sa fie descurajati. Intrebrea care se pune este daca strada Aviator Badescu deserveste doar intereselor unui om, si anume prefectului, sau si interesele cetatenilor platitori de taxe si impozite.   

 

Adauga comentariu