Se caută un IT-ist! Nimeni nu dorește postul de programator din Primăria Cluj-Napoca, plătit cu 10.000 lei brut, în cel mai scump oraș din țară: „Se pare că acești bani nu sunt suficient de atractivi”

Cea mai digitalizată instituție din România, Primăria Cluj-Napoca, nu reușește să trezească interesul programatorilor clujeni nici cu un post de 10.000 de lei. Costul de viață este într-atât de mare în municipiul Cluj-Napoca - primul oraș al IT-știlor din România – încât nici un programator nu dorește postul scos la concurs de Primăria BOC. 

Întrebat în privința digitalizării din Primăria Cluj-Napoca și a postului de programator disponibil în cadrul administrației locale, viceprimarul Dan Tarcea a fost nevoit să recunoască că nici un IT-ist clujean nu se înghesuie să se prezinte pentru acest job:

„Nu, nu s-a prezentat nimeni la concurs. 

Se pare că cei 10.000 de lei nu sunt suficient de atractivi pentru cei care lucrează în domeniu. 

Se pare că acesta este un domeniu în care banii sunt mult mai mulți. 

Îi încurajez pe toți cei care vor să lucreze la Primăria municipiului Cluj-Napoca, să aplice pentru acest post. 

E un post care o să-i pună la încercare, să spun așa, capacitățile de intuiție și de viziune.

O să fie un post provocator”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea atribuțiile aferente unui post de IT-ist în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

„Doar să vină să își dorească să lucreze la Primăria municipiului Cluj-Napoca pe banii ăștia”, a conchis vicprimarul Tarcea. 

De altfel și primarul Emil Boc s-a referit la postul de IT-ist foarte bine remunerat dar pe care nu îl vrea nimeni:

„Nu am reușit să atragem pe nimeni din IT. Cautam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, declara edilul Emil Boc în iulie 2021. 

Deși municipiul Cluj-Napoca își revendică titlul de Capitală a IT-ului din România, costul de viață extrem de scump face ca jobul disponibil în cadrul Primăriei să nu trezească interesul specialiștilor în domeniu. 


Adauga comentariu