Se cauta fonduri pentru ca 25 de copilasi din familii nevoiase sa poata merge la vara in tabara

Proiectul Scoala de Vara “Smart Kids” va avea loc din 13 pana in 19 iulie in Tarcau, judetul Neamt. Este o tabara care ii va aduce pe micii participanti in mijlocul unui peisaj pitoresc, inconjurat de munti, cu posibilitatea vizitarii unor obiective turistice foarte interesante. Pentru ca familiile lor au venituri foarte reduse si multe probleme, este nevoie de donatii pentru strangerea sumei necesare organizarii activitatilor. 

Manifestarea este la cea de-a doua editie. Anul trecut, copiii proveniti din familii nevoiase au avut parte de o distractie pe cinste alaturi de studenti din toata lumea la Valea Verde, la 120 de kilometri de Cluj, in Muntii Apuseni. Cei mici au cunoscut in acest fel studenti din America, China si Mexic si au participat alaturi de ei la diferite ateliere de lucru. 

“Avem 20 de copii care vin in mod constant la noi la centru. In plus, am vrea sa le oferim sansa celor mai implicati dintre ei sa isi aduca si fratii. Asta inseamna ca totalul ar fi de 25 de copii. Cu totii vin din familii cu o situatie materiala foarte precara. In acest fel au fost alesi pentru a fi ajutati in cadrul centrului nostru. Ii ajutam pe partea educationala, le dam si o masa calda si, practic, asa ii sustinem. Anul trecut am organizat prima tabara si acum suntem la editia a doua. A avut un impact extraordinar in viata lor, atat pe partea de dezvoltare sociala, cat si emotionala, sunt mult mai deschisi in relatiile cu ceilalti copii si personalul”, a precizat Livia Vulea, coordonator al Centrului de Zi Something New, organizator al manifestarii. 

Pe langa ajutor la teme si o masa calda, copiii cu varste intre 6 si 15 ani care vin la centrul clujean au avut parte de vizite la muzee, au fost si la planetariul mobil care a poposit recent la Cluj si chiar la teatru. Intre rezultatele obtinute de organizatori au fost si schimbarea spectaculoasa a rezultatelor scolare ale copiilor, unii dintre ei aflati inainte de a veni la centru in prag de corigenta.

Intre activitatile la care vor participa in tabara din iulie, copiii vor avea parte de lectii de conduita, codul bunelor maniere cu jocuri de rol, jocuri sportive, plimbari in batura, scaldat, vizionari de filme saudrumetii in zona Tarcaului, 

“Pe toata durata programului de vara, copiii vor participa si la iesiri organizate: vizionare de filme; gradina botanica; teatru de papusi; muzee;  targuri si la Festivalul de la Bontida. Copiii care se confrunta cu corigente vor avea posibilitatea de a primi meditatii la diferite materii. Pe tot parcursul programului Scoala de vara "Smart kids", copiii vor beneficia de o masa calda/zi, cand vor participa la activitati. Asadar, pentru indeplinirea acestor obiective/activitati dorim sa apelam la generozitatea oamenilor de a ne sustine activitatea”, arata organizatorii. 

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului este de 20.000 de lei. Sunt necesare cheltuieli pentru transport, cazare, masa, plata bucataresei, materiale didactice, materiale pentru diferite ateliere de lucru, jocuri si o piscina gonflabila.

“Restul banilor vor fi alocati pentru intrari la teatru, muzee, targuri, ferma de animale, gradina botanica, produse alimentare pentru atelierul de gatit, produse necesare pentru atelierul de tamplarie, masa calda pentru toti participantii la Scoala de Vara "Smart kids"”, precizeaza oficialii centrului clujean.

 Cei care doresc sa dea o mana de ajutor pentru strangerea banii de care este nevoie pentru tabara, pot face asta fie participand la evenimentele organizate de Centrul de Zi Something New, fie sustinand financiar un copil pentru participarea acestuia in tabara. Donatiile se pot face in contul
RO73BTRLRONCRT0203806401, deschis de asociatie la Banca Transilvania.

Asociatia Organizatia Crestina Something New este o organizatie non guvernamentala, nonprofit. Centrul de zi Something New este o forma de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, a caror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spatiul de locuit si conditiile de igiena fiind necorespunzatoare cresterii si ingrijirii copiilor. In cadrul centrului li se ofera copiilor aflati in situatii de risc servicii de gazduire (4 ore/zi), educare, dezvoltare artistica, socializare si petrecerea timpului liber, consiliere psihologica si suport social pentru familiile lor.

Adauga comentariu