Se cauta constructor pentru modernizarea strazii Faget, care va costa peste 15 milioane de lei

Primaria Cluj-Napoca a lansat licitatia pentru modernizarea strazii Faget, contract ce are o valoare de 15,5 milioane de lei, fara TVA. Investitia este pe lista de prioritati a primarului Emil Boc inca din 2013.

Executia lucrarilor de modernizare a strazii Faget are o valoare estimata de 15.546.116 lei, fara TVA. Anuntul licitatiei a fost publicat ieri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Firmele care doresc sa realizeze aceasta lucrare au la dispzitie trei luni sa depuna oferte financiare, criteriul de selectie fiind “pretul cel mai scazut”.

Proiectul prevede refacerea din fundatie a strazii Faget, care nu a mai fost modernizata de zece ani. Va fi reabilitat  tronsonul de strada cuprins intre intersectia cu Calea Turzii pana la inceputul sectorului de drum administrat de Consiliul Judetean Cluj – RAADPP Cluj (DJ107R ).

“Modernizarea strazii Fagetului  este necesara din cauza starii imbracaminţii rutiere  existente, care este degradata ca urmare a imbatranirii ei, a creşterii continue a cerintelor  traficului rutier cu privire la confortul si siguranta circulatiei, din cauza inexistentei unui sistem de colectare a apelor de suprafata care sa functioneze si din cauza nedrenarii apei din zonele inconjuratoare sau aflate in corpul drumului.
Totodata precizam ca circulaţia apei subterane din straturile de adancime, aflate in corpul drumului sau din zonele inconjuratoare, a provocat tasari si modelari importante ale terenului”, se arata in Caietul de sarcini.

In cadrul proiectului, vor fi amenajate si drumurile laterale, pe o lungime de 20 de metri, cu acelasi sistem rutier. De asemenea, se vor amenaja podete pentru accesul riveranilor. Investitia este finantata prin Programul Operational Regional.

 

Comentarii

dod

09.04.2015 15:30

Va dati seama daca un proiect de pe lista de prioritati a asteptat 2 ani pana sa se scoata la licitatie cat costa un proiect care nu este asa "urgent" . Spunea cineva o data ca, cu banii cu care romanii fac 100 km de autostrada, chinazii inconjoara pamantul si acum tind sa ii dau dreptate. 15 milioane de lei pentr asfaltare strazii Faget, serios?! partea frustranta pentru noi cetatenii este ca pe langa faptul ca se va cheltuii aceasta gramada de banii, lucrarea ca de obicei o sa tina 2 ani maxim, apoi alti bani alta distractie. Dar trebie sa isi faca si boc verificarea la masina din ceva si sa isi reabiliteze apartamentul , doar e primavara, nu?

mihai

09.04.2015 23:44

Cred ca pozele sunt de pe strada Drm Sf Ioan, nu de pe str Faget. Oricum si strada asta era o prioritate acum 2 ani, intre timp a devenit o centura explodata. Penibil Mr Boc!

marcolio clujinescu

10.04.2015 07:30

Eu locuiesc in Făget si  stiu că asfaltarea nu este suficientă.trebuie sa se facă toate drenările plusrigolele care ar colecta apele care se revarsă peste drum in cazul ploilor mai mari.Plus trotuare,pt ca dacă alegi să mergi acasă pe jos sau să iesi la o plimbare seara te simti mereu in pericol.Cred că cheltuielile se referă la refacerea totală plus trotuare.Așa sper.

Adauga comentariu