Scrisoarea unui tanar jurnalist catre o foarte tanara doamna judecator

Stimata doamna judecator Oana Maria Daradics,

 

Numele meu este Liviu Alexa si sunt jurnalist. Va adresez aceste mici randulete in speranta ca le veti intelege intru totul sensul si ca nu le veti buchisi, asa cum ati tocit la faculta de Drept cartile sau la admiterea pentru Institutul National al Magistraturii, unde, felicitari, ati intrat pe locul 13 din 100.

Este evident ca aveti stiinta de carte, nu incape tagaduiala. Cred, insa, ca la cei, cred eu, maxim 24 de ani pe care ii aveti, sunteti repetenta la capitolul "Viata". Si, va garantez, cu experienta de 17 ani a unui jurnalist in varsta de 35 de ani, ca nu veti fi niciodata un Judecator complet, pana nu veti absolvi cu nota mare si acest capitol.

Va scriu, stimata doamna judecator, pentru ca mi-e frica de Dumneavoastra. Vazand ca astazi ati ordonat, aidoma unei neveste de vataf, evacuarea din sala de judecata a doamnei avocat Kapcza Mikolt, solicitand interventia jandarmilor, cand aveati si alte masuri de "lucru", mi s-a facut foarte frica de Dumneavoastra si de Noua Generatie de juzi pe care o reprezentati.

Gestul Dumneavoastra tradeaza isterie, lipsa de experienta, lipsa de bun simt, lipsa de respect fata de breasla avocatilor, lipsa de consideratie fata de cetatenii ce isi asteptau judecata. V-ati comportat execrabil, ati botit pentru multa vreme roba in care imi pun mereu speranta eu si ceilalti ce inca cred in Justitie.

 

Doamna judecator, fiind un jurnalist de investigatii contondent, am avut si eu "ocazia" sa ajung in sala de judecata, dar am si asistat la procesele altora. O fac de foarte multi ani, de pe vremea cand Dumneavoastra erati, fara suparare, la gradinita. Mi-au fost date sa vad la viata mea multe episoade in sala judecatii:

- am vazut transferuri epocale de ironii intre avocati si juzi extrem de inteligenti

- am vazut judecatori dominati de avocati cu experienta

- am vazut avocati isterici care iritau pana si bietul taran ce-si astepta randul la un litigiu despre mostenirea lasata de la tatane-sau

- am vazut judecatori fara coloana si avocati intelesi sa-si tranteasca clientul

- am vazut judecatori perfizi care jucau un teatru fenomenal si care, la final, dadeau cel mai neasteptat verdict

Dar nu am vazut niciodata in 17 ani de presa un episod precum cel in care ati fost actrita in rol principal.

 

Doamna judecator, o sala se domina prin prestanta, o judecata se conduce prin energia transmisa. Ati gresit azi enorm, abuzand de statutul Dumneavoastra in fata avocatei Kapcza Mikolt, o doamna cu 36 de ani de avocatura in spate, o unguroaica calma pe care o stiu de multa vreme si despre care pot spune, sub cuvant de onoare, ca este o tipa extrem de educata, dar foarte contondenta. Insa e contondenta mereu pe un ton civilizat. Asa si trebuie sa fie avocatii, iar Dumneavoastra, judecator, sa ii apreciati cu calm argumentele si oricat ar macai avocatul in instanta, sa decideti suveran si drept, nu sa scuipati foc si sa chemati jandarmii.

Prin abuzul de forta de azi, mi-ati aratat ca nu sunt vorbe in vant cele auzite de mine de la niste amici care imi vorbesc despre tampeniile pe care tutorii de la INM vi le spun dumneavoastra, tinerilor judecatori, cand vi se inoculeaza "pe stil nou" chestii de genul "voi, judecatorii, sunteti cei mai tari, sunteti aparte, sunteti o casta, toleranta zero cu oricine va contesta".

Nu sunteti Dumnezei in sala de judecata! Nu va este permis sa oglinditi prin gesturi de acest gen umorile si nervii, frustrarile si dracii pe care ii aveti! Nu sunteti Dumnezei, repet din nou, ci Slujitorii Legii!

Cand ati calcat pragul salii de judecata, nu ne intereseaza nici ca aveti probleme acasa, nici ca sunteti nervoasa pe nu stiu ce coleg, nici ca v-a venit factura la mobil prea mare. 

Dumnevoastra, judecatorii tineri, caci, doamna Daradics, abia aveti 7 luni la instanta, abia 7 luni de cand Presedintele Romaniei v-a semnat decretul, dumneavoastra trebuie sa fiti Speranta ca Justitia se va "dezstramba" si mai tare de acum inainte.

Dar sunteti, multi dintre cei noi, infumurati si isterici. Am vazut recent un episod groaznic pe coridoarele Judecatoriei in care o alta tanara judecator a trecut nonsalanta pe langa un procuror in roba care o salutase. Pe bune?! Asta va invata la INM, sa fiti judecatori ce uita sa salute?

Nu ma intereseaza ce cred avocatii din Craiova, ma intereseaza ca vad, aici, la Cluj, o stare de tupeu ce se dezvolta ca un virus in inimile Noii Generatii. Fosti tineri avocati ce s-au ratat in meserie se duc la INM, devin magistrati, si apoi se uita de sus la fostii lor colegi. Judecatori tineri ce isi barfesc colegii mai in varsta. In general, o atitudine gaunoasa, puturoasa, demna de o sueta cu colegii de faculta pe o terasa in centru, iara nu in cladirea unde locuieste Justitia. 

 

Stimata doamna judecator,

Mi-e frica rau de Dumneavoastra. Mi-e frica sa nu care cumva sa ajung la judecata Dumneavoastra si sa ma judecati subiectiv pentru ca, cine stie, odata am scris ceva ironic despre mamele ce isi educa copiii pe Facebook sau ca am scris in alte dati ca noua generatie de tineri este dominata de cinism. Zau, mi-e teama si nu exagerez!

Ati gresit amarnic, v-o spun eu, un jurnalist contondent, ce scrie al doilea text despre un judecator in nici 10 zile. M-am gandit mult daca sa va scriu sau nu, caci pot crea impresia unui justitiar, ceea ce cu siguranta nu sunt. Nu dau lectii breslei judecatoresti, dar nici nu pot sa tac cand vad asemenea derapaje! Daca altii tac si nu o spun, nu este pentru ca nu gandesc la fel ca mine, ci pentru ca nu au o tribuna sau statutul nu le permite. Dar m-as bucura sa stiu ca ei ma sustin si imi sustin ideile, chiar si "pe silent". M-as bucura sa amendeze in forurile interne sau de specialitate aceste exagerari!

 

Stimati judecatori, procurori si avocati,

 

Nu fac un apel la calm, ca nu sunt Cristian Topescu, stiti ca nu sunt dus prea des la Biserica... 

Ci fac un apel la bun simt si condescendenta. Traim vremi pestilentiale, atmosfera la Cluj e oricum de rahat, hai sa nu o mai incetosam cu orgolii marunte!

Sunteti implicati intr-un proces incredibil de important de schimbare a Justitiei, va rog, schimbati Justitia pe bune, drept si definitiv, nu stramb si isteric! Respectati-va intre dumneavoastra, ca sa va respectam si noi, muritorii, ce asteptam cu nesat ca aerul sa se schimbe. Traim niste luni tensionate, se schimba regimuri, se schimba coduri, se schimba generatii, se schimba minti.

Se schimba minti, dar va conjur: nu va schimbati inimile! Capitolul "Viata" nu poate fi tocit.

 

PS: Inca asteptam un punct de vedere al Judecatoriei. Poate chiar al sefului institutiei, domnul Lucian Marian.

 

 

Comentarii

Edit

03.09.2014 21:47

Un idealist romantic :) Bine ca mai exista...

Liviu Pop

03.09.2014 22:49

Doamna avocat nu este civilizata. Ii place scandalul gratuit si se simte in largul ei doar atunci cand urla ca sa creada clientu ca se lupta temeinic pentru el. Poate Judecatoria Cluj-Napoca ne va pune la dispozitie inregistrarea sedintei de judecata si vom putea auzi toti - ceea ce multi dintre avocati si magistrati stiu - ca doamna K este varza profesional si ca doar urla si, din pacate, impresia artistica nu e departe de cea profesionala.

Patricia Otvos

04.09.2014 02:57

O cunosc pe doamna avocat Kapcza de multi ani, am un deosebit respect pentru ea, si am toata increderea ca nu a facut niciun "circ" in sala de judecata. Dealtfel, am fost si eu pe cale sa fiu data afara dintr-o sala de judecata, cu multi ani in urma, dupa ce reprosasem judecatoarei ca mi-a aruncat actele pe jos, fara sa se uite macar la ce ii inmanasem. Bineinteles ca in opinia ei am fost de vina eu si a avut incredibila nerusinare sa o roage pe o colega sa cheme jandarmul sa ma scoata afara din sala. Spre onoarea colegei, aceasta nu s-a conformat acestui "ordin" neprocedural si abuziv.

Potra

22.09.2016 14:08

Doamna Kapcza nu stie sa vorbeasca daca nu striga. Dansa crede ca asa se impune. Argumente rationale si de drept - 0, gura mare cat 10 in schimb. Ma mir ca nu au dat-o si altii afara din sala de judecata, pentru ca urla la toata lumea. Nu ar strica un control psihiatric.

Vlad

03.09.2014 22:52

Este adevarata spalarea pe creier de la INM, rezultatul este crearea unui complex de superioritate, adica un complex de inferioritate supracompensat. Solutia ar fi introducerea obligativitatii practicarii avocaturii minim 5 ani inainte de a deveni judecator, asa cum este in sistemele juridice din statele dezvoltate.Sau parcurgerea unor cursuri psihologice obligatorii si eliminatorii la INM.Sau cei 7 ani de acasa.

Confirm

03.09.2014 23:00

Nu pot decat sa constat si eu cat de putin se mai tine cont de ideea de distinctie, respect si eleganta , tocmai acolo unde ar trebui sa fie vizibile cel mai mult !!

Ina

03.09.2014 23:48

Cei care ar trebui sa fie exemple pentru societate sunt niste biete paiate zburatacite si arogante. Si ...'Unde nu-i cap, vai de picioare!!!' 

Vlad

04.09.2014 08:25

Este destul de aproape de adevar afirmatia.Dar asta este un aspect care nu explica atitudinea dictatoriala si agresiva a unor judecatori. Ca de exemplu: Iuga Monica de la Judecatoria Cluj.

genu

04.09.2014 08:44

Inca o data BRAVO Liviu Alexa!Ce sa mai vorbim despre cei care dau "marele verdict" fara sa citeasca dosarul ! 

Oana

04.09.2014 08:51

Avem probleme cu justitia, asta e clar. Relatia avocati-judecatori s-a deteriorat in ultimii ani si trebuie sa o indreptam, insa nu cred ca acest caz reflecta cel mai bun exemplu in acest sens. Avand experienta in sala de judecata cu doamna av. K. tind sa cred ca masura luata de domnisoara judecator a fost perfect justificata. Haideti sa apreciem competenta, profesionalismul, interesul, implicarea, iar nu experienta, pentru care nu avem niciun merit.

Radu

04.09.2014 09:39

Nu am fost de fatza sa vad cum a decurs procesul, cum s-a comportat in fapt doamna avocat, insa am amandez altceva din text: judecatorii nu trebuie sa fie prieteni sau sa stea la povesti cu procurorii si avocatii. In SUA, Germania sau Marea Britanie, avocatii si procurorii intra in contact cu judecatorii doar in sala de judecata sau daca sunt chemati de catre acestia in biroul judecatorului din cladirea Tribunalului. De ce? Astfel se evita suspiciunile de aranjamente si nu lasa loc de discutii care ar duce la posibile incercari de masluire a proceselor!

grigore dobos

08.09.2014 14:55

Sunt un fost magistrat(procuror şi judecător), în prezent avocat.Ca atare, imi permit ca să mă pronunţ, în cunoştiinţă de cauză, cu privire la constatarea jurnalistului.Cel mai mare pericol pentru înfăptuirea actului de justiţie, nu clamat ci realizat,îl reprezintă lipsa componentei intelectuale la toţi participanti acestuia.Judecătorul, degeaba are experienţă de viaţă sau profesională , dacă acestea nu sunt dublate de calitatea sa de intelectual autentic.Expertiza profesională şi experinţa de viaţă-vârsta, nu-ţi conferă decât o posibilă stiinţă de interpretare a legii, dar nu şi o aplicare în spiritul şi litera ei. Spiritul nu poate fi indentificat fără o cultură umanistă solidă şi o "dedicaţie" totală pentru acestă misiune şi nu profesie.Aşa că,  inocularea unei stări de sueprioriate , de către aşa-zişi formatori de judecători, faţă de ceilalţi participanţi la această importantă actiune umană, este de-a dreptul ineficientă,  atâta timp cât aceştia(judecătorii) sunt conştiienţi de menirea lor şi nu se confundă cu funcţionarii publici. 

Antonie Popescu

04.09.2014 09:45

Corecta radiografia dlui Alexa, si ar trebui sa-i ingrijoreze si la CSM si la UNBR si pe cetateni ... "executiile publice" de acest gen sunt metode represive specifice anilor '50 ai secolului dominat de comunism si de securitate; aia nu pre aveau carte si erau activisti sau politruci ..  Cei de azi, ce-au !? . (Sindrom de abandon/lipsa reforma, reinstalat dupa 2007)     Altfel, cu cei mai onesti si exigenti judecatori, care au si renume de hudecatori buni,  e o placere sa te reintalnesti in sala de judecata ! Sa continuati monitorizarea....!:)

Caty

04.09.2014 10:21

Felicitari pentru articol si pentru indrazneala!La INM invata sa trateze de sus pe oricine fiindca sunt tratati la randul lor oribil de catre formatori, sunt porcaiti in fel si chip si sunt umiliti permanent. Nu de alta, dar sa invete sa asculte de mici! Cat despre relatia cu avocatii, e batjocorita de mult, de cand se uita cu invidie pe chitantele de onorarii depuse in dosare sau cu dispret la prapaditii care stau ore in sir pe culoarele instantelor, asteptand ca onoratii sa isi ia micul dejun, cafeaua, pauza de tigare, pranzul, pauza de telefon, etc.   

MISU

05.09.2014 22:20

De unde stii tu ca la INM se spala creiere? Daca ai avea creier ai intra la acel institut de elita, dar de ciuda ca nu poti intra, vorbesti urat de cei care reusesc aceasta realizare.

maria pop

06.09.2014 23:53

Mai tinere jurnalist,tu scri niste stiri fara sursa sigura,fara documentare,doar ceea ce auzi si to se spune de unii de altii,ce experienta de viata ai tu la 35 de ani(de baietas de maidan),cand nu esti in stare sa iti intemeiezi o familie,sa ai o relatie de bun simt cu angajatii tai cu care te porti ca un mizerabil ce esti,te cam crezi D-zeu pe pamant,dar baiete in locul tau mi-as pune multe semne de intrebare vis-a-vis de persoana proprie!Vrei sa te dai si tu rotund de parca nu ai fii,nu ai pic de respect nici pt propria- ti persoana,tu te uiti cum arati?Si ai sala de sport?Mi-ar fii rusine in locul tau,sa sterg pe jos cu oameni care au facut scoala si asa sa ma dau mare jurnalist!Rusine mizerabilule!

dina

04.09.2014 10:24

Faptul ca fac scandal in sala de judecata e una, dar cand frang destine prin sentintele pe care le dau , din lipsa totala de scoala a vietii , e alta.Cauze in care dragutele judecatoare tinere , au ramas atat de impresionate de pozele de pe net ale paratului incat au uitat sa tina cont de drepturile copilului paratului . Si au  motivat sentinta prin fraze neinteligibile fiind sigure ca mama copilului, e destul de varza psihic dupa 7 termene de judecata ca sa se mai umileasca public printr-un apel. Referitor la completele de minori si familie , care prin numele pe care il au ar trebui sa aiba judecatori care au familii si copii ! Si am mai vazut procese in care jandarmul soptea drei judecator VICIU DE PROCEDURA , iar ea se uita boem la justitiabili si nu intelegea ceea ce si jandarmului ii era evident.Mariti spaga pentru intrarea la IMN ca se pare o orice proasta si-o permite !!!!

Adrian

04.09.2014 10:28

Am fost oprit si evident pe buna dreptate acuzat de conducere sub influenta alcoolului pe drumurile publice ...pana acum totul e cum e nu ma plang sunt vinovat si am meritat sa fiu judecat ...mi-am si recunoscut vina in sala de judecata am cerut  procedura simplificata etc ..pana aici totul normal ....dar vreau sa intreb ..ca poate unii cunosc ...de cand pana cand se da mandat de aducere (m-am trezit la 7 dimineata cu 3 jandarmi in dormitorul meu ...cand au aflat pentru ce eram defapt pus sub acuzare ..s-au rusinat de mine) pentru o astfel de fapta;  adica am facut si eu facultatea de drept ( deageaba probabil) si daca nu m-a lasat memoria ...mandatul de aducere nu se practica in astfel de cazuri ..ca sa nu zic ca pedeapsa primita a fost aceeasi cu a unui domn care  impusca cainii vecinilor din placere pentru ca se plictisea acasa la pensie si cu a inca unui domn care a infipt o surubelnita in piciorul colegului lui de apartament pentru ca nu i-a raspuns la interfon destul de repede .... ca sa nu spun ca am fost judecat la 4 ani si 6 luni dupa comiterea infractiunii (mai aveam 6 luni si se prescria fapta) ...asa ca vreti sa vorbim de lege si justitie si judecatori? Wonderland (din Alice in Wonderland) e un loc mai normal decat Salile de judecata din Romania (mai ales din Cluj)

Alexandra

04.09.2014 17:05

Adrian, în practică, în pricini similare cu a ta, inculpatul se citează cu mandat atunci când nu s-a prezentat la primul termen de judecată, deși legal citat. Îndeosebi pentru a i se da posibilitatea de a-și recunoaște fapta și deci de a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Tind să cred așadar că judecătorul îți făcuse o favoare cu mandatul respectiv :)

daniel dragoș

07.11.2014 00:48

Adrian....1. Pedepsele pentru anumite fapte...nu depind de judecător...el doar le aplică ! Alții le fac, parlamentul și/sau guvernul....               2. Cu toate astea...faptul că pedeapsa ta pentru conducere auto(pe drumurile publice presupun) sub influența alcoolului e egală cu a unui vecin care împușcă câinii vecinilor...Ți se pare ceva în neregulă ? Știu că ...ar trebui să discutăm amical...suntem pe un spațiu public...și nu ne cunoaștem...Dar pretinzi că ai "trecut" pe la facultatea de drept deși recunoști că ai cam uitat...Nu crezi că a conduce băut  pe drumul public e un pic mai grav decât a împușca câini ? Vezi câte accidente se întâmplă și fără alcool...Apoi, tu ce pedeapsă i-ai da vecinului cu câinii ...? 

Ion

04.09.2014 10:32

Da, ar fi bine ca judecatorii sa fie anterior 5 ani avocati. Tupeu mai mare ca avocatii nu am intalnit. Prin urmare, au ce invata din experienta de avocat. Tupe maxim, meserie 0 (zero). Trafic de influenta, spaga, inselaciune, promisiuni fara suport. Consider articolul un alt atat asupra justitiei si independetei magistratilor, un articol scris de un ziarist platit de un patron care are probleme cu justitia.Daca vreti respect din partea justitiei, respectati!

Bartha Anikos

04.09.2014 11:38

un duș cu apa rece....pentru d-na K, pentru a se trezi la realitate...

RRs

04.09.2014 11:44

Sunt inca studenta la drept. In cadrul unui stagiu de practica am participat la mai multe sedinte de judecata. La una dintre sedinte doamna avocat reprezenta una din parti intr-un proces de divort. To ce va pot spune e ca atata taraboi a facut dna avocat si la respectivul proces fara a avea niciun temei legal in ceea ce cerea incat dnul judecator a fost nevoit dupa mai multe cereri respectuoase de a inceta cu circul sa o ameninte cu amenda. Pentru mine a fost cu siguranta cel mai graitor exemplu pentru capitolul ASA NU din toate cate am vazut. E inadmisibil un astfel de comportament din partea unei doamne avocate intr-o sala de judecata. Nu inteleg de ce acum intreaga lume o pune la colt pe doamna judecatoare doar pt ca este tanara. Un astfel de comportament nu trebuie tolerat. Justtia este si trebuie sa fie independenta si nu pusa la tacere cuminte cu mainile la spate de o doamna avocata care se vrea respectata doar pt ca varsta o cere. Justitia nu are a face cu etatea!

sorin

04.09.2014 16:20

este nevoie in materie penala de jurati, iar in materia civila de complete compuse din 2 magistrati.

Radu din sala

04.09.2014 16:31

Stimate domnule jurnalist. Poate ar fi trebuit, pe langa experienta pe care o invocati, sa investigati temeinic circumstantele inainte de a da lectii in spatiul public. Adica sa va documentati in legatura cu aceasta doamna avocat si, mai ales, cu prevederile regulamentului instantelor judecatoresti, care permit aceste masuri in situatii care le impun.Iar ceea ce s-a intamplat in sala de judecata nu este doar expresia "contondentei" d-nei avocat ci a fost o desfasurare de injurii mai mult sau mai putin voalate la adresa judecatorului, sanctionata ca atare.Imi pare rau ca nu observati limitele dintre bun simt si argumentatie pertinenta. 

Zerg

04.09.2014 17:27

Ha ha ha!!! Tinere jurnalist, imi pare rau pentru tine ca te chinui sa publici articole fara sa te informezi macar 1%. Astfel, conform art. 217 alin. 6 CPC "Preşedintele atrage atenţia părţii sau oricărei alte persoane care tulbură şedinţa ori nesocoteşte măsurile luate să respecte ordinea şi buna-cuviinţă, iar în caz de nevoie dispune îndepărtarea ei." Respect pentru colega judecator care a dispus indepartarea din sala a avocatei, indiferent de cati ani de experienta (dormit prin salili de judecata) are.Ce ma distreaza mai mult e ca tu, impreuna cu multi alti habarnisti, vorbesti despre ce se intampla la INM in totala necunostinta de cauza (tipic jurnalistilor mediocrii), conturand pentru publicul foarte credul o imagine falsa despre ce se intampla acolo. NU SE INTAMPLA NIMIC IESIT DIN COMUN!!!! Nu ni se spune ca suntem Dumnezei, din contra ni se spune foarte des ca suntem oameni si judecam oameni, nu dosare..Tot ce ai facut tu in acest articol de doi lei a fost sa prezinti cazuri izolate de comportament inadecvat (s-ar putea sa fie adevarat, sau nu) si sa generalizezi pentru toti judecatorii tineri.Legat de "experienta de viata" necesara unui judecator, te inseli din nou, intrucat noi nu judecam "din amintiri", judecata se face aplicand norma de drept la o situatie particulara, care nu are nimic de-a face cu cata "experienta de viata" ai, ci are de-a face cu felul in care interpretezi si aplici acea norma.Si spuneai ca ai 17 ani de experienta.....Vezi, de aceea tinere jurnalist, nu se cere experienta pentru admiterea la INM, intrucat unii (asemenea tie) desi au multi ani de experienta, aceasta lipseste cu desavarsire... 

Julie Frambu

10.09.2014 21:10

Tinere/batrane domn judecator, in sintagma "tipic jurnalistilor mediocrii", mediocri are un singur i. E ca pe avocatnet, daca mergi la servici, nu te mai duce, e gresit.O si mai tanara ne-colega avocat cu o atitudine colegiala.

daniel dragoș

07.11.2014 00:35

@Julie Frambu -E adevărat că "mediocri" se scrie cu un singur "i" în contextul vizat...Dar asta nu vă scutește de a scrie corect cuvântul "serviciu"... Mai ales în situația în care se face o ironie la greșelile ortografice ale  cuiva...Un "non"coleg :). 

Marius

11.09.2014 00:29

Stai liniștit, Ciprinelule, că nu ești dumnezeu, te crezi doar dumnezeu. Parcă te văd ce mucos cu ifose ești pe acolo prin amvon și cât te crezi tu de deștept. Probabil că ești dintre cei care ai tocit mii de legi și spețe fără să le înțelegi sensul, ca o muiere stearpă și acuma vii tu să faci pe șmecheru. Dacă toți specialiștii din țara asta ar aplica ce învață în facultate ca și majoritatea judecătorilor, probabil că am fi în faza de căruță cu bivoli. Voi învățați pentru IMM-ul ăla de vă tâmpiți de cap, apoi vă ștergeți la cur cu tot ce ați citit. Parcă te văd ce mare ești în ochii tăi și cum îâi repeți tu în oglindă de 1000 de ori pe zi: sunt magistrat...sunt magistrat ...sunt magistrat. Mi-e milă de tine

M. Florian

02.10.2014 19:59
PENTRU ZERG  vezi tu argumentele tale ce-i drept argresiv exprimate si-au pierdut tot efectul scontat in momentul in care fara sa cunosti persoana, ai jignit ca un badaran de doi lei, pe doamna avocat prin expresia "dormit in sala de judecata".Mai, cand acea persoana  lucra in justitie,  este posibil ca  tu sa te fi batut cu ratele pe dude (expresie populara) deci ? Te-ai anulat singur magistrat sau nemagistrat!

Adauga comentariu