Scriitorul Vasile Gogea acuză practicile sălbatice ale Urbanismului clujean. Între timp, acolo se fac angajări. Urbanismul “duduie” în timp ce proiectele imobiliare sunt, chipurile, blocate

Comentarii

hater

21.10.2017 15:01

Din păcate, situația urbanistica a Clujului e precum cea de la Pata Rât. Oamenii care mai au și altceva in cap in afara de poveștile cu "cel mai râvnit oraș" își dau seama ca distrugerea urbanistica a Clujului are proporții mai mari decât cea din perioada comunista. Paradoxal, cartierele "dormitor" din "epoca de aur" sunt lux fata de ce s-a construit in ultimii ani; la presiunea "dezvoltatorilor" și cu largul concurs al șpăgarilor din primărie, in frunte cu Boc, in oraș au apărut cartiere sau ansambluri imobiliare ce nu respecta norme elementare de urbanism. Iar efectele apariției acestora se reflecta asupra calității vieții tuturor locuitorilor. Centura metropolitana cu care ii amăgește, pentru a câta oară in ultimii 13 ani, Boc pe cei ce încă mai cred in dume ca cea cu "orașul de 5 stele" nu va rezolva mare lucru. Oricum, la modul in care arată orașul îmi vine greu sa cred ca se mai pot găsi soluții care sa readucă un echilibru și o normalitate din punct de vedere urbanistic (deoarece asta ar presupune soluții radicale precum demolări de imobile in unele situații și blocarea autorizării de construcții pentru unii ce nu ar accepta asta, ce ani la rând au construit cum au vrut cu șpăgi și presiuni). Închei cu 2 precizări ce arata nu doar ipocrizia, ci și complicitatea lui Boc: 1. in primul mandat Boc făcea pe marele apărător al legislației urbanistice când dădea ordin de demolare pentru un imobil de pe Câmpului, ordin ce bineînțeles ca nu a mai ajuns sa fie pus in practica (juristii primăriei având grija sa nu se prezinte la procesul intentat de dezvoltator); 2. terenurile primăriei (Tineretului, Lomb) unde se puteau face cartiere de la zero au fost blocate din 2007 in asocieri dubioase, ceea ce a convenit de minune "dezvoltatorilor" de blocuri între case sau doar blocuri între blocuri.

luca

23.10.2017 19:37

ce harta secreta viseaza scriitorul Vasile Gocea? PUG-ul este public, cu toate zonele sale. Scriitorul e nemultumit ca se construieste un hotel langa casa sa, asta reiese din ce a scris pe blog. Nu cunoaste legea, nu cunoaste regulamentele de urbanism, doar se lanseaza in acuze nefondate. Poate ar fi mai bine sa se consulte cu un specialist.

Vasile Gogea

24.10.2017 18:08

 @lucaStimate d-le „luca” (sper că nu sînteți... trei: luca și... matei!)sînteți în eroare: nu despre PUG este vorba, ci despre PUD. Pentru o informare (nu completă, din păcate, nici ea) să citească pe site-ul oficial al Primăriei HOTĂRÂREA C.L. Nr. 29/17.10.17  și celelate documente în legătură cu aceasta. 

luca

25.10.2017 20:39

domnule Gogea, in scrisoarea deaschisa vorbiti de harta secreta cu zone viabile si neviabile. Nu exista nicio harta secreta, PUG-ul este public. Acolo se vede clar care zone sunt considerate de restructurare, zone ce au potential de dezvoltare, care sunt zone de regenerare urbana, ce zone sunt protejate s.a.m.d Banuiesc ca zonele de restruicturare le-ati numit neviabile in scrisoare. PUD-ul se face pentru a detalia prevederile PUG. Scrisoarea deschisa denota faptul ca nu cunoasteti si nici nu intelegeti regulamentele de urbanism.

IN ATENTIA LUI bOC!

23.10.2017 21:19

@hater . foarte bine spus. cele mai multe blocuri sunt mai prost antifonate si mai prost compartimentate decat "cutiile" lui ceausescu. va spune unu care toata ziua e prin blocurile marilor dezvoltatori din cj. banul e cel care guverneaza in imobiliare. tre sa iasa metri patrati pt dezvoltator nu confort pt viitorul proprietar. in grigorescu se vinde cu 100 000 euro 2 camere, 56 mp  in bloc vechi. de ce oare ? cea mai grava situatie e ca nu poti sa construiesti o casa daca vrei pe teritorul municipiului. te imbolnavesti de stomac pana obtii o autorizatie pentru o casa!!!! aici e marea problema. toate dealurile clujului sunt goale si toti ar construi o casuta cu 50 000 si ar cumpara terenul cu 50 000 dar la urbanism te tine pt fiecare adresa de 2 randuri 30 de zile. De ce tineti in loc Clujul Domnule BOC!!!??? nu ne trebuie blocuri de apartamente multe, ne trebuie case !!! toti sarantocii europei gen spania stau in blocuri, desteptii gen uk, germania stau in case !!! 

Adauga comentariu