Diete

Scopul curelor sau monodietelor

Scopul esential al unei cure sau monodiete este acela de a facilita procesul de eliminare prin recuperarea efectului de stimulare pierdut. Principiul eliminarii consta in aducerea organismului in stare de repaus, pentru a stimula organele si a le oferi posibilitatea sa se debaraseze de toxine, rezultate in urma imbacsirii celulare si sangvine a unui organism ce nu mai poate distribui in mod convenabil aporturile – directe sau indirecte – si care incepe sa se depuna.

 

Procesul de eliminare. Aceasta lucrare ofera mai multe tipuri de cure si monodiete, iar fiecare le va putea alege pe cele care sunt mai potrivite pentru modul sau de viata si propria-i personalitate. Cu toate acestea, sa nu uitam ca eliminarea depinde de durata curei. O monodieta cu struguri de 10 zile consecutive va produce un rezultat imediat mai important si mai de durata decat o simpla cura cu fructe tinuta o singura zi, fara a fi reluata ulterior.

 

Ca intotdeauna, se stie ca perseverenta este si o punere la incercare a depasirii propriilor puteri, ceea ce permite o extindere a limitelor. Practicarea unei cure de eliminare contribuie la schimbarea obisnuintelor comportamentale si determina o reevaluare pozitiva a propriei noastre fiinte, asigurand astfel evolutia personalitatii.

 

O cura de eliminare pregateste regenerarea intregului organism, avand in vedere ca elimina obstacolul nefast al depunerii; de asemenea, ea ofera posibilitatea unei remineralizari, cu atat mai benefica pentru individ cu cat reasimilarea se va desfasura in conditii optime.

 

Modificarea obiceiurilor alimentare. Regenerarea nu se poate realiza decat prin modificarea obiceiurilor noastre alimentare: sa privim modul nostru de a ne alimenta ca pe o partitura muzicala continand numeroase note false, iar o cura sau o monodieta – ca pe o corectare a notelor muzicale respective. Daca vrem ca instrumentul muzical care este corpul nostru sa interpreteze o partitura armonioasa, este evident ca numai o alimentatie vie ii va permite “sa sune cum trebuie”.

 

Pentru a ajunge la un “cantec” perfect, este bine sa respectam cateva reguli esentiale:
– A manca trebuie sa constituie o placere: masa sa nu fie afectata de nici o restrictie. Trebuie inteles intru totul faptul ca nutritia este arta de a te alimenta corect, pentru a nu te imbolnavi.
– Reobisnuieste-te cu o alimentatie de calitate, singura capabila sa raspunda nevoilor celulelor noastre, fara ca nimic sa lipseasca sau sa prisoseasca. In acest scop, este indispensabila redescoperirea fructelor, legumelor, cerealelor, leguminoaselor cultivate ecologic si complete, singurele in masura sa asigure aceasta bogatie nutritiva si sa evite problema “caloriilor vide” pe care le contin alimentele rafinate industrial.
– O ratie zilnica echilibrata trebuie sa ofere organismului proteine, glucide, saruri minerale, vitamine si oligoelemente.
– E bine sa se diminueze consumul de produse animale – generatoare de colesterol, boli cardiovasculare, artritism – , inlocuindu-le cu o asociere regulata de cereale si leguminoase complete, cultivate ecologic.
Introdu in meniuri uleiurile nerafinate, obtinute prin presare la rece, pentru asezonarea salatelor, cruditatilor, legumelor fierte, fara a le praji.
– Bea zilnic 1,5 litri de apa slab mineralizata.
– Respectarea acestor reguli elementare este decesiva pentru realizarea unei mineralizari naturale. Cu toate acestea, este bine sa apelezi la suplimentele alimentare, singurele capabile sa remedieze in scurt timp o carenta, oferind, intr-un volum mic, o concentratie importanta de principii vitale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *