Școlile clujene nu uită niciodată să se laude cu olimpicii lor, însă au uitat să îi anunțe de Tabăra Olimpicilor, dreptul lor binemeritat de relaxare, după foarte multă muncă

În perioada 28 iulie – 12 august 2016, Ministerul Tineretului și Sportului organizează proiectul Tabăra Olimpicilor, program dedicat elevilor care au obținut premiile I, II, III și mențiuni la olimpiadele internaționale și premiile I, II și III la olimpiadele naționale, în anul școlar 2015-2016. Taberele se organizează la Centrul de agrement Râul Alb – Reșița și la Centrul de agrement New Paradise din Eforie Sud, între 28 iulie și 12 august.

Din bugetul proiectului s-ar fi asigurat cazarea și masa pentru un număr de 33 de tineri și 3 profesori însoțitori din județul Cluj, cu condiția ca aceștia să se fi înscris. Dar, ei nu s-au înscris. Motivul este unul revoltător: se pare că nu au fost anunțați. 

În data de 11 iulie 2016, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a trimis o adresă către unitățile școlare din județ, prin care îi ruga pe reprezentanții acestor unități școlare să îi anunțe de Tabăra Olimpicilor pe elevii din fiecare unitate care îndeplinesc criteriile, pentru stabilirea listei finale de participanți. Reprezentanții școlilor mai erau rugați de către Inspectorat să trimită către ISJ Cluj, până în data de 14 iulie, un tabel cu elevii care au confirmat participarea. Din unitățile școlare cu mai mult de 5 elevi participanți, școlile ar fi trebuit să nominalizeze și un profesor însoțitor.

Întrucât locurile erau limitate, oficialii ISJ mai specificau în această adresă și ca elevii doritori să-și completeze mai multe opțiuni, pentru că ocuparea locurilor disponibile, în caz că s-ar fi înregistrat multe cereri (așa cum s-ar fi și înregistrat, dacă elevii ar fi fost anunțați), s-ar fi efectuat în ordinea valorii premiilor obținute de către aceștia la olimpiade și a numărului de locuri disponibile.

Toate bune și frumoase, numai că, din 11 iulie, până în 14, când era termenul limită, timp de 4 zile, secretarele școlilor clujene, probabil, între o partidă de Solitaire și o alergătură prin curtea școlii după Pokemoni, nu au reușit să își găsească timpul și interesul necesar pentru a-i anunța pe elevii olimpici de această tabără de care ei ar fi putut – și ar fi trebuit -  să beneficieze, un beneficiu câștigat prin foarte multă muncă.

Această situație de cruntă nepăsare ne-a semnalat-o mama unei eleve olimpice de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca. Nici fiica ei, nici colegele sale de școală nu au fost anunțate de această tabără, Bianca Roba, mama fetei olimpice, aflând despre această oportunitate direct de pe site-ul Inspectoratului, unde a observat un anunț, printre multe altele.

Din cei 186 olimpici clujeni, pentru că nu au fost anunțați, doar 13 s-au înscris în final la această tabără, o situație tristă și revoltătoare, o bătaie de joc la adresa copiilor care muncesc pentru excelență, elevi cu care ne lăudăm, dar pe care îi ignorăm atunci când este vorba de drepturile lor.

Nu există nicio scuză pentru faptul că olimpicii nu au fost anunțați, mai ales că Tabăra Olimpicilor nu este la prima ediție, ea fiind organizată și în anii anteriori, după cum putem citi pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului:

„De Luni, 31.08.2015, la Vama Veche a început Tabăra Olimpicilor – EDIŢIA 3. Această este tabăra cu cea mai mare amploare a Direcţiei Tabere şi Agrement şi una dintre cele importante acţiuni ale Ministerului Tineretului şi Sportului în ansamblul lui! Anul acesta, timp de 2 săptămâni, peste 400 de olimpici internaţionali şi naţionali ai României, adevăraţi purtători de drapel, tineri pentru care imnul a cântat şi care din muncă lor ne aduc glorie peste mari şi ţări, primesc umilă noastră recunoştinţă prin organizarea acestui program gratuit. 

Scopul acestui program este recunoaşterea şi recompensarea adevăratelor valori, modele de urmat pentru toţi tinerii, în vederea dezvoltării unei comunităţi ce este posibilă doar prin existenţa unor vârfuri de performanţă cum sunt olimpicii. 

Prin intermediul programului «Tabăra Olimpicilor» se urmăreşte, de asemenea, dezvoltarea spiritului de echipa prin implicarea participanţilor în activităţi de grup, stabilirea de contacte între olimpicii din ţară pe diferite domenii prin folosirea activităţilor nonformale (workshop-uri, jocuri de rol, concursuri) în vederea realizării un schimb de experienţă şi colaborarea activă pe diferite domenii a tinerilor participanţi, cu scopul de a determina schimbarea societăţii de astăzi, într-o societate de viitor mai bună.” 

Fraze sforăitoare, lozincarde, demne de niște adevărați politruci (de anii ʼ50), totul este admirabil, sublim, dar elevii olimpici clujeni, anul acesta, vor lipsi din tabere cu desăvârșire, din simplu motiv că nu au știut despre existența unui asemenea program.

Bianca Roba, mama elevei olimpice (neanunțate) de la Colegiul Pedagogic, a declarat, pentru Ziar de Cluj:

„În perioada imediat următoare vor avea loc  seriile de tabere destinate elevilor olimpici. Eu am observat acest lucru într-un anunț de pe site-ul ISJ și am anunțat-o pe Andrada care s-a înscris pentru Râul Alb. Ceea ce a ridicat un semn de întrebare foarte mare e faptul ca Andrada a fost sunată de la Inspectorat și i s-a spus ca e singura doritoare pentru prima serie la Râul Alb – Reșita, din 28 iulie-3 august, și nu are profesor însoțitor, va trebui să se descurce sigură până ajunge în tabără, condiții în care a ales să treacă la următoarea opțiune, prima serie la Eforie Sud, 29 iulie-4 august,  perioadă în care merg 8 elevi și  un profesor însoțitor. 

Întrebarea mea este: în condițiile în care, la nivelul județului Cluj, sunt aproximativ 100-150 de elevi olimpici, nu există bătaie pe 33 de locuri libere? 
Câți elevi au fost anunțați, având în vedere că pentru fiecare elev școala are la dispoziție și numerele de telefon ale părinților, deci cel puțin 3 numere de telefon (mama, tata, elevul).

Școlile, care se laudă cu acești elevi, n-au putut găsi o soluție să le plătească transportul (exista fondul asociațiilor de părinți și eu cu dragă inimă am dat de fiecare dată, pentru că sunt multe lucruri de făcut)?

Daca tot trebuie să-și suporte ei această cheltuială, de ce n-au primit încă banii de olimpiadă (Andrada a primit doar la Craiova în cadrul festivității de premiere, dar nimic de la Primărie, CJ Cluj, Inspectorat sau altceva), la festivitatea de premiere de la sfârșitul anului școlar?

Mă adresez Ziar de Cluj în speranța că poate aude cine trebuie și veți face fericiți niște copii formidabili, care au muncit enorm de mult, și, de asemenea, pe părinții lor, sau poate chiar se mai îndreaptă câte ceva.

Anul trecut, la Gala Excelenței, au fost 150 de copii olimpici la nivel de județ. La 33 de locuri și 100-150 de copii olimpici în Cluj, cred că nu a funcționat circulara Inspectoratului, pentru că, din câte știu eu, nici Larisa Neag, care a terminat clasa a XII-a, tot la Pedagogic, nu a fost anunțată. Ar fi trebuit anunțată și ar fi trebuit anunțați părinții. 

La 33 de locuri, să te sune și să îți spună că în prima serie nu există doritori… Dar elevii din Dej, din Huedin? Chiar nu a vrut nimeni să meargă? Eu cred că nu a funcționat bine circulara. Cred că sunt copii care chiar nu au fost anunțați. 

Noi nu am fost anunțați, am descoperit noi pe site-ul ISJ-ului, cu o zi înainte de termenul final de înscriere, și am sunat la școală și am întrebat: «Nu vă supărați, dar pe noi ne anunță cineva?» «Păi, de abia am primit și noi, dar directorul este în concediu și o să vă anunțăm”, ne-au răspuns. Cu o zi înainte de deadline. 

În 14 am sunat înapoi la școală și și-a făcut Andrada opțiunile, prima a fost Reșița, a doua Eforie Sud și, apoi, trei, patru, celelalte. Li s-a spus copiilor să aleagă 4 opțiuni, tocmai ca să nu se suprapună. 

Pe restul fetelor de la Pedagogic, tot Andrada le-a anunțat. La Pedagogic au fost 6 fete olimpice.

Dacă Inspectoratul nu îi poate trage de urechi, să-și facă treaba la școli, au o problemă. Atunci, să sune Inspectoratul, pentru că au liste. Inspectoratul nu își face treaba, noi nu avem nevoie de ei dacă nu își fac treaba să mobilizeze lumea. De tabere ar fi trebuit să se știe la terminarea anului școlar și să le spună la copii, pentru că tabăra aceasta s-a organizat și anul trecut, iar anul trecut părinții au găsit sponsorizări pentru transport, pentru că au știut din timp.

Domnul director de la Pedagogic mi-a fost și mie profesor și e un director bun, dar fetele de la secretariat nu și-au făcut treaba; sunt convinsă că secretariatul a fost problema, nu directorul. 

Nu mă interesează să căutăm vinovați, nu învinovățesc pe nimeni pentru ceea ce se întâmplă, vreau doar să îndreptăm situația pe viitor. Spiritul civic însemnă pentru mine să iubești familia, prietenii, comunitatea, țara, și ar fi momentul să ne asumam responsabilitatea pentru lipsa noastră de implicare, pentru tendința noastră de a lăsa în seama altuia sa se ocupe de probleme și, primul pas, am putea începe cu o comunicare eficienta”, a precizat Bianca Roba, mama elevei de la Pedagogic.

„Eu le-am spus colegelor mele despre tabără și nu știu dacă aș fi fost și eu anunțată, dacă nu suna mama. Pentru că mama a aflat, eu nu am aflat de la școală. Din șase câte am fost la Olimpiadă, nu am reușit să vorbesc chiar cu toate fetele, dar, cu o zi înainte de data limită, când trebuia confirmat locul, m-am întâlnit cu două colege pe stradă, cu Antonia Teglaș și cu Iulia Sucală, am vorbit cu ele și nu știau nimic. Nici Larisa Neag, când am vorbit cu ea, nu știa nimic. A mai fost încă o colegă pe care am anunțat-o eu, Magda Hetea, și ea vine cu mine în tabără. Dar eu am anunțat-o”, ne-a declarat Andrada Roba, eleva olimpică de la Pedagogic.

Iulia Sucală, colega Andradei, ne-a confirmat faptul că nici ea nu a fost anunțată:

„Nu am fost anunțată, nu m-a sunat nimeni! Andrada mi-a spus, în ultima zi de înscrieri.”

Secretara Colegiului Pedagogic, contactată telefonic, a declarat că de fapt ea le-ar fi anunțat pe elevele olimpice despre această tabără:

„Noi am anunțat elevii, cum să nu! Noi chiar i-am sunat pe copii! Nu e adevărat ce spun, noi i-am sunat pe copii! S-au înscris două fete. Nu mai țin minte să vă spun data când le-am sunat, vă dați seama! Dar, tabăra asta nu e organizată de noi și chiar de la centrul unde se organizează Tabără Olimpicilor au sunat fetele! Noi le-am anunțat. Acum nu se mai pot înscrie, pentru că a fost data limită de înscriere.”

Andreea Coroian Goldiș, șef de cabinet la Inspectoratul Școlar, a declarat pentru Ziar de Cluj:

„Excursia este organizată la nivelul întregii țări de către Minister și școlile trebuie să îi anunțe pe elevi, așa se procedează de obicei. Noi am pus și pe site-ul Inspectoratului. Școlile sigur i-au anunțat, pentru că știu că săptămâna viitoare pleacă prima tură la mare. 

O să verific care este situația la școala despre care îmi spuneți că nu a anunțat. Noi am pus și pe site, pentru ca să fim siguri că informația ajunge. O să verific ce s-a întâmplat la Pedagogic, unde este o situație specială, știu că li s-a schimbat secretara, au o secretară nouă anul acesta. Să anunțe elevii este responsabilitatea secretarei, care verifică site-ul ISJ și ce adrese primește pe mailul școlii de la Inspectorat și transmite mai departe. Poate a fost o scăpare a secretarei, care este nouă.”

I-am solicitat șefului de cabinet al ISJ Cluj să ne comunice câți olimpici ar putea beneficia de aceste locuri și câți s-au înscris, pentru a putea verifica dacă situația de la Colegiul Pedagogic, unde se pare că elevii nu au fost anunțați, este una generalizată, la nivelul întregului județ, sau reprezintă doar un singur caz de delăsare, doar la acest liceu de prestigiu din Cluj. 

„Prin adresa 38230/08.07.2016 a MENCS, ISJ este informat despre proiectul TABARA OLIMPICILOR dedicat elevilor care au obtinut premiile I,II, III si mentiuni la olimpiadele internationale si premiile I, II, III la olimpiadele nationale din anul scolar 2015-2016. Conform Anexei acestei adrese, judetului Cluj i-au fost alocate 33 de locuri.

Au fost propuse, prin adresa MENCS, 2 locatii de tabara si cate 2 serii pentru fiecare locatie, asa cum reiese si din adresa ISJ nr. 6806/11.07.2016 transmisa in unitatile de invatamant si postata pe site-ul ISJ. (http://www.isjcj.ro/htm/2016/Iulie_16/tabara_olimpicilor.pdf)

Dupa informarea elevilor de catre secretariatele unitatilor de invatamant, la nivelul judetului Cluj, s-au inscris pentru tabara un numar de 13 elevi olimpici. Toti acesti elevi au fost inscrisi prin secretariatele unitatilor de invatamant care au transmis persoanei responsabile din cadrul ISJ optiunea acestor elevi.

Astfel, 8 elevi olimpici clujeni vor participa in tabara la Eforie Sud, in seria 29 iulie-4 august 2016, iar 5 elevi s-au inscris (2 retragandu-se ulterior) pentru seria 6-12 august 2016, tot la Eforie Sud.

Mentionam ca nu a optat niciun elev pentru seriile de tabara la munte si ca numarul total al elevilor clujeni care se incadrau in categoria propusa de MENCS pentru Tabara Olimpicilor este de 186, eventuala selectie facandu-se, conform specificatiei din adresa MENCS, in functie de ordinea descrescatoare a premiului obtinut.

Informarea elevilor s-a facut prin transmiterea adresei ISJ  nr. 6806/11.07.2016 la unitatile de invatamant si postarea ei pe site-ul ISJ.

Inscrierea elevilor s-a facut prin unitatile de invatamant in cadrul carora sunt elevi”, ne-a comunicat Andreea Coroian Goldiș, șef de cabinet Inspectoratul Școlar Cluj. 

Așadar, din cele 33 de locuri de care puteau beneficia 186 olimpici clujeni, doar 13 s-au ocupat. Dată fiind situația de la Pedagogic, unde, dacă mama unei eleve nu s-ar fi uitat pe site, nici fiica ei și nici colega sa nu s-ar fi înscris, pentru că nu ar fi știut că există anul acesta o asemenea tabără, putem presupune că, dacă școlile din municipiu și din județ și-ar fi făcut conștiincios datoria, încă 20 de elevi olimpici ar fi putut merge la mare prin proiectul Tabăra Olimpicilor. 

Școlile de elită ale Clujului se laudă cu performanțele elevilor lor, cer de la aceștia performanță, dar, când trebuie să dea un banal telefon să îi anunțe despre programele de care pot beneficia, în urma rezultatelor lor remarcabile, reprezentanții școlilor uită de elevii în slujba cărora, la urma urmei, sunt puși în acele funcții, pentru că finalitatea școlii este elevul, este binele elevilor și nu plata de salarii secretarelor indolente.

Foto: mts.ro

Comentarii

anonimus

26.07.2016 22:29

Nu trebuie sa generalizati : "secretarele școlilor clujene, probabil, între o partidă de Solitaire și o alergătură prin curtea școlii după Pokemoni" - si eu sunt seceretara si nu ma joc si nici  nu alerg dupa Pokemoni. Ar trebuie sa scrieti punctual, daca aveti sa reprosati ceva cuiva. Sunteti in necunostiinta de cauza privind activitatea din secretariat in aceasta perioada la fel ca mama elevei olimpice, care cred ca nu stie ce activitati sau probleme sunt in secretariatele scolilor, cind dinsa si fiica dinsei sunt in vacanta.Poate dna Roba si-a dorit sa fie secretara in pedagogic si nu a reusit , iar acum improasca cu noroi in secretara noua si colega ei, nestiind ce volum de munca si activitati sunt acolo.

Bianca Roba

27.07.2016 08:24

Draga anonimus, nu este despre Colegiul Pedagogic sau despre a improsca cu noroi cea ce nu afost in intentia mea, te rog mai citeste odata cu atentie ceea ce am declarat asumat fara sa ma ascund in spatele anonimatului, iar daca te simti lezata de articol in  cazul in care ti-ai facut foarte bine toata munca din secretariat intreba-te de ce esti  iritata de articol si raspundeti onest. Nici eu nu sunt de acord cu generalizarile, dar un fapt este evident la nivel de judet sunt186 de olimpici si doar 13 copii inscrisi.

anonimus

27.07.2016 13:22

ADMIN: draga @Anonimus, da-ti identitatea reala si abia apoi fa procese de intentie. Eu m-am saturat de mieroseniile astea perfide pe care le incerci pe aici ca anonim. Iar individele acelea sa-si faca datoria pentru ca sunt angajate sa si-o faca. E vorba despre cazuri punctuale, nu despre generalizari. Poate esti chiar una dintre jucatoarele de Solitaire in cauza de tot te miorlai pe aici.

Mircea Bertea

27.07.2016 17:32

 Două observații: 1. Asa-zisa anchetă, semnată de dl Florin Moldovan, n-ar fi trebuit publicată nici măcar într-o foaie volantă, pentru că nu e nevoie să fii jurnalist pentru a ști că o anchetă adevărată (a se vedea minimal măcar DEX-ul) presupune ”o cercetare amănunțită, cu scopul de a stabili împrejurările în care s-a produs un fapt, pentru a scoate la iveală adevărul și a stabili eventuale răspunderi și vinovății.” Cel puțin, n-ar fi trebuit publicată sub genericul de anchetă, nu pentru că problematica n-ar prezenta interes si nu ar fi de actualitate... însă nu așa, în forma unei reclamații nedocumentate, comentate de autorul articolului cu presupuneri și afirmatii hazardate de genul ”... timp de 4 zile, secretarele școlilor clujene, probabil, între o partidă de Solitaire și o alergătură prin curtea școlii după Pokemoni, nu au reușit să își găsescă timpul și interesul necesar (sic!, MB) pentru a-i anunța pe elevii olimpici de această tabără...” etc., etc. (am putea cita jumătate din text aici!). Nu vreau să apăr secretarele de liceu, dar și ziariștii ar trebui să știe (dacă vor să scrie despre secretare!) că, in perioada la care se face referire în articol, ele au avut program zi-lumină, pentru a finaliza situațiile și documentele privind bacalaureatul și înscrierea/admiterea elevilor în licee. De asemenea, nu vreau să comentez reclamația d-nei Roba, care scrie ce vrea și ce crede, pentru că responsabilitatea articolului revine celui care l-a semnat, adică dlui Florin Moldovan. Dacă s-ar fi documentat minimal, dl Moldovan ar fi constatat că Inspectoratul Școlar Județean Cluj a trimis în școli adresa nr. 6806/11.07.2016 în data de 12.07.2016, situație în care școlile au avut la dispoziție doar două zile pentru a lua legătura cu olimpicii și a completa tabelele cu opțiuni și nu patru zile, după cum se afirmă în așa-zisul articol de ziar. Deci, două zile, dle Moldovan! Două zile, fără să mai pomenim de situația des întâlnită în care unii olimpici au cerut timp de gândire, pentru a-și definitiva opțiunile sau pentru a-și pune în ordine prioritățile !2. A doua observație: Tot ce s-a scris la adresa Colegiului Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca cu referire la neanunțarea olimpicilor nu este adevărat. Domnule Moldovan, eu sunt directorul acestui Colegiu și am venit din concediu să verific cele scrise în articolul semnat de dumneavoastră. Nu am constatat nimic din fabulațiile scrise în ceea ce dvs. numiți anchetă și spuneți că s-a întâmplat la Pedagogic. Repet, ceea ce afimă d-na Roba, neadevăruri clare, după cum voi demonstra în continuare, este tot responsabilitatea dvs. ca autor de articol, pentru că nu ați verificat. Dvs. scrieți că nici fiica d-nei Roba și nici colegele sale ” nu au fost anunțate despre această tabără”, ceea ce este total neadevărat ! Am verificat azi, dle Moldovan, la secretariatul școlii documentele referitoare la taberele olimpicilor de la noi și am constatat (o puteți face și dvs., dacă vă deplasați la secretariat) că în perioada 12-13 iulie toți cei patru olimpici au fost anunțati despre organizarea taberelor și că, până în 13 iulie p.m., și-au exprimat opțiunile sau refuzul. Secretarele și directorul de serviciu din această perioadă, prof. Radu Vas, au probat acest lucru cu dovezi privind convorbirile telefonice și sms-urile trimise/primite de la elevele olimpice, precum și cu dovada că situația cu taberele a fost trimisă la inspectorat pe 14 iule, deci regulamentar. Am vorbit și eu cu elevele azi, inclusiv cu d-na Roba, care și-a exprimat regretul că nu a verificat și dânsa datele înainte de a vorbi minuni despre Pedagogic.Ați scris că Andrada Roba a declarat că ea le-a anunțat pe elevele Antonia Teglaș și Iulia Sucală și că ele nu știau nimic. Așa o fi, numai că, dacă dvs. ați fi verificat măcar pe site-ul Colegiului tabelul cu olimpicii noștri, ați fi observat că aceste eleve nici nu trebuiau anunțate, pentru că nu se încadrau în cerințele adresei trimise de inspectorat (în tabere participă doar elevii care au obținut premiile I, II și III la olimpiadele naționale și nu și cei care au obținut mențiuni sau premii speciale). Prin urmare, era normal ca aceste eleve să nu fie anunțate de către secretariat !!!Apoi nu ați verificat nici afirmația d-nei Roba, conform căreia nici Larisa Neag, absolventă a clasei a XII-a, nu a fost anunțată. Am sunat-o pe Larisa în urmă cu câteva minute și mi-a confirmat că a fost anunțată, dar că nu a putut participa, avand alte priorități (concursul de titularizare, admiterea la facultate).Cred că nu mai este nevoie și de alte exemple. Sper că este clar și pentru dvs. că ați scris un articol ”după ureche” și că ar fi bine să vă documentați pe viitor. Altfel, cu astfel de articole, veți continua să dezinformați și să jigniți, în loc să transmiteți informații verificate și idei de mai bine.Cu stimă,Prof. dr. Mircea Bertea, director al Colegiului Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca

Florin M.

27.07.2016 20:25

Domnule Bertea,1. Nu decideți dumneavoastră și nu ne spuneți dumneavoastră ce trebuie și ce nu trebuie publicat și nici în ce rubrici să ne încadrăm articolele. Indiferent cât de ocupate ar fi fost secretarele, să sune 4 elevi le-ar fi luat 4 minute. De câte zile considerați că ar fi avut nevoie pentru a-și duce la îndeplinire această sarcină pe care le-a transmis-o Inspectoratul?Pentru declarațiile doamnei Roba, indiferent că vreți dumneavoastră să le comentați și să le luați în considerare, sau nu, este responsabilă doamna Roba, care a și dorit să își asume responsabilitatea pentru declarațiile sale, fiindu-i publicat numele. Doamna Roba este o persoană responsabilă, a fost timp de doi ani membră în Consiliul de Administrație al liceului dumneavoastră, așa că afirmațiile sale pot și trebuie să fie luate în considerare.Adresa Inspectoratului este datată 11.07.2016, dacă ați primit-o în data de 12, încă mai aveați 3 zile la dispoziție, adică până în 14, când era termenul limită, să anunțați elevele. Ați fi avut nevoie oare de 3 luni?2. Doamna Roba este responsabilă pentru afirmațiile sale, vă repet, a fost membră timp de 2 ani în Consiliul de Administrație, până astăzi, când și-a dat demisia, nemaidorind să facă parte din Consiliu, datorită felului în care a fost abordată această problemă. Dacă dumneavoastră spuneți că doamna Roba minte este cuvântul dumneavoastră împotriva cuvântului ei, iar doamna Roba susține în continuare că fiica sa nu a fost anunțată. Deci, din toți cei 4 olimpici despre care susțineți dumneavoastră că ar fi fost anunțați, cel puțin părintele unuia susține că nu este adevărat ceea ce spuneți dumneavoastră, faptul că i-ați fi anunțat pe toți. Este cuvântul dumneavoastră împotriva cuvântului doamnei Roba, iar noi suntem ziariști, nu securiști, să facem genul acela de anchete securistice pe care ni le sugerați.Referitor la informațiile inexacte pe care le reclamați, da, ele ne-au fost furnizate de sursele noastre și le-am verificat în măsura în care am avut datele și mijloacele necesare. De exemplu, nu am reușit să facem rost, în timp util, de numărul de telefon al Larisei Neag. Oricum, aceste inexactități, pe care vă mulțumim că ni le-ați semnalat, nu schimbă cu nimic fondul problemei: o elevă olimpică și mama sa susțin că nu au fost anunțate, iar la nivel de județ, din 186 de olimpici, doar 13 s-au înscris, pe 33 de locuri, o situație care nu are cum să nu trezească suspiciuni.Vă mulțumesc pentru comentariu, dar, vă rog, pe viitor, să vă abțineți în a mai da sfaturi de procedură jurnalistică. Nu sunteți nici directorul acestui ziar, eu nu sunt nici elev la școala dumneavoastră, unde sunteți director, nici profesor, așa că nu sunteți în măsură a da astfel de sfaturi procedurale. Păstrați-le pentru dumneavoastră!Cu stimă,Florin Moldovan

Adauga comentariu