Editorial

Școlile, adevăratele focare de infecție. Vela își pregătește geaca de piele

Școlile din România au fost deschise în 14 septembrie pentru ca Guvernul Orban să poată justifica posibilitatea desfășurării alegerilor în 27 septembrie – ar fi fost greu de explicat de ce adulții sunt chemați la școală să voteze, în timp ce copiii nu pot merge să învețe!

După nici o lună de la începerea fizică a anului școlar, peste 350 de școli au trecut, virusate, în online, iar alte zeci sau sute vor pica în curând în scenariul roșu, ca muștele.

Școlile, adevăratele focare de infecție

În a treia săptămână de școală, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a avut o creștere cu 22% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro. Numărul de cazuri de infectare la copii, în grupa de vârstă 0-19 ani, a ajuns la 2.787 de cazuri din 14 septembrie până pe 7 octombrie.

Școlile sunt focare și numărul de infectați va crește până la cer. O parte dintre infectați ar putea ajunge chiar în cer, însă Guvernului Orban nu îi pasă. Școlile trebuie ținute  deschise cu orice preț,  pentru că și în decembrie liberalii vor să organizeze alegeri, ca să își securizeze mandatele nesimțite de parlamentari.

„În prima săptămână de școală au fost înregistrate, cumulat, 664 de cazuri pe intervalul de vârstă 0-19 ani. Media cazurilor zilnice a fost de 94.

În a doua săptămână de școală au fost cu 14,1% mai multe cazuri (758). Media cazurilor zilnice a urmat și ea la 108.

În săptămâna a treia, numărul a crescut la 926, cu 22,16% peste a doua săptămână.

În această a patra săptămână, în care ne aflăm, numărul de cazuri deja a ajuns la 439, după doar 3 zile. Media de creștere este de 146 de cazuri pe zi”, scrie edupedu.ro, arătând cu date statistice ceea ce era evident și putea fi prognozat apelând la simpla logică a bunului-simț, pe care însă Guvernul Orban nu o are. Guvernul acționează exclusiv pe baza logicii electorale.

Dacă guvernanții care ne conduc spre ATI ar fi întrebat orice profesor sau părinte, ar fi aflat că școala este un focar de infecție. În mediul școlar, copiii transmit, de la unul la altul, foarte ușor, orice boala infecțioasă. Acesta este motivul pentru care profesorii se îmbolnăvesc mai frecvent decât alte categorii profesionale, chiar și într-o perioadă nepandemică, și fac, de câteva ori pe an, amigdalite virale, bronșite, pneumonii, gripă, răceli comune ș.a. Cum noul coronavirus se transmite mult mai ușor decât celelalte infecții virale, profesorii vor fi probabil eroii post-mortem ai acestei pandemii.

30% dintre profesori riscă să ajungă la ATI

Potrivit datelor Eurostat din anul 2018, în sistemul de educație din România predau 207 315 profesori, dintre care doar 44 974 erau în grupa de vârstă 18-34 de ani – 21,69%.

În 2018, peste 36 000 de profesori aveau între 35-39 de ani. 38 000 de profesori erau în grupa de vârstă 40-44 de ani.

Aproape 60 000 de profesori aveau peste 50 de ani. Circa 30%.

În grupa 60+ erau 18 000 de cadre didactice. 3700 de profesori cu vârsta peste 65 de ani predau în școlile din România.

Profesorii vârstnici, datorită bolilor profesionale, a condițiilor precare de muncă (școli rurale neîncălzite iarna, expunerea la cretă ș.a.), pot face forme mai grave de Covid. 60 000 de cadre didactice sunt în grupa de vârstă cu risc maxim (și cu comorbidități).

Prin deschiderea școlilor și expunerea profesorilor în vârstă la infectarea cu noul coronavirus, Guvernul a riscat și aglomerarea (sau blocarea) secțiilor de ATI, mii de profesori putând ajunge la Terapie Intensivă (unde, probabil, nu vor avea cu toții loc).

Tristele concluzii – Vela își pregătește geaca de piele

Peste vară, când școlile au fost închise, când nu s-au desfășurat campanii electorale, cu toate că hotelurile, restaurantele, sălile de fitness, frizeriile, cabinetele stomatologice, stațiunile turistice etc. au fost deschise, în ciuda faptului că românii au practicat un intens turism național de pandemie, la mare și la munte fiind o permanentă mare înghesuială, cazurile noi de îmbolnăvire nu au explodat.

Explozia de cazuri o constatăm acum, după deschiderea școlilor și după alegerile în care echipele de campanie au dat nu doar fluturași pe străzi, la care oamenii au empatizat viral în preajma secțiilor.

Dacă școlile vor rămâne deschise (pentru că Guvernul are nevoie de școli deschise și la alegerile din decembrie), degeaba vor fi închise restaurantele, barurile, sălile de jocuri, de fitness etc. Numărul de cazuri va exploda, fiindcă adevăratele focare sunt instituțiile de învățământ. Iar Vela, cu geaca de piele de iarnă, va ieși din nou cu ordonanțele prin care ne va condamna pe toți la un nou arest la domiciliu.

Liberalii mențin deschis un focar imens de infecție, școala, în timp ce închid și falimentează inutil Horeca și alte industrii.

Iresponsabilitatea și prostia Guvernului liberal îi lustruiește în prezent geaca lui Vela, care va străluci la televizor peste un popor bolnav și șomer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *