Scoateți lacătul de la curtea școlii: Protest inedit în fața Primăriei

„Am venit astăzi la Cluj, la domnul Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), pentru a-i convinge pe toți primarii din țară să deschidă curțile școlilor. Avem peste 10.000 de semnături ai celor care-și doresc același lucru pentru copiii lor. 

Copiii nu mai sunt încurajați să facă sport tocmai pentru că nu au unde face acest lucru. Sunt condamnați să stea în case, cu jocuri pe tablete sau pe calculator. 

Soluția cea mai la îndemână constă în deschiderea curților școlilor”, au semnalat reprezentanții Declic în cadrul manifestării organizate chiar în fața sediului Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de pa Calea Moților. 

„Curțile școlilor sunt cele mai importante spații publice, în gestiunea Primăriilor, din cartierele României”, notează inițiatorii demersului. 

Petiția Declic are înregistrate deja peste 10.000 de semnături. 

În cadrul manifestației organizate joi s-au adunat câteva zeci de persoane, părinți cu copii mici pentru a bate mingea chiar în preajma Primăriei. 

CITEȘTE ȘI: Protest în curtea Primăriei pentru deschiderea curților școlilor: Strada nu e loc de joacă!

În urma unei petiții inițiată de mai multe ONG-uri pentru deschiderea curții școlilor și în afara orelor de curs, primarul Emil Boc s-a arătat supărat pe directorii de școli și a transmis, în ultima ședință de Consiliu local, un mesaj dur pentru directorii unităților școlare: Cine nu deschide curtea școlii va fi demis.

În 2019, primarul Emil Boc a ieșit public cu același mesaj, dar din păcate curțile școlilor au rămas închise și nici un director nu a fost demis.

O Hotărâre de Consiliu local din 2009 prevede accesul liber al elevilor în curtea școlii și în timpul vacanțelor și în afara orelor de curs. Cu toate acestea, majoritatea școlilor nu permit accesul copiilor. 

CITEȘTE ȘI: Boc taie în carne vie și amenință cu demiterea directorilor de școli care țin curtea școlii închisă. Va face LISTA RUȘINII. În 2019 a avut același discurs

Adauga comentariu