Școală pentru copiii din cartierul Bună Ziua, la Sfântul Așteaptă! Primăria nu poate duce la final nici măcar un Studiu de Fezabilitate

Recent lansata licitație pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate (SF) și Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii de școli și grădinițe în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca a fost anulată din lipsă de ofertanți. Valoarea contractului este de 570.000 lei. În acest cartier nu există nici o școală și nici o grădiniță. O singură creșă cu 60 de locuri a fost dată în folosință recent.

Anunțul anulării licitației a fost făcut de consilierul local USR PLUS, Alexandra Oană.

„Este a doua oară, în decurs de câteva luni, când licitația pentru dezvoltarea infrastructurii școlare în Bună Ziua eșuează pentru că Primăria Cluj-Napoca nu a reușit să vină cu o propunere suficient de atractivă pentru contractori.
Deznodământul proiectului e previzibil dacă Primăria nu depune eforturi să identifice motivele pentru care firmele nu au participat la licitație și să le remedieze. Nu ne mai permitem să întârziem cu acest proiect. Terenurile disponibile în Bună Ziua pot fi numărate pe degetele de la o mână și numărul lor se împuținează pe zi ce trece, iar copiii ce acum sunt la vârsta școlară au tot mai puține șanse să ajungă la momentul în care pot merge la școală de stat în cartierul lor. Așa cum am cerut administrației cu ocazia adoptării bugetului local pe acest an, dezvoltarea infrastructurii școlare în Bună Ziua trebuie să devină o prioritate pentru Cluj-Napoca”, a afirmat Oană.

Citește și:

Cu mare intarziere, Primaria cauta loc pentru scoli si gradinite in Buna Ziua. Acum exista o singura cresa cu 60 de locuri

Adauga comentariu