Schimbări în Consiliul Județean Cluj, după ce o liberală a demisionat. Paguba nu e mare, la câtă activitate a avut în ultimii patru ani

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a convocat o ședință extraordinară, după ce o colegă de partid a demisionat din funcția de consilier județean. Potrivit ordinii de zi, locul eliberat de Gabriela Mirela Gîrboan - consilier județean din partea PNL va fi ocupat de către un vechi pedelist, Marcu Valtăr, ex-consilier local în CL Cluj-Napoca. 

„Prin înscrisul înregistrat la Consiliului Județean Cluj cu nr. 12548/2020, doamna Gîrboan Gabriela Mirela și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Practic, ca urmare a manifestării unilaterale de voință a doamnei Gîrboan Gabriela Mirela exprimate în sensul înaintării demisiei din funcția de consilier județean, mandatul de consilier județean ocupat de către aceasta a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale”, se arată în documentele de la CJ Cluj. 

Atât de remarcată s-a făcut în perioada în care a participat la ședințele CJ Cluj, încât nici cei mai importanți angajați din aparatul de specialitate nu o cunosc după nume. Dar, dincolo de răutăcisme, raportul Gabrielei Mirela Gîrboan confirmă că e pastă la reprezentat electoratul clujean și că e o ”ascultătoare de partid”.  De fapt, Gabi (cum îi spun ”greii din partid”) nici nu e din Cluj-Napoca, ci din Bacău. Dar s-a orientat bine în timpul studiilor de la USAMV (căsuța ministrului Oros) și PNL-ul a crescut-o pe liste electorale. Nu e mare mirarea să plece în următoarele zile la București la Ministerul Agriculturii. Țineți minte asta. 

Dar până un-alta, cert este că duduia e cuminte și ascultătoare. Cariera ei în Consiliul Județean Cluj se rezumă la: a participat, a votat și n-a comentat. 

Număr de amendamente propuse într-un an? Zero. 

Număr intervenții avute într-un an: 4. Acolo, două-trei propoziții. 

Iata activitatea acesteia în 2019:

 

Ziar de Cluj arăta, încă din 2017, cât de utilă s-a făcut Gîrboan: 

Gabriela Mirela Gîrboan s-a perindat și ea prin comunele din județ. A participat la „Zilele jocului de pe câmpie” în Mociu, la sfințirea bisericii din Recea Cristur și la depuneri de coroane în Apahida și Cluj-Napoca. Noroc cu evenimentele organizate de primăriile din comune, altfel cu ce ar fi putut umple consilierii o pagină întreagă? (Citește și: Ce au muncit consilierii județeni într-un an de mandat: au depus coroane de flori, au organizat festivaluri de colinde și au participat la cine festive)

Cu toate acestea, PNL Cluj a considerat-o pe aceasta demnă de pus pe listele de candidați la SENAT. Oare cum era dacă ajungea parlamentar?

Ei bine, n-a ajuns că era pusă pe listă pe loc de umplutură. Dar au salvat-o Marius Nicoară și a pus-o pe statul de plată de cabinetul parlamentar. 

Oricum, Marinela Gabriela Gîrboan nu stă cu sărăntoacele liberale, ea joacă în altă ligă. Acolo unde femeile liberale sunt respectate de seniorii din partid și răsplătite cu funcții bune. 

„E o persoană foarte capabilă. Un membru valoros al PNL Cluj. Se implică foarte mult și m-am bucurat când am avut-o la cabinetul parlamentar. Posibil că a demisionat pentru a nu fi incompatibilă cu viitoarea funcție. Poate că pleacă la București. Nu am mai vorbit de mult cu Gabi, chiar nu am avut când. Oricum, e foarte deșteaptă. Nu cred că Adi Oros a adus-o la partid. Cred că s-a înscris înaintea lui Oros. Chiar înaintea să se înscrie  Ea a fost șefă de promoție când a terminat la USAMV Cluj. Foarte inteligentă. Se implica la ședințele de partid și venea cu idei foarte bune”, ne-a declarat Marius Nicoară. 

 

Surse din partid susțin că femeia e  foarte sufletistă și devotată. Iubește cu patos. 

 

P.S.: E departe restaurantul Trattoria Don Vito de Hotelul Ramada de pe Calea Victoriei? Dacă ajungeți la București, ne spuneți și nouă? 

Adauga comentariu