Schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj. Consiliul Județean cere mai puțini membri, cu indemnizație lunară fixă

Schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj, după ce pe ordinea de zi a următoarei de ședințe a Consiliului Județean a fost introdus un proiect care prevede mai puțini membri în CA al Aeroportului și schimbarea unora dintre cei care au mandate în prezent. 

Potrivit proiectului de hotărâre, ce va fi supus votului în ședința de joi, vor fi revocate mandatele de membri neexecutivi provizorii ai Consiliului de Administrație deţinute de: Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL). Aceștia sunt acuzați că și-au încălcat obligațiile contractuale. 

În același document se arată că se revocă și mandatul  de membru al lui Pop Ioan, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, în locul acestuia urmând să fie numită Alina Mirela Petre.

CJ Cluj vrea să reducă numărul de membri ai CA de la 5 la 3 și propune și stabilirea unei indemnizații fixe lunare, în sumă brută de 1800 lei pentru fiecare.

Contactat de Ziar de Cluj, președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat că în acest moment nu sunt prioritare astfel de schimbări la nivelul Aeroportului Cluj și că administrația județeană ar trebui să "pună mai mult umărul la consolidarea instituției".

"În ultimele 18 luni, singura preocupare a lui Alin Tișe a fost să blocheze Aeroportul Cluj, de la lipsa finanțării de anul trecut și până la conflictul cu David Ciceo. E o abordare greșită, dar constat că în loc să pună umărul la consolidarea Aeroportului, se preocupă de alte lucruri, în condițiie în care Aeroportul este o instituție performantă. Ne place sau nu ne place de directorul Ciceo, dar aceste lucruri sunt statistice.", a declarat președintele PSD Cluj, Horia Nasra

Dacă proiectul de hotărâre propus de CJ Cluj va fi adoptat, noii membri ai CA al Aeroportului ar urma să aibă mandate pe durata a 4 luni.

Adauga comentariu