Scenariu pe Facebook: Emil Boc ar spulbera PSD dacă ar candida la prezidențiale! Reacții de la Cluj: Hehehehe!

Cu un an înainte de alegerile prezidențiale, deja încep să apară scenarii, posibili candidați și câștigători. O postare de ieri a deputatului PMP, Robert Turcescu zice că primarul Emil Boc este singurul cu șanse reale să facă praf forțele PSD. Ce cred politicienii din Cluj și internauții este departe de viziunea de pe Facebook. Suntem curioși ce reacție a avut Boc când a citit “premonițiile” lui Turcescu.

Postarea de ieri a lui Robert Turcescu sună astfel:

“Hai să nu vă mai fierb, există un SINGUR om în România de astăzi care poate fi, cu şanse reale de succes, candiatul comun al forţelor anti-PSD în scrutinul prezidenţial de anul viitor: numele lui e Emil Boc! Restul sunt praf şi pulbere, iluzii şi calcule deşarte. Deci, BOC-Preşedinte!”.

A adunat peste 600 de like-uri și câteva comentarii. Mare parte din cei care au comentat au luat afirmația deputatului PMP mai mult ca pe o glumă sau, cel puțin, scenariul lui li s-a părut amuzant.

comentarii turcescu facebook

comentarii turcescu facebook

Deputații și senatorii din Cluj au reacții diverse, de la mirare, până la hohote de râs și estimarea unui “zdrobitor” 5% ca șanse de reușită.

“Nu pot comenta o astfel de declarație, este părerea lui personală, eu îl apreciez foarte mult pe Boc pentru tot ce a făcut și ca primar și ca premier, pentru că chiar i-am urmărit activitatea, dar de aici încolo care sunt perspectivele pentru prezidențiale și să desemneze un candidat la prezidențiale un alt partid mi se pare un pic exagerat. Este și prematur. Deocamdată, așa cum s-a decis la nivelul partidului, îl susținem pe președintele Iohannis, dar după cum se vede, în țara românească mai sunt și indundații”, afirmă Florin Stamatian, deputat PNL.

Este un scenariu de pseudosecurist de doi lei, moralitatea și etica domnului Turcescu s-a dovedit în ultima perioadă după certurile cu Traian Băsescu pentru că i-a întors spatele omului care l-a promovat”, este de părere Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

“Este părerea dânsului, ce aș putea să comentez la o asemenea afirmație. Din punctul meu de vedere, șansele de reușită ar fi doar undeva până în 5. Ar însemna ca toate forțele de dreapta să se unească, să avem de-a face cu o Opoziție unită care să îl susțină pe Emil Boc. Mi se pare extrem de puțin probabil, dar ei își vor face planurile și vor vedea. De pe eșichierul politic de dreapta vor fi cel puțin 3-4 candidați, nu trebuie să fii politician ca să îți dai seama. De exemplu, actualul președinte presupun că sigur vrea să candideze”, afirmă Vasile Ilea, senator PSD.

Reacția deputatului USR, Emanuel Ungureanu este poate cea mai sinceră: “Hehehehe!”

“Este campanie electorală, nu m-am gândit la o asemenea candidatură, noi ne concentrăm la candidatul nostru la prezidențiale. Orice cetățean are șanse mai mari sau mai mici, depinde de cine este susținut, depinde ce propuneri are. Probabil ca în perioada următoare să vedem tot felul de nume”, consideră Mihai Goțiu, senator USR.

Dan Tarcea, viceprimar și coleg de partid cu Emil Boc nu a răspuns nici apelului nostru telefonic și nici SMS-ului. La fel și primarul Emil Boc.

PS: Atât Dan Tarcea, cât și Emil Boc sunt doi nesimțiți care au impresia că a comunica se face selectiv și numai cu jurnaliștii care le plimbă microfonul moale pe sub nas. Doi nesimțiți care mimează democrație în timp ce se înconjoară de yes-mani și doi lași incapabili să vadă dincolo de umorile lor personale. Cu rușinea pe care ar trebui să o simtă ei, anticipez anii electorali care sunt pe țeavă să vină și căciuleala la care se vor deda. (Victor Lungu, redactor șef Ziar de Cluj)

Comentarii

marin

10.07.2018 11:21

e atat de trista stirea asta ca nici macar nu mai pot sa rad, am tot ras o vreme cand in diferite contexte (de la dat cu coasa pana la mestecat in mamaliga, etc.) ii auzeam numele astuia de i se zice primar dar am ajuns dea rasu plansu.....

Finu lu' piticu

10.07.2018 11:31

Haules mo!Președintele la tot feru vechi?Da nu poate singur. Mă bag io la primistru mo!

Nicolae Pop

10.07.2018 12:17

... Boc,  sa plece In Costa Rica sa o viziteze pe Udrea si Bica sa se inteleaga cum mai pot promulga alte coduri...sau cum sa mai taie salari la asta se pricepe sau poate gaseste ceva de cosit  ca doar e calificat la cosa(:asa o sa scapam de el.

gogu

11.07.2018 08:59

...boc-ul este si va ramane in istoria poporului roman, unitatea de masura a SLUGARNICIEI. Atat au putut "serviciili" sa presteze: boc, novacescu, rus, basescu, etc,etc,etc

Adauga comentariu