Scârț, scarți, până marți, când Anna Horvath demisionează oficial din funcția de viceprimar. Tot UDMR desemnează continuatorul, să nu rămână orfani banii pentru fundațiile culturale

Mâine are loc şedinţa de Consiliu Local în care Anna Horvath îşi va anunţa oficial demisia. Primarul Emil Boc a anunţat că noul viceprimar al orașului va fi desemnat tot de către UDMR.

Reamintim faptul că această demisie a fost anunțată încă de acum două săptămâni:

"S-au împlinit 5 luni de când sunt sub control judiciar şi s-a instituit interdicţia de a-mi exercita funcţia de viceprimar. În aceste cinci luni am fost în concediu fără plată, nu am avut niciun venit. Sunt o persoană activă, iar interdicţia care mi se impune şi care nu are nicio limită juridică în timp mă conduce la decizia de a nu putea continua, astfel că în prima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca îmi voi înainta demisia din funcţia de viceprimar. Mi-am făcut datoria şi mi-am exercitat atribuţiile aşa cum am jurat, respectând Constituţia şi legile ţării în beneficiul clujenilor. Nu îmi rămâne decât să mă lupt în justiţie pentru a-mi găsi dreptatea. Mulţumesc echipei din Primărie şi colegilor mei, primarului Emil Boc şi viceprimarului Dan Tarcea cu care am format o echipă extraordinară”, se dădea nedreptățită Anna Horvath.

Aceasta îşi va continua activitatea ca şi consilier local din partea UDMR în Consiliul Local Cluj-Napoca, deși procurorii DNA au o listă lungă cu persoane care lucrează în primăria Cluj-Napoca și cu care Anna Horvath are interdicția de a se vedea, fiind cercetată sub control judiciar de DNA Cluj pentru trafic de influenţă, după ce, în 10 octombrie, procurorii au făcut percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi la domiciliul său, suspectând nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016. Deci procurorii DNA i-au interzis să se întâlnească cu anumite persoane în legătură cu care există suspiciunea că s-a făcut traficul de influență de care este acuzată, nu să exercite funcția de viceprimar.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale.

Mai mult, Horvath este suspectată de Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) de conflict de interese.

“În perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012 - 2016, Anna Horvath a participat la ședința Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, în cadrul căreia a fost adoptată o Hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociația Claudiopolis – Asociația pentru Dezvoltarea Comunității în cadrul căreia aceasta deține calitatea de președinte, și alocarea sumei de 30.000 lei Universității Sapientia din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic”, spunea în februarie ANI.

Horvath a respins toate acuzaţiile. Anna Horvath a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca din 2012.

Reamintim faptul că, acum două săptămâni, din punctul de vedere al Ziar de Cluj, Kelemen Hunr a venit la Cluj pentru a rezolva problema internă a UDMR Cluj, sfâșiată în două tabere care se luptă pentru vicepreședinția municipiului Cluj-Napoca. Cele două tabere din UDMR Cluj pe care Hunor trebuie să le împace ca pe capră cu varza, sunt cele care au doi "candidați" la funcția de viceprimar: Olah Emese, una și pe nepotul lui Tokes Laszlo, Gergely Balázs, cealaltă.

Având în vedere istercalele publice de săptămâna trecută ale pastorului Laszlo Tokes cu privire la trădările UDMR, Ziar de Cluj pronostichează că tabăra care o susține pe Olah Emese a avut câștig de cauză.

Adauga comentariu