SCANDALUL AUGUSTIN LAZĂR CONTINUĂ: Gheorghe Muşat, avocatul lui Iohannis, l-a turnat pe disidentul Iulius Filip când era închis la Aiud

Cunoscutul avocat Gheorghe Muşat, cel care i-a reprezentat, printre alţii, pe Klaus Iohannis şi pe Ludovic Orban, explică de ce l-a turnat la Securitate pe disidentul anticomunist Iulius Filip, în perioada în care era coleg de celulă cu acesta la Penitenciarul Aiud. Într-o scrisoare trimisă jurnalistului Lucian Davidescu, de la "România curată", Muşat relatează cum a făcut şcoala de ofiţer, cum a ajuns lucrător al Securităţii, cum şi-a dat demisia şi, ulterior, a fost condamnat pentru că ar fi divulgat secrete de serviciu. Avocatul afirmă că şantajele la care erau supuşi deţinuţii de la Aiud făceau imposibil refuzul de a colabora cu Securitatea, iar delaţiunile nu erau un secret în deţinuţi.

Pe baza delaţiunilor unor colegi de celulă şi pe baza raportului întocmit de Securitate, comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud, condusă de Augustin Lazăr, i-a refuzat eliberarea disidentului Iulius Filip, în anii '80.

Scrisoarea semnată de Gheorghe Muşat:

Adauga comentariu