Scandalul abonamentelor Untold la 50 de bani a ajuns la Protectia Consumatorului

Dupa ce au cumparat online abonamente Early Bird la Untold 2016 cu 50 de bani si organizatorii au anulat tranzactiile, cumparatorii incep sa depuna sesizari catre autoritati. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Cluj deruleaza o cercetare asupra felului in care s-a desfasurat “incidentul”. 

Ziua cu “noroc” a fost cea de joi, 12 noiembrie. Cei de la Federatia Share tocmai anuntasera scoaterea la vanzare a unei noi serii de abonamente Pre-Sale incepand cu ora 17.00. 

“Abonamente vor fi de aceasta data disponibile si celor care nu s-au pre-inregistrat pe siteul festivalului si nu detin cod de reducere. Pana acum, comunitatea UNTOLD 2016 numara 20.000 de fani care si-au achizitionat din timp abonament pentru cel mai asteptat festival al verii viitoare!”, au scris acestia.

Timp de o ora, in dupa-masa cu pricina, abonamentele de tip Early Bird s-au vandut la pretul de 50 de bani bucata, fiind facturate pe firma Dettra Events, dupa cum ne-a povestit unul dintre cei care au achizitionat asa ceva. Cumparatorii au primit apoi abonamentele gata de printat si confirmarea ca banii au fost virati din conturile lor.  

La scurt timp insa, cei care au cumparat abonamentele “norocoase”, au primit urmatorul mesaj: 

“Salut, 

Asa cum a fost comunicat, pretul abonamentelor pentru UNTOLD 2016 va fi de 275 lei + taxe, 300 lei + taxe si 500 lei + taxe, iar acestea vor fi puse in vanzare astazi incepand cu ora 17.00. Codul tau va fi in continuare valid si vei putea achizitiona in baza lui abonamentele dorite. Sistemul de ticketing se afla in perioada finala de testare, iar linkul pe care l-ai accesat a fost un link de test. Tranzactiile nu au fost finalizate, iar banii iti vor fi returnati in cont.Iti multumim pentru interes si te asteptam sa revii la ora 17.00! Echipa In-Town.ro”.

“Au trimis mail-uri ca vor anula tranzactiile astazi (vineri, 13 noiembrie n. r.). Daca fac asta, o sa reclam la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC). Ei fac “experimente" si teste luandu-mi banii de pe card si nu au trecut absolut niciunde ca e sistem de test care era online”, a spus atunci unul dintre tinerii pe cale sa fie pagubiti de cei de la Untold Festival. 

Eroarea este similara cu cea produsa in 2014 in timpul vanzarilor de la eMAG de Black Friday. Retailerul online eMAG, potrivit Pro TV, a anuntat ca in duminica respectiva, in intervalul 20:30 si 22:59, a aparut “o eroare de incarcare a preturilor pentru anumite produse resigilate comercializate de companie, acestea fiind disponibile la vanzare la 1-8 lei”, insa tranzactiile au fost onorate in totalitate.

"La eMAG a fost o strategie de PR. La noi a fost, pur si simplu, un link in teste a operatorului de ticketing care a ajuns cumva, inainte de ora anuntata, disponibil pe site. Tinand cont ca s-a comunicat deja pretul abonamentelor, suntem inca in discutie, insa, in prima faza, asta va fi rezolvarea: banii vor fi returnati, codurile pe care oamenii le-au folosit pentru a-si achizitona biletele respective au fost nevalidate, iar ei isi pot cumpara in continuare, in baza codului respectiv abonamente la pretul real", a a precizat Stefana Giurgiu, PR Manager in cadrul Untold Festival. 

Pagubitii au primit, intr-adevar, confirmare ca banii pe care ii platisera pentru abonamente li s-au returnat in conturi. 

Problema este anchetata in prezent de catre autoritatile locale. 

“La CJPC Cluj au fost inregistrate un numar de 9 reclamatii, care sunt in curs de cercetare”, au precizat pentru Ziar de Cluj oficialii institutiei. 

Faptul ca s-au eliberat bilete si s-a retras contravaloarea in cont inseamna, practic, ca produsul a fost cumparat, insa detaliile se afla in lucru, potrivit sefului comisariatului.

“Cei care se afla in asemenea situatie trebuie sa ne contacteze, ca sa luam masuri. In primul rand trebuie sa vada de ce s-a intamplat asta, sa aiba si un raspuns de la operator, sa afle motivul. In functie de asta, pot sa vina apoi la noi si vedem ce masuri luam”, a spus Cristian Nicula, comisarul-sef al CJPC Cluj. 

Editia a doua UNTOLD va avea loc in 4-7 august 2016.

Adauga comentariu