Scandal URIAȘ! Clinica Chirurgie I unde au fost salvați eroii din Apuseni a fost făcută „bucăți” de dr. ec. Petre Șușcă și conducerea Spitalului Județean Cluj. VEZI acuzatiile

20 000 de medici, majoritatea profesioniști de excepție, au „fugit” din România în ultimii 10 ani, scârbiți de modul în care sunt tratați de societatea românească în frunte cu politrucii care s-au perindat la conducerea Ministerului Sănătății, adevărați „piromani” ai  sistemului sanitar, aruncat  în prăpastia subfinanțării cronice.

Mulți dintre medicii români care au ales să se ocupe de sănătatea unor cetățeni europeni care le prețuiesc talentul vindecător s-au „cărat” din țară pentru că nu mai puteau suporta umilința de a-i ruga pe pacienții asigurați să-și procure singuri vată, pansamente, fire chirugicale pentru suturi, pentru ca mai apoi, la externare, să fie „alergați” în disperare de bolnavi și „mituiți”, ca recunoștință, cu o pungă de struguri, o pereche de ciorapi și o ciocolată „Africana”.

„Îngerii în halate albe” care au ales să rămână și să-și facă cu trudă și cinstit meseria vocațională de salvatori de vieți rezistă din ce în ce mai greu în fața asaltului birocratic venit din partea unor „animale de pradă” care se perindă la conducerea unor instituții medicale fiind „înfipți” acolo de politicieni cu suflete de pionier care s-au priceput dintotdeauna la o singură meserie, „sforăritul”. 

Ziar de Cluj vă prezintă în exclusivitate, un document incendiar descoperit întâmplător de  o sursă „acoperită” din cadrul Ministerului Sănătății, care ne dezvăluie tensiunea incredibilă existentă de câteva luni între colectivul Clinicii Chirugie I, condus de reputatul chirurg  prof.univ.dr. Constantin Ciuce, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și conducerea Spitalului Județean Cluj, coordonată de dr.ec. Petre Șușcă, în calitate de manager.

 

27 de cadre medicale de elita versus sinecuristul Susca

 

Într-un memoriu adresat Ministrului Sănătății, NICOLAE BĂNICIOIU și Ministrului Secretar de Stat - RAED ARAFAT, la începutul lunii iulie al acestui an, 27 de cadre medicale de elită ale Clinicii Chirurgie I îi acuză  în termeni extrem de duri pe managerul Petre Șușcă și pe membrii Comitetului Director al Spitalului Județean Cluj că au luat decizii: „arbitrare, abuzive, discriminatorii și profund incorecte din punct de vedere medical privitoare la Clinica Chirurgie I, singura secție implicată în asistența politraumei regionale. Măsuri care au fost luate fără a fi consultați cei implicați sau alți experți din domeniu”.

În adresa trimisă către Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, medicii clujeni care asigură asistența medicală  în cazul unor catastrofe ca cea din Munții Apuseni fac referire la faptul că disensiunile grave dintre conducerea SCJU Cluj și colectivul de medici din Clinica Chirurgie I au început din cauza managerului Petre Șușcă care, sub pretextul unor restructurări, recompartimentări, a distrus sistemul monobloc, extrem de eficient, pus la punct timp de 10 ani de profesorul Ciuce și l-a reconfigurat într-unul pavilionar care funcționează greoi în momentul în care echipa medicală trebuie să intervină operativ la urgențele medicale majore.

Cei mai buni specialiști din Cluj, datorită cărora s-au salvat mii de vieți omenești în ultimii ani, acuză faptul că: „prin punerea în practică a ordinului Ministerului Sănătății nr.694/12.06.2014 viața unor persoane care suferă traumatisme severe sau politraume este pusă într-un real pericol.” 

 

Premieră mondială! Un medic endocrinolog „plantat” șef al unor blocuri operatorii într-o clinică chirurgicală 

 

Nu înțelegem încă toate dedesubturile războiului deschis între conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și medicii din Clinica Chirurgie I, dar, din această unică corespondență care se află în mâna noastră, se pot extrage câteva concluzii limpezi „ca cristalul”.

Profesorul Ciuce a creat în Clinica Chirurgie I o structură medicală eficientă  prin care s-a dorit reunirea  în același spațiu a unei echipe multidisciplinare de medici, care să colaboreze eficient la cazurile grave provenite mai ales din consumarea unor tragedii cum sunt accidentele rutiere.  

În absența unui Spital Regional de Urgență, care nu are prioritate în Cluj pentru politicieni din cauza nevoii stringente a populației de a se aduna pe stadioane și în săli polivalente ultramoderne, între anii 2004-2005, Clinica Chirurgie I s-a restructurat într-o Secție de Chirurgie Generală, un Compartiment de Ortopedie-Traumatologie, un Compartiment de Chirurgie Vasculară de Urgență și un Compartiment de Chirurgie Plastică. Coordonarea întregii structuri a funcționat timp de 10 ani sub autoritatea șefului secției, Constantin Ciuce.   

În mintea oricărui om care nu are „probleme la mansardă” apare întrebarea:

Dacă o structură este funcțională, o clinică medicală de vârf este performantă, de ce „hârțogarii” din fruntea SCJUCN plătiți din banii contribuabililor în loc să susțină o activitate medicală bine structurată, eventual să o îmbunătățească, preferă să distrugă munca unor doctori dovedit eficienți în misiunea lor de salvare a unor vieți?

Activitatea Clinicii Chirurgie I a fost grav perturbată de o decizie a Comitetului Director prin care sunt preluate o parte din atribuțiile șefului de secție de către persoane fără nici cea mai mică competență în domeniul chirurgiei.

Din pagina a doua a plângerii către cele două ministere cu atribuții în funcționarea medicinei de urgență din România aflăm cu stupoare că, din motive încă necunoscute, „Blocul Operator, sălile de operații, deși se află în incinta clinicii, au fost trecute în subordinea Directorului Medical, conf.univ dr. Cristina Ghervan, medic endocrinolog.”

Ar fi indecent să nu ne „crucim” la o asemenea grozăvie. 

Ce caută un medic cu o specializare care nu are  nici o legătură cu medicina de urgență în calitate de coordonator al programului operator într-o clinică chirurgicală?

Adicătelea, profesorul Ciuce trebuie să-i ceară voie doamnei doctor endocrinolog Cristina Ghervan să opereze?

Atunci de ce n-ar putea fi Adi Copilul Minune viitorul președinte al României și să o numească Ministru al Justiției pe Irina Loghin?

Dincolo de glumă, din informațiile cuprinse în acest document rezultă clar că doamna doctor Ghervan s-a așezat în mod vădit discriminator în poziția de șef al Blocului Operator DOAR în Clinica Chirurgie I.

 

Intrebare: unde-i mingea cand e gol? Intre... bare

 

Dacă este așa de competentă și multilateral dezvoltată această doamnă distinsă, de ce nu intervine în coordonarea efectivă a tuturor blocurilor operatorii din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență? 

Ar putea să înceapă, ca sugestie, la  Clinica Ginecologie I sau Neurochirurgie. Noi credem că le acordă mult prea multă libertate de mișcare profesorului Stamatian și eminenței sale prof.univ.dr. Florian…

 

Medicii din Clinica Chirurgie I acuză „voalat” Comitetul Director al SCJU de MOARTEA „cu zile” a  unei femei dependente de dializă

 

Punctul culminant al scrisorii trimise de colectivul Clinicii Chirurgie I către cei mai importanți factori de decizie din domeniul medical din țara noastră este acela în care este relatată cu lux de amănunte povestea morții unei paciente dependente de hemodializă care a decedat în garda din data de 28/29 iunie 2014.

Deși în adresa la care facem referire nu este specificat numele persoanei decedate, Ziar de Cluj a aflat numele bolnavei decedate. Este vorba de o doamnă în etate de 82 de ani, Feher Ana, al cărei deces a fost declarat în data de 29 iunie și care suferea de insuficiență renală cronică. Nu avem informații până la această oră dacă aparținătorii pacientei decedate au făcut plângere împotriva conducerii Spitalului Județean de Urgență Cluj care, desființând compartimentul de chirurgie vasculară,  a „văduvit” sistemul de urgență de un specialist care putea acționa pe vechea structură a Clinicii Chirurgie I mult mai rapid și eficient în favoarea bolnavului aflat între viață și moarte.   

„Conducerea SCJU a desființat de la 1 iulie Compartimentul de Chirurgie Vasculară de Urgență din Clinica Chirurgie I , integrându-l în Secția de Chirurgie Vasculară care se află într-o altă clădire, în apropiere de Clinica Chirurgie 1, dar care nu are linie de gardă proprie ci comună cu Clinica Chirurgie II (chirurgie generală). Prin aceste măsuri a fost desființată o structură care a permis intervenția în timp util pentru leziuni vasculare în cadrul unei echipe pluridisciplinare rodată de-a lungul ultimilor 10 ani în Clinica Chirurgie I și care și-a câștigat o experiență în traumatismele vasculare periferice sau în leziunile vasculare majore din cadrul politraumatismelor.”

Cine sunt păpușarii din spatele unui personaj ca Șușcă?

 

Profesorul Ciuce și șefa Secției ATI, prof. univ. dr Natalia Hagău sunt unii dintre medicii cu reputația cea mai bună din lumea medicală clujeană și nu numai. Mii de vieți au fost salvate de acești specialiști extraordinari.

Ce forțe malefice s-au adunat să distrugă munca acestor profesioniști și a colegilor lor din Clinica Chirurgie I?

Cine sunt păpușarii din spatele unui personaj ca Șușcă?

Ceva din instinctul nostru jurnalistic ne spune că acest document pe care îl dăm publicității astăzi va scoate la iveală în scurt timp țesătura complicată a „păianjenilor” din spatele cortinei care vor să controleze toate compartimentele vieții noastre și vor să distrugă tot ce a mai rămas valoros în Cluj.

Nu știm de ce șeful Clinicii Chirurgie I, profesorul Ciuce, și excepționalul medic ATI, Natalia Hagău, au refuzat să vorbească public despre acțiunile Conducerii Spitalului Județean Cluj, măsuri care au un „damf” foarte puternic de abuz în serviciu.

De ce nu trebuie să știe toți clujenii că cea mai veche clinică din Transilvania este „ciopârțită” de indivizi iresponsabili?

În cazul unei situații dramatice, accident de mașină sau un alt eveniment cu consecințe grave asupra stării mele de sănătate sau a unei persoane apropiate, aș vrea să știu că sistemul de urgențe din orașul meu este funcțional, medicii din sistemul de prim-ajutor formează o echipă „sudată” și eficient coordonată și să am certitudinea că sunt sprijiniți în activitatea lor de către managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Este de domeniul evidenței faptul că medicii din Clinica Chirurgie I se simt hărțuiți, așa cum rezidă din acest apel disperat de ajutor despre care nu știm ce ecou a avut în urechile de cele mai multe ori surde ale autorităților.

Așteptăm cu nerăbdare punctele de vedere ale celor implicați pe adresa emanuel@ziardecluj.ro pentru a vă prezenta toate perspectivele situației explozive din Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca.

 

 

 

Comentarii

columb

25.09.2014 13:05

Oosanalele ridicate unor medici (pe care le merita mai mult sau mai putin-chiar nimeni nu este perfect) pentru profesionalismul lor si stigmatizarea altora, care intamplator pot fi la fel de buni profesionisti medicali, par desprinse din basme: binele impotriva raului. Articolul este partinitor evident, insa pleaca de la un fapt real. Se zvoneste ca mandatul dlui prof Ciuce ca rector UMF i-a adus multi dusmani printre somitatile de acolo (de exemplu, unul dintre contracandidatii sai a fost subit acuzat in "campania electorala" de plagiat si s-a retras din cursa). Actiunile intreprinse de prof Ciuce ca si rector si modul de relationare particular se pare ca au fost decisive in ajungerea la putere a "opozitiei", care acum ar plati politele. Ghiciti care a fost serviciul anterior al dlui Susca si cine i-a fost sef in urma cu cativa ani? Raspunsuri: UMF si prof Ciuce. Probabil ca, binele pacientilor si eficienta manageriala nu sunt printre prioritatile niciuneia dintre parti. Totul se leaga, ca de obicei in UMF si politica-atasate puternic una de alta, de bani si putere.

Re:Columb

25.09.2014 23:22

Nimeni nu s-a retras din nicio cursa electorală pt plagiat. Asta cu am auzit si mi s-a părut își are rol doar de dat cu părerea, nicidecum de o părere pertinenta. Cât despre ce se întâmpla in SCJU Cluj este foarte trista. La Diabet si Dermatologie dl director Susca a pus rezidenți începând cu anul l sa țină neînsoțiți linia de garda- lucru cât se poate de abuziv pt ca rezidenții nu au voie sa facă gărzi singuri. Degeaba s-a facut o plângere către dl director ca este ilegal ce se intampla, ca nu s-a întâmplat nimic. Ne place si așa ilegal cum este. Ca sa nu mai vorbim ca are o echipa de oameni incompetentei care își i-au banii in fiecare luna pt ca au unde veni sa își bea cafeaua si de unde pleca. Zero realizări, multă indolenta si maxima lipsa de bun simt! Si când spitalul greseste, sa se ia din banii medicilor, pt ca ei au... Când o sa ia cineva la puricat spitalul, jumătate sunt ca si demisi... Asta dacă pilele sus puse pe care le are fiecare nu intra in funcție si lucrurile continua in aceeași Direcției spre nicăieri. 

parinte de rezident

26.09.2014 19:09

De ce nu se scot la rezidentiat posturile medicilor ce se vor pensiona peste 5ani? De ce sistemul ''NU ESTE PREGATIT SA VALORIFICE'' medicii care dovedesc bun simt si o foarte buna pregatire prin examenul de rezidentat si care sint UMILITI sistematic de BEIZADELELE care s-au cocotat la conducerea CLINICILOR si care isi pregates la rindul lor PLOZII sa ocupe prin concus de imprejurari locurile caldute ?                                                     SA  VA FIE RUSINE SI SA VA DEA DOMNU CEEA CE MERITATI!!!!!              Aceasta URARE este valabila pentru majoritatea CLINICILOR MEDICALE din CLUJ. 

cd

06.10.2014 19:20

domnu Susca are calificarea de fost sef de camin studentesc. Sunt convins ca la asa o experienta ia cele mai bune masuri

Bota

25.09.2014 15:54

semnatarii acestui memoriu sunt responsabili,personalitati medicale excelente si trebuie sustinuti.Sistemul integrat de urgente a salvat vieti multe si era necesar pt ca bolnavii erau plimbati intre spitale in caz de politrauma de ambulante  cu ani in urma ,inaintea infiintarii lui..Este eficient gandit si structurat si un lucru bun pt Cluj.

Adi

25.09.2014 18:23

Evident se platesc niste polite. Pe vremea cind Susca era in UMF si administra caminele de studenti, rectorul Ciuce "l-a pus cu botul pe labe" (nu stiu daca pe merit sau nu). Acum e payback time pentru Susca.In urma cu ceva ani directorul medical Ghervan avea dosar de profesor iar rectorul Ciuce de atunci, din ratiuni "financiare ca e criza" nu a scos posturile de profesor (au fost si alti conferentiari in situatia aceasta). Ulterior conditiile pentru dosarul de profesor s-au schimbat si sunt mult mai drastice si directorul medical de acum nu le mai intruneste. Deci ... payback time pentru Ghervan.Compartimentul de chirurgie vasculara a functionat bine merci. Asta pina cind s-a scos postul de sef de lucrari. Pe acest post au concurat un chirurg si chirurgul vascular, amindoi din Chirurgie I (nu comentez competentele profesionale ale acestora). Pentru ca nu a luat postul chirurgul vascular, acesta s-a rasculat; si s-a raliat actiunilor conducerii spitalului.Cu siguranta rectorul Ciuce la vremea lui a suparat si oameni mai grei din UMF si care astazi poate platesc unele facturi restante, cu dobanda aferenta.In toate spitalele Blocurile Operatorii sunt structuri distincte in organigrame. Evident ca seful chirurgiei e normal sa le coordoneze si n-are ce cauta directorul medical endocrinolog sa-si bage codita unde nu se pricepe.Compartimentele pot exista ca structuri in cadrul unei sectii si se subordoneaza sefului sectiei sau pot fi structuri complet separate care subordoneaza direct conducerii spitalului. Pe acest lucru se bazeaza chirurgul vascular care s-a rasculat si a facut front comun cu conducerea spitalului.Si pina la urma cine are de suferit? Raspuns: noi "fraierii" de pacienti care scoatem "lozul".

Un pacient

26.09.2014 21:30

Si cine are de pierdut in toată razbunarea acestor 2 frustrati??? Ca dacă erau așa buni profesional, si Susca si ailalta, nu aveau nevoie de măsuri de astea.  Pacienți. Dar cum sa îți pese de pacienți când ești director de spital??? Da-i încolo pe pacienți si sa conducă orgoliul. 

dan

25.09.2014 18:46

"Eminenta sa prof. dr. FLORIAN" sa spuna cati dintre pacientii operati de dansul supravietuiesc mai mult de cateva zile, desi toate operatiile sunt SUCCESURI! 

OCHIS SIMONA

06.10.2014 11:24

Eu . Am fost operata in anul 1997 si ,, supravietuiesc " si astazi . Pot sa spun ca este un medic deosebit  

dr constantin

25.09.2014 22:04

Indiferent cine e director ar trebuii sa practice o politica ericienta pentru um sistem demult in colaps si sa directioneze fondurile spre sectiile in care se fac urgente de performanta....
Deficitul de personal datorita plecarii medixilor este o problema majora si v-as ruga sa faceti un articol despre posturile scoase la concurs de UMF cluj in ultimii 5 ani sa vedeti ca 90 la suta sunt copii, nepoti, gineri, etc. a unor oameni de casa ai sefilor din UMF care controleaza angajarile in clinicile afiliate pentru ca situatia e in felul urmator: 1 post pe retea adica inafara umf-ului cu un concurs pe bune cu comisie externa necotrolabila nu am auzit sa se scoata in ultimii 10 ani... asa ca un post cu norma intreaga in orice clinica afiliata umf e facut in doua jumatati de norma pentru " asitentii universitari" (neamurile sefilor din umf ) dintre care multi nici nu au sustinut examen de rezidentiat facuti cu tot felul de spcialitati ca le placeau cum suna sau acolo putea sa rezolve tata sau unchiul un post ..
Ati fi surprinsi sa vedeti ce nepotisme infernale sunt in UMF si indiferent ca e ciuce rector sau cu se numeste el astea nu o sa dispara decat prin masuri drastice ....dar va zic sicer ca jumate din asistentii universitatri din umf sunt sub nivelul unor studenti bine pregatiti.....

dr constantin

25.09.2014 22:04

Indiferent cine e director ar trebuii sa practice o politica ericienta pentru um sistem demult in colaps si sa directioneze fondurile spre sectiile in care se fac urgente de performanta....
Deficitul de personal datorita plecarii medixilor este o problema majora si v-as ruga sa faceti un articol despre posturile scoase la concurs de UMF cluj in ultimii 5 ani sa vedeti ca 90 la suta sunt copii, nepoti, gineri, etc. a unor oameni de casa ai sefilor din UMF care controleaza angajarile in clinicile afiliate pentru ca situatia e in felul urmator: 1 post pe retea adica inafara umf-ului cu un concurs pe bune cu comisie externa necotrolabila nu am auzit sa se scoata in ultimii 10 ani... asa ca un post cu norma intreaga in orice clinica afiliata umf e facut in doua jumatati de norma pentru " asitentii universitari" (neamurile sefilor din umf ) dintre care multi nici nu au sustinut examen de rezidentiat facuti cu tot felul de spcialitati ca le placeau cum suna sau acolo putea sa rezolve tata sau unchiul un post ..
Ati fi surprinsi sa vedeti ce nepotisme infernale sunt in UMF si indiferent ca e ciuce rector sau cu se numeste el astea nu o sa dispara decat prin masuri drastice ....dar va zic sicer ca jumate din asistentii universitatri din umf sunt sub nivelul unor studenti bine pregatiti.....

serg

25.09.2014 23:08

P Susca este pus in functie de catre Liviu Pop, senator PSD de MM.

Leo

26.09.2014 00:25

Sa va spun ceva, dragii mei ... Tatucul Arafat a acordat atentie doar ideii lui : SMURDul . In rest , l-a durut in fund . Toti il ridica in slavi ca ce "salvator" al medicinei romanesti e . Fassss! Eu i-as pupa picioarele daca ar reusi sa conceapa un plan integrat de restructurare a asistentei medicale in Romania , dar asta nu se va intampla niciodata, pentru ca NU-I PASA de altceva decat de urgenta . La cat de destept se tine, deocamdata, elicopterul SMURD Cluj, in valoare de 7 milioane de euro, nu are hangar . :)))))) / Asta spune totul ce bine a fost organizata cheltuirea banului public romanesc . Mai bine construia un submarin pe varful Negoiu ... Pana una-alta, se pare, camulti visatori naivi inca ii mai scriu scrisori, ca si lui Mos Craciun . :)))) In rest, eu va pup pe toti din Canada, o tara de care Arafat nu a auzit inca .

ASISTENTA MEDICALA

26.09.2014 12:50

Sa vina Arafat sau Susca sa vada cum medicii, asistentele sau infirmierele de la UPU stau gramada la tigara in fata clinicii cat e ziua de mare, si cum pacientii stau ore in sir sa astepte sa isi termine ei cafeaua si tigarile

ungurul bulan

26.09.2014 17:34

Nu este problema lui Arafat ca autoritatile nu sunt in stare sa construiască un heliport si un hangar.

tere

27.09.2014 19:42

Dar tu stii cate titluri are Legea reformei in sanatate din  1 iunie  2014 ??? vreo 40  (sau mai multe ??? ) ... din care unul e urgenta !!!, care e singurul sector cat de cat organizat ! oare nu mai gasim 39 de specialisti (medici) care sa organizeze restul sectoarelor ... fara sa fie Arafat ??? ... el a facut mult ! si cu efort foarte mare ! ... decat sa criticati ... mai bine va implicati ! daca stiti ce trebuie sa faceti ! :O :) E usor sa critici cand n-ai habar ... si n-au habar nici cei care va citesc ... si singurii care sufera sunt pacientii ! (eu , tu, el , noi, voi, ei ... ) :O :( :O :( 

giorge scurtu

28.09.2014 23:53

Asteapta-ma ca vin si eu !

laura

26.09.2014 09:03

Adevarul e intotdeauna la mijloc! Si Ciuce si Susca au partile lor de umbra si lumina, mai mari sau mai mici. Din pacate noi toti nu stim decat sa distrugem ceea ce altii au construit - asa a fost, este si va fi in medicina romaneasca!Ciuce plateste pentru perioada in care a fost rector si in care a facut ce a vrut doar la Chirurgie I, nu si la celelalte sectii ale Spitalului Judetean. Susca o fi el manager,  dar nu are nicio legatura cu medicina, folosindu- se pentru asta de consilierea cele doua doamne director care or fi competente pe bucatica lor, dar pentru astfel de posturi in medicina trebuie sa ai si cunostinte medicale solide si viziune organizatorica.Cat despre sperante de la dentistul Banicioiu... ce sa mai vorbim

Nutu

26.09.2014 09:28

Ciuce este un parvenit plin de amar ca nu i-au reusit mai multe mandate. L-a executat (pe buna dreptat pe Burca) si si-a adus om pe Pop Ionica. S-a pus cu curu catre padure si a zis ca el a inventat apa calda si mersul pe jos. Si-a luat portia de umilinta cand a fost inlocuit de Irimie ( un personaj daca nu la fel atunci mai ticalos). Susca a fost unul dintre vamesii care colectau adaosurile de preturi pentru orice, de la centrale telefonice la aparatura de birou sau de specialitate pana la constructii si amenajari. Ciuce culege ce a semanat asa ca ciocu mic cu plansul la presa doctore. Lasa pe altii sa ridice piatra !

mihaela

06.07.2015 10:46

Prof Ciuce e un medic bun, pacat doar ca s-a "contaminat" si el cu mentalitatea pur romaneasca cu capra (sa moara si capra vecinului), astfel in loc sa-si foloseasca toate fortele si geniul (de care nu duce lipsa, as putea sa adaug) pentru a-si rezolva problema incearca sa dea cu noroi in cei din jur. asa ca spun ca daca d-ul doctor ia un 10 cu steluta la capitolul profesional la cel uman, la calitatea persoanei sale e in cadere libera... sper doar sa nu cada sub limita de corigenta

Pacientul

26.09.2014 09:59

Ca idee de reportaj, poate o sa va ocupati in viitor si de investigarea modului de angajare pe diferite posturi in spitalul judetean Cluj, si anume de spaga de 1-2-3 mii euro pentru un post de asistent medical sau personal auxiliar care trebuie platita unor persoane din compartimentul "ingrijiri" si/sau unor persoane din casa de asigurari de sanatate si faptul ca examenele la angajare sunt doar de fatada pentru ca intotdeauna ia postul cine este dictat de compartimentele amintite mai sus si nu cei care iau nota 10 pe merit.Ar mai fi si faptul ca se tolereaza concedii fara salar de la cateva luni la cativa ani unor persoane care de fapt sunt plecate la lucru in strainate in timp ce spitalul are deficit de personal si munca celor plecati trebuie facuta prin ore suplimentare de cei ramasi, sau (culmea nesimtirii) persoane care apar pe statul de plata si bineinteles incaseaza salar insa nu stie nimeni cine sunt si cu ce se ocupa in cadrul spitalului.Ar mai fi multe de spus, dar daca incepeti sa sapati o sa gasiti surprize cum inca nu va imaginati. Asemenea probleme o sa le gasiti in toate spitalele, insa la spitalul judetean este cel mai grav.Cu stima

dante

28.09.2014 23:23

Poate va bate cineva la usa asistentei Costin....asa-zisa director de ingrijiri medicale....o fufa turnatoare, pupincurista, slaba profesional si una dintre cele mai mari spagare din SCJU-Cluj. DNA??

ionescu

30.09.2014 13:04

Cand o sa-l debarce pe barbat de la anaf o sa-i bata si ei la usa :) . Din cate se zvoneste prin targ, domnu' Costin se pregateste de un dosar penal si de un sut in dos din anaf.

lavinia

04.10.2014 18:41

dante sigur ai o problema ce trebuie tratata la sectia de psihiatrie.Poate te ajuta pupincurista.....Atunci cind ai ceva de spus sa ai curaj nu sub dante.......In rest dosare penale si articole pe bani poate le vei avea si tu cel mare dante...gunoi de persoana super corupta si plina de DNA...psihopatie....se trateaza

ASISTENTA MEDICALA

26.09.2014 12:46

Sa fi seriosi sigur stie si directorul cum  se iau bani pt posturi. parca el nu ia. Trist e ca poti sa dai bani si sa ramai fara post pt ca da altul mai mult ca tine. dar daca nu controleaza nimeni o  asistenta sefa sa vada cati bani ia pt toate posturile scoase atunci ele stiu ca asa se face si fac asta in continuare. 

Nutu

26.09.2014 12:47

Nu numai la SJC se fac angajari ciudate, ia vedeti cati membrii apropiati de PSD a angajat Irimie la UMF.  Matca coruptiei in medicina este in sediul UMF, restul sunt doar bratele caracatitei.

Atitudine

26.09.2014 13:15

Este bine ca abuzurile din sistemul de sanatate ajung sa fie facute cunoscute insa nu este de dorit ca cei doi sefi de clinica (si echipele lor) sa devina victime ale unor tulburari politice (vremelnice!) atata timp cat si-au dovedit, de o viata, profesionalismul si verticalitatea. Sta marturie Premiul ”Medicul implicat – Dr. Alexandru Pesamosca” acordat D-lui Profesor Ciuce anul trecut de catre medicii din Romania.Suntem liberi sa spunem ce vrem dar critica sau micile sicane nu isi au locul in acest caz. Au fost si vor fi salvate multe vieti de catre aceste echipe. Ar fi de dorit sa fie de-ale romanilor.Este corect ca cei doi Profesori au refuzat sa vorbeasca public. In ziua de azi este o dovada de eleganta sa stai departe de lumina reflectoarelor. Sa le dorim multa putere de munca iar vremurile sa apuce sa le valorizeze munca asa cum merita.

Atitudine

26.09.2014 13:18

Este bine ca abuzurile din sistemul de sanatate ajung sa fie facute cunoscute insa nu este de dorit ca cei doi sefi de clinica (si echipele lor) sa devina victime ale unor tulburari politice (vremelnice!) atata timp cat si-au dovedit, de o viata, profesionalismul si verticalitatea. Sta marturie Premiul ”Medicul implicat – Dr. Alexandru Pesamosca” acordat D-lui Profesor Ciuce anul trecut de catre medicii din Romania.Suntem liberi sa spunem ce vrem dar critica sau micile sicane nu isi au locul in acest caz. Au fost si vor fi salvate multe vieti de catre aceste echipe. Ar fi de dorit sa fie de-ale romanilor.Este corect ca cei doi Profesori au refuzat sa vorbeasca public. In ziua de azi este o dovada de eleganta sa stai departe de lumina reflectoarelor. Sa le dorim multa putere de munca iar vremurile sa apuce sa le valorizeze munca asa cum merita.

grigore

26.09.2014 13:41

Susca este un lucru slab, de 2 ori am avem nevoie sa ma ajute cu caminul si numai figuri pe capul lui si o aroganta. se vede ca e un lingau si un pupincurist. Genul lui de om distruge tara asta. Sa se distruga tot...invatamant, sistem sanitar si sa infloreasca bisericile si masinile si casele politicienilor.

maria

26.09.2014 16:25

pentru desteapta de ,,asistenta medicala ,, care se semneaza mai sus in upu sunt niste coduride triaj daca cumva nu sti si se respecta anumiti timpi este perfect adevarat ca uneori se sare peste acesti timpi dar nu din vina medicilor sau asistentilor care ,,stau toata ziua la tigara si cafea,, dar nu poti sa pui doi pacienti pe o targa . Daca cumva ai trecut prin upu si nu ai fost servita prompt ca tu iesti DOAMNA ASISTENTA va rog fumos sa-i sucazati

Adauga comentariu