Scandal pornit într-un centru în care erau cazați 14 nepalezi, angajații Eco Garden. Agresorul, arestat pentru tentativă de omor, a încercat să se mutileze în AREST

Kumal Tej Bahadur, cetățean nepalez, lucrează împreună cu alți 13 compatrioți la firma Eco Garden SRL, cea care s-a ocupat ani de zile de gazonul de pe Cluj Arena și alte spații verzi din oraș. Potrivit contractului de muncă, cetățenilor li s-au oferit și locuri de cazare, astfel că cei 14 nepalezi locuiau într-un centru de pe strada Hameiului din Cluj-Napoca. La sfârșitul săptămânii trecute, Kumal Tej Bahadur a provocat un scandal în centrul respectiv, luându-se la bătaie cu mai multe persoane, fără să poată să fie oprit. Un martor a sunat la 112, iar când au ajuns polițiștii, agresorul era de nestăpânit, iar victimele pline de sânge. 

Bărbatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar pentru că Inspectoratul de Poliție Cluj nu are Centru de Arest Preventiv, locația fiind în curs de renovare, Kumal a fost transportat la Sălaj în Centru de Arest de acolo.

„În data de 28.04.2021, organele de intervenţie au fost încunoștințate prin apel unic de urgenţă 112 despre faptul că în Cluj Napoca a avut loc o altercaţie între cetăţeni străini.

Din cercetări a rezultat că în jurul orei 05.00, într-un imobil locuit de 14 cetăţeni nepalezi a avut loc un conflict în care suspectul K.T.B. s-a înarmat cu un topor şi i-a aplicat lovituri la nivelul capului victimei T.B. Apoi, K.T.B. a coborât la demisolul imobilului şi l-a lovit în zona capului pe R.B.K.. În continuare, S.S. l-a prins de mâini pe agresor iar apoi cei doi s-au dezechilibrat şi au căzut, moment în care S.S. a fost lovit şi el cu toporul în zona lobului urechii stângi”, arată cei de la Parchetul Tribunalului Cluj.

 

În cursul nopții, nepalezul și-a provocat răni pe corp, încercând să se sinucidă, motiv pentru care procurorul de caz a cerut instanței internarea medicală a agresorului. 

„În temeiul art. 247 alin. 1 şi art. 248 alin. 8 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în consecinţă, dispune internarea medicală provizorie nevoluntară într-o instituţie specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii, a suspectului KTB, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 al.1 C.pen. rap. la art.188 al. 1 şi 2 C.pen. şi efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice acestuia”, se arată în soluția pe scurt dată de Tribunalul Cluj. 

 

Adauga comentariu