Scandal la Ministerul Agriculturii. Europarlamentar român: „Ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), clujeanul Adrian Oroș, este criticat în termeni duri de un europarlamentar român în condițiile în care promisiunile, inclusiv cele privind banii europeni care urmau să ajungă pentru agricultură prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), par să fi fost doar vorbe goale după ce Comisia Europeană (CE) a formulat noi observații pe baza PNRR transmis de la București.

„Mare scandal mare la Ministerul Agriculturii, unde dl ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni:

1. Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență. 𝐌𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐧𝐚̆! Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles.

2. I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe. 𝐌𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐧𝐚̆! Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană.

3. Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai PNRR. 𝐌𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐧𝐚̆! Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR- Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR.

Consecința?

Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles.

Singura șansă: o revizuire -a patra- a PNRR.

RUȘINE!!”, notează europarlamentarul Carmen Avram. 

CITEȘTE ȘISubvențiile fermierilor nu figurează pe lista proiectelor „care nu suportă amânare”. Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, doar a „participat” la ședința de Guvern

 

 

 

 

 

 

featured image: adrianoros/facebook.com

Adauga comentariu