Scandal cu iz ecologic la un liceu din Huedin

În această dimineață, o desfășurare impresionantă de forțe de ordine - poliție și jandarmerie a avut loc  în fața Liceului Octavian Goga din Huedin, unde un grup de elevi au afișat  mesaje cu tematică ecologică. Pentru că nimeni nu părea a desfășura vreo actiune ilegală, “oamenii legii”, au făcut o vreme câteva  mișcări browniene  prin noroiul din fața instituției, după care au renunțat la acțiune.

Ca să înțelegem ce s-a întamplat, am cerut lămuriri de la conducerea liceului și ni s-a explicat  faptul ca la Liceul Teoretic "Octavian Goga" Huedin s-a desfășurat în această săptămână un proiect care a vizat o acțiune de protecția mediului și ecologizare. În cadrul acesteia elevii au realizat pancarte și planșe cu tematică ecologică iar proiectul realizat a fost vizualizat pe gardul și pe arborii din incinta liceului.

Activitatea de protejare a mediului verde este menționată în condică, aceasta  fiind cuprinsă în programa școlară.

Autoritățile locale care se pare că aveau vâlvătaia aprinsă de recentele defrișari cu scandal din fața aceluiași liceu și a proiectului făcut pe genunchi,  s-au alertat și au trimis forțele de ordine sa reprime “revolta”.

Era poate mai cu folos să fie  interesați de modul în care au fost tăiați arborii,  și de modul în care se desfășoară lucrările, decât de legalitatea unei activități desfășurate de elevi.

Asta, în condițiile in care Primăria Huedin a dat chiar astăzi  publicității un comunicat prin care recunoaște că respectivul  proiect  a fost greșit, urmând a fi modificat.

Adauga comentariu