Scafandrii militari s-au lăsat păgubași: au oprit căutarea lui Adrian Zaharia în lacul Beliș

Militarii de la Centrul de Scafandri din la Constanța au sistat căutările pe lacul Beliș – lac în care este de presupus că ar fi căzut în apă, acum zece zile, directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia. Militarii au folosit sonare cu scanare laerală, ceea ce le permite să cerceteze adâncimi mai mari de 40 de metri. În zonă, există adâncimi chiar și de 80 de metri, unde vizibilitatea este zero.

Doar în cursul zilei de luni, scafandrii de la Constanța au efectuat trei scufundări la mare adâncime, unde sonarele au detectat anumite interferente, dar din păcate semnalele trimise erau trunchiuri de copaci sau insule de turbă, care plutesc la adâncimi mari.

Colonelul Cornel Pavel de la Forțele Navale Române a confirmat că militarii se vor întoarce la Constanța, în cursul zilei de marți.

”Scafandrii militari au terminat, în seara aceasta, misiunea de căutare din județul Cluj, lacul Beliș. Maine, marți, dimineața, se vor întoarce la Constanța și-și vor relua misiunile obișnuite. Nu a fost gasit (n.n. Adrian Zaharia)”, a spus colonelul Pavel, citat de evz.ro.

Sâmbătă, 21 iulie, după un incident cu patru turiști, Adrian Zaharia, care pilota o barcă cu motor, și se afla sub influența băuturilor alcoolice, a căzut în apa rece a lacului de acumulare de la Beliș. Martorii susțin că bărbatul nu purta vestă de salvare iar în momentul în care a căzut în apă, s-a dus direct la fund. Șlapii lui Zaharia au fost găsiți la o distanță de aproape de 100 de metri de locul unde se prespune că ar fi căzut în apă. Barca a fost recuperată de salvamontiștii de la Consiliul Județean, după ce a plutit în derivă mai bine de o oră.

Muncitorii de la barajul de la Beliș susțin că, de fiecare dată, curenții de fund scot cadavrele la suprafață, după aproximativ o lună de la momentul producerii tragediei.

Adauga comentariu