Scădere dramatică a profitului gigantului NTT Data Cluj. De la 4,4 milioane euro, în 2019, a scăzut la 400 mii euro, în 2020

NTT Data Cluj-Napoca, parte a NTT Group, a scăzut foarte mult anul trecut la capitolul profit net. S-a înregistrat o ușoară scădere și în ceea ce privește cifra de afaceri. A crescut însă numărul de angajați. În primăvara acestui an, Daniel Metz a predat ștafeta de CEO al companiei, în familie, către Maria Metz.

NTT Data Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari companii IT din județ, dar și din România a înregistrat o scădere foarte mare a profitului net. Anul trecut, profitul net declarat a fost de 417 mii euro, față de peste 4,4 milioane euro în 2019 și 3,9 milioane euro în 2018. Un profit la fel de mic ca în 2020 a mai fost înregistrat în anul 2011. În anul 2000, primul an de activitate al companiei, au fost declarate pierderi 205 mii euro. Practic, a fost cel mai prost an al companiei. Din punct de vedere al profitabilității, cel mai bun an a fost 2019.

Valoarea cifrei de afaceri raportată pentru anul 2020 a fost 76,2 milioane euro, față de 79,4 milioane euro în 2019 și 63,8 milioane euro în 2018. În primul an de activitate, valoarea veniturilor totale a fost de aproximativ 58 mii euro.

Numărul de salariați pe care îi avea compania anul trecut a fost de 1165, față de 1052 în 2019 și 940 în 2018. În primul an de activitate, NTT Data avea 45 de salariați.

NTT Data Cluj-Napoca are doi asociați persoane juridice: NTT Data Emea LTD UK (100%) și NTT Data Deutschland GMBH (0%). Din Consiliul de Administrație fac parte Giovanni Cerutti (Italia), Koji Miyajima (Japonia) și Maria Metz (România).

Din 1 mai 2021, funcția de CEO al NTT Data Cluj-Napoca a fost preluată de Maria Metz. Ea a preluat atribuțiile lui Daniel Metz.

„Sunt onorată de încrederea care mi-a fost acordată de către acționari; cred cu tărie în echipă, în lucrul bine făcut, în viziunea orientată spre oameni ca fundament în evoluția constantă a companiei”, spunea Maria Metz, anul trecut, la preluarea funcției.

„Încă de la înființarea companiei am stabilit viziunea și direcția pentru viitor și am creat un mediu de dezvoltare pentru fiecare membru al echipei; mi-am asumat un rol de pionier în zona serviciilor de outsourcing iar în scurt timp compania a devenit unul dintre cei mai mari jucători ai industriei IT&C din România cu o echipă de management excepțională și o organizație performantă. Una din responsabilitățile unui lider este aceea de a preda ștafeta la momentul potrivit. După 20 de ani la conducerea organizației sunt încrezător că Maria, împreună cu echipa de manageri, este pregătită să conducă compania la nivelul următor în acest context atipic. Este o generație de manageri cu care am lucrat îndeaproape și care s-a format aici, în companie. Este o echipă tânără, agilă, pregătită să facă față oricărei provocări. Am crezut întotdeauna în potențialul tinerilor din companie și le-am oferit roluri de coordonare, fiind un susținător al incluziunii și diversității. În acest moment sunt încântat să văd că avem o echipă de management în care multe roluri sunt ocupate de femei, lucru mai rar întâlnit în industria în care activăm. Voi rămâne alături de echipă, din noul meu rol de Președinte al Consiliului de Administrație”, afirma Daniel Metz, președinte al Consiliului de Administrație NTT DATA Romania, în momentul în care a predat ștafeta către Maria Metz.

Adauga comentariu