Scădere dramatică a cifrei de afaceri și profitului Electrogrup Cluj-Napoca în 2019, dar compania fraților Mureșan rămâne una dintre cele mai puternice firme clujene

Electrogrup SA Cluj-Napoca, unul dintre cei mai importanți constructori de infrastructură energetică, telecom și civilă, a înregistrat, anul trecut, o scădere a cifrei de afaceri cu 32% față de anul 2018. Dacă acum doi ani, avea o cifră de afaceri de 71,5 milioane euro, în 2019 s-a diminuat la 47,2 milioane euro.

Potrivit reprezentanților Electrogrup, cifra de afaceri semnificativ mai mare din 2018 față de 2019 se datorează unui proiect one-off internațional foarte mare, care s-a derulat pe parcursul anului 2018 și a generat impact în venituri doar atunci. Se observă acest lucru și în diferența de la valoarea exportului, care arată cifra de afaceri generată internațional. În 2018, valoarea exportului a fost de 26,2 milioane euro, iar în 2019, valoarea exportului a fost de aproximativ 4,1 milioane euro. 

Și profitul net al companiei clujene a scăzut foarte mult de la un an la altul. Dacă în 2018, Electrogrup a declarat un profit net de 5 milioane euro, în 2019 a avut un profit de doar 2,2 milioane euro, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 44%.

În schimb, numărul de angajați a crescut în comparație cu 2018. Anul trecut, compania clujeană a avut un număr de 394 de angajați, spre deosebire de anul 2018, când numărul de angajați a fost de 366. În 2018, Electrogrup a avut cel mai mare număr de angajați din ultimii zece ani.

Electrogrup Cluj-Napoca este deținută de frații Teofil și Simion Mureșan și de Marian Pantazescu. Firma face parte din compania de tip holding Electrogrup Infrastructure, împreună cu Direct One, care oferă servicii pentru operatorii telecom şi companiile media, Nova Power & Gas, furnizor de energie electrică şi gaze naturale, Netcity, operator de infrastructură pentru comunicaţii, şi Wesee, joint-venture româno-german care oferă servicii de instalare, servisare şi mentenanță parcuri eoliene.

Electrogrup colaborează cu cei mai importanți operatori telecom, distribuitori de energie și dezvoltatori de parcuri industriale din țară și străinătate.

Din 2019, compania din Cluj-Napoca s-a implicat și în dezvoltarea de proiecte pentru smart cities.

sursa foto: e-infra.ro

Citește și:

Nova Power & Gas, profit senzațional pe 2019. Frații Teofil și Simion Mureșan au intrat și pe piața de retail de gaze

Nova Power & Gas Cluj intră puternic pe segmentul de consumatori casnici de energie electrică și gaze. Mircea Bica, CEO: Diferența principală o faci prin prețuri

Adauga comentariu