Sătulă de mizeria pe care rațele o fac în Canalul Morii, Primăria le-a instalat în apă o pubelă de gunoi! De acum înainte, zburătoarele vor trebui să se autogospodărească!

Sătulă de mizeria pe care rațele o fac în Canalul Morii, Primăria le-a instalat zburătoarelor, chiar în apă, o pubelă de gunoi, să se autogospodărească!

 

Ziar de Cluj a arătat într-un material anterior faptul că, cu toate că la Cluj-Napoca oamenii sunt deosebit de civilizați, rațele sunt pur și simplu niște nesimțite! Aproape în fiecare zi, municipalitatea, (doar) la sesizarea noastră, era nevoită să salubrizeze Canalul Morii, unde, chiar în buricul târgului, nesimțitele care își fac veacul pe apa leșioasă care curge paralel cu strada Constanța aruncau în apă toate produsele destrăbălării lor: pet-uri de bere, sticle de vin, de suc, paleți, deșeuri menajere, saltele, chiar și câini. 

Pentru că demersurile de curățare a gunoaielor din această apă s-au dovedit mereu inutile, mizeria strânsă peste zi reapărând, de obicei, peste noapte, Primăria a adoptat cea mai la îndemână și de bun-simț soluție, una care are în vedere și responsabilizarea rațelor care, de acum înainte, vor trebui sau să se autogospodărească și să arunce deșeurile în pubela special amenajată în apă, sau să înoate în gunoiul infernal pe care îl produc.

„Noi ne-am săturat! Este inuman ce se întâmplă! Dacă vor să trăiască în Cluj-Napoca, aceste vinituri de rațe (care s-au zburătăcit aici din cine știe ce județe înapoiate ale României, că suntem siguri că nu este vorba despre acele rațe aristocrate ouate și crescute în Cluj), vor trebui să învețe ce înseamnă responsabilitatea! Noi nu mai curățăm după ele, nu are rost, e o risipă totală de bani publici, bani pe care preferăm să-i investim în ediția de anul viitor a Comʼon Cluj-Napoca, ca să mănânce și gura federațiilor studențești ceva! 

Le-am amplasat în apă o pubelă, să arunce acolo gunoaiele sau, dacă nu, să stea cu deșeurile până-n gât, că noi nu ne mai băgăm în apă să curățăm mizeria pe care o produc aceste ființe lipsite de cultură civică!”, a declarat, în această dimineață, pentru Ziar de Cluj, o persoană din cadrul Primăriei, care a preferat să rămână anonimă, pentru a nu atrage asupra sa mânia riveranelor străzii Constanța, care se pare că fac legea în acest oraș, sau, în orice caz, trăiesc doar după propria lege.

Pubela amplasată vinerea aceasta în Canalul Morii reprezintă doar un proiect-pilot al administrației locale care intenționează ca, pe viitor, să extindă rețeaua de pubele și în albia Someșului, pe porțiunea care traversează orașul. Primăria are în vedere un amplu proiect (pentru care se va încerca și atragerea de fonduri europene), în care vor fi cooptați și peștii care vor fi puși să facă muncă în folosul comunității, să ajute la strângerea tonelor de alge și de gunoaie din Someș. 

Rața cu o Săgeată în Gât, o veterană a Someșului, o mare luptătoare pentru drepturile rațelor clujene și totodată liderul ales al acestora, a declarat, la auzul acestor intenții ale municipalității:

„Primăria vorbește de lege?! Dar despre care Primărie este vorba? Oare despre aceeași care permite ca, în același centru al Clujului, să se construiască blocuri între case? Primăria să facă bine să-și facă treaba și să ne lase, că n-avem noi chef de povești cu pești! Noi nu curățăm nimic! Să vină lebedele alea două ale domnului primar, să curețe ele!”, a precizat, rănită în amorul propriu, la auzul planurilor Primăriei, Rața cu o Săgeată în Gât.

Comentarii

Radu

25.10.2016 14:59

Se pare ca s-a defectat utilajul amfibie cu care se laudau pe Facebook Boc si Tise, au curatat putin de-asupra la podul Garibaldi si cam asta a fost tot. Apropos, vad ca si-au scos filmarea cu amfibia in actiune.

Adauga comentariu