Satul de vile unde primarii pedeliști ai Clujului își cumpără „case de vacanță” - Sorin Apostu, fosta mână dreaptă a proaspăt împroprietăritului Emil Boc, avea casă în Câmpenești din 2008

Primarul Clujului, Emil Boc, și-a cumpărat anul acesta casă în satul Câmpenești, aflat la 15 minute de Cluj-Napoca. Potrivit declarației sale de avere, completată în 5 mai 2021, Emil Boc a cumpărat în Câmpenești, împreună cu soția, Oana, o „casă de vacanță” cu o suprafață de 103 mp și un teren generos („teren, curți construcții, aferent casei de vacanță”) de 1 183 mp.

Sorin Apostu, fosta mână dreaptă a lui Boc, fost primar pedelist al Clujului la rândul său, și-a construit, de asemenea, casă în Câmpenești, în anul 2008. Conform declarației sale de avere, completată în 2010, Apostu și-a ridicat o casă de 98 mp, pe un teren primit, cel mai probabil, în concesiune, nefiind trecut în declarație.

Sorin Apostu a intrat în politică în anul 2000, ca membru al Partidului Democrat. „A fost descoperit de Emil Boc. La alegerile locale din 2004, a fost ales consilier local al municipiului Cluj-Napoca pe listele Partidului Democrat. A demisionat la scurt timp din funcția de consilier local și a preluat funcția de director al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. În 2008, a candidat din nou pe listele de consilieri locali ai Partidului Democrat-Liberal, fiind ales consilier local al municipiului Cluj-Napoca și apoi viceprimar în iunie 2008. A fost ales ca primar interimar după demisia primarului Emil Boc în ianuarie 2009 și Partidul Democrat Liberal l-a desemnat drept candidat la funcția de primar pentru alegerile locale parțiale din 15 februarie 2009, pe care le-a câștigat din primul tur, cu 60,48% din voturi.

La data de 11 noiembrie 2011, Sorin Apostu, aflat în funcția de primar al Clujului, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Grupul infracțional îi cuprindea pe Simion Mureșan (patronul Electrogrup), Mustafa Bekar (director general al firmei KIAT) și Călin Stoia (asociat la Bretner). Aceștia încheiau contracte de consultanță cu avocata Monica Apostu, soția primarului, pentru a masca mita.

Apostu a fost acuzat de DNA și că a primit 50.000 de euro de la comercianții de pepeni din Dăbuleni pentru a putea să-și vândă marfa în liniște la Cluj.

Sorin Apostu a fost condamnat inițial la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită de Curtea de Apel Mureș. În urma apelului, Înalta Curte de Casație și Justiție a mărit pedeapsa la 4 ani și 6 luni. Soția sa, Monica Apostu, a fost de asemenea găsită vinovată și condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare.” (ro.wikipedia.org)

Acum, foștii colegi de partid și de Primărie, Boc și Apostu, sunt și vecini. Vorba afișului:

Adauga comentariu