Sătui să trăiască în condiţii de Ev Mediu, floreştenii se pregătesc de proteste

Un amplu protest se anunţă duminică, în comuna Floreşti, unde locuitorii stau de săptămâni bune cu resturile menajere în stradă, pentru că de mai bine de jumătate de an, de când a fost declanşată criza gunoaielor, nu s-a ajuns la nicio soluţie. Autorităţile sunt depăşite total de situaţie, firma Quatro Eco Salub, responsabilă de gestionarea serviciilor de salubritate, este la un pas de insolvenţă şi implicit de a-şi pierde licenţa. O capitalizare a acestei firme este imposibilă, în timp ce administratorii societăţii doresc ridicarea tarifului la 14 lei de persoană pentru a putea face faţă preţurilor practicate la depozitare.  

Dacă duminica trecută au fost prezenţe în curtea primăriei Floreşti puţin peste 100 de persoane care au protestat faţă de indolenţa autorităţilor privind serviciul de ridicare a deşeurilor, pentru weekendul ce vine se preconizează că numărul protestatarilor va creşte. Nemulţumirea celor care duminică, 12 februarie vor participa de la ora 17.00 în curtea primăriei Floreşti la la protest este faptul că cea mai mare comună din ţară nu este capabilă să gestioneze serviciul de salubritate, motiv pentru care în prezent, pe străzile Floreştiului, stau neridicate peste 500 de tone de gunoi. Acest lucru poate genera odată cu încălzirea vremii apariţia unei  adevărate epidemii şi înmulţirea rozătoarelor.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a anunţat ieri că nu poate declanşa starea de alertă aşa cum în repetate rânduri a solcitat-o primarul Horia Şulea. Vuşcan a motivat gestul său prin faptul că la Floreşti criza gunoaielor este o problemă a administraţiei locale şi a managementului defectuos a celor care conduc firma Quatro Eco Salub. Totodată i-a sugerat primarului comunei să ia exemplele celorlalte primării din judeţ care au reuşit, e drept, prin eforturi financiare consistente, să nu ajungă în aceeaşi situaţie.

" Veniti cat mai multi la protest pentru a arata ca ne pasa de curatenia din comuna noastra! Nu se mai poate sa traim in jeg doar pentru ca celor din primarie li se rupe.... M-am saturat ! IESIM PANA SE REZOLVA! Nu se poate sa isi bata joc de noi in halul asta ca nu traim in Evul Mediu si poate atunci era mult mai curat ca acum!", sunt comentariile locuitorilor.

Cetăţenii nu mai ştiu pe cine să creadă motiv pentru care au decis să iasă în stradă. Din păcate pentru cei care vor protesta, Horia Şulea va urmări evenimentul la televizor din fotoliul călduţ, deoarece duminică, în afară de poliţiştii locali nu se află nimeni în clădirea primăriei.

 

 

Comentarii

Lucian

07.02.2017 13:54

Pe ei pe mama lor!

mda

07.02.2017 21:21

da' care-i faza cu starea de alerta pe care o vrea primarul din floresti? vine armata sa le ridice gunoiul? primesc ajutor financiar sau de ce vrea stare de alerta?

Adauga comentariu