Sătmărenii care aduceau minore la produs la Cluj-Napoca, râmân în arest preventiv

Tribunalul Cluj a prelungit miercuri, 14 aprilie, măsura arestului preventiv pentru cei trei sătmăreni prinși de DIICOT cu activități de proxennetism.  Potrivit anchetatorilor, în perioada 2020-prezent, mai multe tinere din Satu Mare au fost recrutate și aduse la Cluj-Napoca pentru a practica prostituția. Cei trei arestați sunt: HAMZO KINGA KATALIN, DRĂGUŞ IOAN IULIU și BUCE FLAVIU CRISTIAN. Inculpații au invocat în instanță excepția de neconsituționalitate, dat fiind ca propunerile de arestare au fost emise de DIICOT Cluj. 

Astfel, magistrații de la Tribunalul Cluj au prelungit măsura preventivă până după Sărbătorile Pascale: 

„În temeiul art. 236 rap. la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, prin urmare dispune prelungirea măsurii arestării preventive luate prin încheierea penală nr. 317/2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj la data de 19.03.2021, faţă de inculpaţii: - D.I.I.- H.K.K. - B.F.C. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.04.2021 şi până la data de 17.05.2021, inclusiv”, se arată în soluția pe scurt. 

Kinga, Frăguș și Buce au fost reținuți  luna trecută, după 11 percheziții comandate de către cei de la DIICOT Cluj, cu sprijinul celor de la BCCO Cluj-Napoca. 

„Din cercetări a reieșit faptul că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi recrutat, transportat și găzduit mai multe femei din Satu Mare, în Cluj-Napoca, Arad, Baia Mare sau Satu Mare, unde le-ar fi determinat sau obligat la practicarea prostituției. 

Una dintre persoanele cercetate este bănuită de comercializarea substanțelor interzise, care ar fi fost consumate atât de cei în cauză, cât și de persoanele care ar fi practicat prostituția.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 2 memory stik-uri, 2 plicuri cu substanță  albă, 32 de plicuri cu urme de substanță albă, 2 bucăți de substanță solidă albă, un cântar de mare precizie, 3.300 de lei și mai multe înscrisuri”, arată cei de la BCCO Cluj-Napoca. 

Adauga comentariu