Șase “vulpi” au protestat în Piața Unirii ca să nu le mai fie jupuită blana. Despre problemele orașului, nu știu însă nimic - FOTO

La orele “unșpice” trecute fix, pe Memo, colț cu Matei Corvin apar doi băieți și vreo trei fete – unul înarmat cu aparat foto, altul cu niște pancarte și fetele, cu o cutie din carton destul de măricică. Cei cinci sunt păziți de trei jandarmi și priviți de patru jurnaliști. Numărul celor gură cască e mai mare decât al lor. Cei cinci sunt susținători și membrii PETA, celebra organizație internațională pentru drepturile animalelor. S-au prezentat în centrul orașului ca să protesteze față de folosirea blănurilor ca materie primă pentru haine.

Jandarmii le-au dat voie să treacă peste drum, pe pietonala din fața bisericii Sfântul Mihail ca să se desfășoare mai bine. Zis și făcut. Desfac cutia și își scot arsenalul – măști de vulpe din carton. Între timp s-au făcut șase protestatari. Își pun toți măștile pe cap, se înarmează cu pancartele pe care scrie “Nu sunt haina ta de blană” și stau cuminți, în linie.

Mai vin unii, alții să se uite, să își facă selfie-uri, să le facă poze celor șase vulpi și cam atât. Unii se mai bagă în seamă că ce prostie e aia să aperi animale.

“Da’ câinii ne interesează sau oamenii, copiii bolnavi?”, spune un pensionar nervos.

Nici nu vrea să își spună numele când este întreabt de jurnalistul Ziar de Cluj.

“Sunt nimeni, nu am nume”, precizează bărbatul și pleacă.

O fi Arya Stark din Game of Thrones?

Suntem curioși să aflăm ce ne spun protestatarii. Unii nu vor să vorbească cu noi, alții ne spun de ce stau cu măștile pe cap și cu o pancartă pe piept.

“Avem alternative la haine și orice alte produse, nu trebuie să alegem unele care provoacă suferința oamenilor”, precizează Marina, una dintre susținătoarele PETA.

“Sunt aici ca să protestez împotriva folosirii blănurilor și pentru că foarte multe animale sunt supuse cruzimii și nu pot să își dezvolte comportamentul natural”, afirmă Annabella, care a venit tocmai din Germania ca să protesteze.

Acum că ne-am lămurit că știu pentru ce se află acolo, vrem să știm dacă protestatarii sunt la curent cu problemele din oraș. Am întrebat-o pe Marina dacă a auzit despre levigatul de la Pata Rât.

“Da, dar nu știu foarte multe despre asta”, a punctat Marina.

Nici trecătorii nu sunt la curent cu problemele din oraș. Iată cum arată un dialog dintre reporterul Ziar de Cluj și o tânără care susține cauza PETA, dar habar nu are despre adevăratele chestiuni nerezolvate din oraș:

“Tu ai auzit despre problema levigatului de la Pata Rât?
Nu, nu, chiar nu.
Despre condițiile din spitale știi ceva?
Eu am fost internată aici în Cluj, eu sunt din Hunedoara, dar condițiile sunt mult mai bune decât la mine în oraș”

Mai are rost să spunem că până acum, în Cluj-Napoca, niciun protest nu a fost organizat pentru rezolvarea unor probleme locale?

Nu suntem hateri, nu îi luăm la mișto doar de dragul de a lua la mișto pe susținătorii PETA. Acțiunea lor  nu este rea, nu are cum să fie o idee proastă să îndemni oamenii să protejeze animalele. Devii însă ridicol când nici zece oameni, cu măști din carton pe cap se postează în centrul orașului ca să protesteze. Și ești și mai ridicol când tu lupți cu patos, dăruire, îndârjire ca să nu mai fie omorâte animalele pentru blană, dar habar nu ai ce se întâmplă în orașul tău – că un lac cu apă poluată de la marginea orașului ne omoară cu zile, că în unele spitale sunt condiții de secol XIX, că un iubitor de animale care a deraiat de la traiectorie a adunat la marginea orașului 1.000 de câini și îi ține în condiții demne de Auschwitz etc etc. De ce nu protestează nimeni pentru salvarea câinilor din adăpostul lui Radu Țărmure, care trăiesc în beznă și se scaldă în propriile fecale?
 

Comentarii

AV

11.07.2018 18:43

Ce habarniști! Îi întrebi și-ți arată că habar nu au pe ce lume trăiesc. De altfel nici nu au să înțeleagă ce scrie în material, atâta de în afara lumii reale sunt.

M.P.

11.07.2018 20:07

Adevărata problemă a orașului sunt idioții aceștia care se scarpină reciproc sub coadă, dar care nu văd nici o problemă că oamenii crapă cu zile în spitale. Rataților!

Alia

11.07.2018 20:40

720000 de copii se duc seară de seară flămânzi la culcare și ratații aceștia miorlăie după niște necuvântătoare! Ei înșiși niște necuvântătoare!

Cristian Alex

11.07.2018 21:05

Țara arde și ratații se piaptănă.

Gix

12.07.2018 00:33

Eu chiar am crezut ca se iau de "vulpea"!

gunoieru

12.07.2018 04:30

Primesc bani, de aceea protesteaza, ca nu a scos pus nici unul nici doi lei sa faca mastile si pancartele alea! Sunt curios daca au cumparat din banii lor vreodata mancare pentru animalele fara stapan din oras (pisici, caini, pasari), daca vreunul are grija de altcineva zi de zi de zi, nu conteaza daca au grija de om sau animal, numai sa o faca! Asa cum arata, nu sunt decat niste spalati pe creieri! Nici eu nu doresc ca animalele sa fie jumulite si sa creasca in custi pentru a fi "valorificate", dar sa ii vad pe copii astia cu timp liber si ochi blajini daca se arunca in fata masinii de hingheri care iau cainele de care ai avut grija la scara si care nu deranjeaza pe nimeni decat pe vreun psihopat! Sa ii vad ca se iau cu mana de gat cu nenorocitii care lovesc animalele! Sa ii vad la voluntariat la asociatiile care ingrijesc animalele gasite fara stapan, si nu este doar una in oras! Dar e simplu sa incasezi si sa prestezi. Copii astia sunt motivul pentru care societatea umana se duce naibii. Habar nu avem care este defapt realitatea, suntem indoctrinati mai sever decat au visat sa o faca nazist-bolsevicii-maoistii lumii, si suntem spalati pe creieri de device-uri si de fkbucuri si alte p0rcarii care NU au NIMIC de a face cu realitatea dar conlucreaza asiduu sa ne schimbe gandirea si felul de viata.Vax protestatarilor de meserie! Adevaratul dovada de credinta este FAPTA! Doamne ajuta!

Adauga comentariu