Șase mandate de percheziții, puse în aplicare la Baciu. Suspecții susțin că bunurile furate erau de fapt obiecte aruncate de nemți în stradă (VIDEO)

Percheziții domiciliare în șase locuințe din comuna Baciu. Potrivit surselor, polițiștii de la Secția Rurală Baciu lucrează la nouă dosare penale al căror obiect în reprezintă furtul calificat. Mandatele de percheziție au vizat suspecți în cele nouă dosare, majoritatea recidiviști din comunitățile rrome.

 

„În această dimineață, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au pus in aplicare 6 mandate de perchiziție domiciliară pe raza localității Baciu, județul Cluj. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea de furturi din locuințe pe raza localității Baciu și nu numai”, au explicat cei de la Inspectoratul Județean de Poliție.

 

Persoanele audiate susțin că în jurul orei 6, în această dimineață, s-au trezit cu anchetatorii la ușă. Polițiștii au ridicat din locuințele suspecților mai multe aparate utilizate în domeniul construcțiilor și al agriculturii, precum și mai multe biciclete.

 „Au venit la noi azi dimineață și mascații și cei de la Criminalistică. Ne-au controlat casele și au verificat ce bunuri avem, crezând că sunt furate. Dar noi de fapt aducem marfă din Germania, marfă aruncată de nemți pe străzi. Ne-au luat bunurile și le-au adus la secție. Nu fac bine ce fac, o să îi dăm în Tribunal”, arată Beniamin Rezmiveș, unul dintre cei audiați după percheziții.

Surse din cadrul IPJ susțin că în ultimele patru luni s-au înregistrat mai multe sesizări cu privire la furturi din locuințele de pe raza comunei Baciu, orașul Cluj-Napoca și câteva orașe din Germania frecventate de suspecți.

Agent șef principal de poliție, Alin OLESCU, totodată șeful de post din Baciu, este cel ce a coordonat audierile din această dimineață.

Șapte persoane cu vârstele cuprinse între 27 și 53 de ani au fost audiate de către polițistul Olescu. Dacă se va stabili că persoanele în cauză sunt autorii furturilor respective, pe procedură se poate dispune reținerea pentru 24 de ore a celor vizați și implicit propunerea de măsuri preventive pentru următoarele 30 de zile.

 

Adauga comentariu