Sărbătoarea tradițională din Florești, anulată din cauza incidenței cazurilor de COVID

Edilul Floreștiului se distanțează de practicile colegului de partid, primarul Emiil Boc. În vreme ce la Cluj-Napoca se ține festivalul de carte, Bogdan Pivariu a anunțat că se vede obligat să anuleze Zilele comunei Florești, dat fiind că astăzi Cluj-Napoca, Florești, Sândulești și Săvădisla. 

„Ne vedem obligați să renunțăm la a organiza sărbătorirea zilelor Florești! Decizia a fost luată în urma creșterii constante în ultima perioadă a incidenței cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Cluj, respectiv la nivelul UAT Florești.
Regret că suntem nevoiți să privăm comunitatea locală de astfel de evenimente și de momente speciale alături de artiști îndrăgiți, dar trebuie să fim responsabili și să luăm deciziile ținând cont de situația în care ne aflăm. Din fericire, Floreștiul s-a bucurat în această vară de o suită de evenimente. Spre exemplu, TIFF s-a organizat pentru prima dată și în comuna Florești, iar, mai apoi, am avut târgul Produs de Cluj, Moving Florești, am celebrat împreună copilăria de 1 iunie și ne-am bucurat de seri de teatru în luna iulie”, a declarat primarul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a adoptat, joi, o decizie pentru impunerea de restricţii în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti, Sănduleşti, Săvădisla, unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a trecut de 2 la mie.

CJSU Cluj a adoptat, joi, Hotărârea nr. 180 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti, Sănduleşti, Săvădisla, judeţul Cluj. 

”În următoarele unităţi administrativ-teritoriale: municipiul Cluj-Napoca (2.15‰), comuna Floreşti (2.21‰) şi comuna Săvădisla (2.67‰) unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 17.09.2021, pe o perioadă de 14 zile, măsuri”, se arată în decizia autorităţilor.

Primarul Floreștiului:„trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și maturitate”

„Anul viitor, în siguranță și alături de toată comunitatea Florești, sperăm că vom dubla bucuria și distracția acestui eveniment important și vom continua mult-îndrăgita tradiție. Însă, în acest an, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și maturitate, și să luam decizii corecte pentru familiile noastre și comunitatea în care trăim.
Să rămânem în siguranță și să ne revedem sănătoși!”, a mai punctat edilul. 

Adauga comentariu