Sapaturile E.ON Gaz, cosmar pentru trei cartiere din Cluj-Napoca

Pe jumatate din strazile unde E.ON Gaz inlocuieste conductele de gaz, lucrarile sunt in intarziere. Trei cartiere din oras - Marasti, Andrei Muresanu si Grigorescu - sunt afectate de aceste intarzieri. Strazile inchise provoaca ambuteiaje in trafic. In acelasi timp, constructorul retelei nu poate incepe lucrari noi, deoarece municipalitatea nu elibereaza autorizatii de spargere pana la asfaltarea strazilor unde deja s-au inlocuit retelele de gaze. Pana la sfarsitul acestui an, E.ON Gaz si-a luat angajamentul ca va moderniza 35 de kilometri din reteaua de gaz a municipiului. Inca din vara, au fost sapate mai multe strazi din oras, unele intens circulate. Reprezentantii companiei au nominalizat si arterele unde ar trebui sa fie inlocuite retelele de gaze, din fondurile companiei si din fonduri europene. Este vorba de strazile Republicii, Donath, Andrei Muresanu, Scortarilor, E. Grigorescu, Alexandru Vlahuta, Calea Manastur, Calea Turzii si Campului. Pe jumatate din aceste strazi, lucrarile sunt in intarziere in acest moment. Dragos Voinea, project manager la Inspet SA, firma care executa lucrarile de modernizare, a declarat ca pe strazile Andrei Muresanu, Scortarilor, E. Grigorescu si Alexandru Vlahuta este decalat calendarul de executie. Mai exact, spune Voinea, pe aceste strazi E.ON Gaz nu a pus in functiune conductele noi.
“Partea de punere in functiune a noilor retele o face E.ON in anumite conditii: sa nu aiba pierderi foarte mari si sa nu existe si alte riscuri. In general, ei comaseaza mai multe strazi dintr-o anumita zona si programeaza aceste cuplari ale conductelor in acelasi timp”, arata constructorul.
Refacerea strazilor nu poate fi finalizata decat dupa ce este pusa in functiune conducta noua si este scoasa cea veche. In acelasi timp, mai arata reprezentantul Inspet SA, Primaria Cluj-Napoca nu mai elibereaza autorizatii de spargere a altor strazi pana ce sunt asflaltate cele unde s-au derulat lucrari de inlocuire a retelei de gaze. Trei cartiere din oras sunt afectate de aceste intarzieri. Compania E.ON Gaz isi cere scuze pentru disconfort, insa ii asigura pe clujeni ca se depun toate eforturile  pentru ca lucrarile de modernizare sa fie finalizate in termenele agreate cu autoritatile locale.
“Totusi, data fiind complexitatea lucrarilor de modernizare (obligativitatea  parcurgerii mai multor etape: proiectare, avizare, licitare, executie etc.), coroborat cu faptul ca pe parcursul desfasurarii acestora pot interveni si factori externi ce nu depind in totalitate de compania noastra, in municipiul  Cluj Napoca se inregistreaza si cazuri in care termenele de executie si finalizare stabilite initial sunt depasite”, recunosc reprezentantii E.ON Gaz. “Regretam disconfortul creat in urma unor astfel de situatii, dar totodata  dorim sa subliniem faptul ca interesul primordial al companiei noastre este de a actiona pentru siguranta retelei de gaze si, implicit, pentru siguranta consumatorilor”, se mai arata intr-un raspuns oficial.
Pana in 2015 compania E.ON Gaz intentioneaza sa modernizeze aproximativ 90 de kilometri de retea din municipiul Cluj-Napoca.
Modernizare retelei de distributie gaze naturale (conducte, bransamente si instalatii de utilizare) in Municipiul Cluj – Napoca vizeaza strazile: Horea,Ady Endre, Alexandru Vlahuta, Alverna, Andrei Muresanu, Artelor, Aron Densusianu, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bistritei, Brasov, Budai Deleanu, B-dul Muncii, Burebista, Buzau, Teleorman, Calea Turzii, Calea Baciului, Calea Manastur, Calea Motilor, Campului, Cobzarilor, Cosminului, Decebal, Donath, Dunarii, Emil Racovita, Fantanele, General Eremia Grigorescu, George Enescu, Gheorghe Doja, Grigore Alexandrescu, Horea, Iuliu Hategan, Iuliu Moldovan, Lacramioarelor, Marasesti, Nucului, General Gheorghe Pomut, Oltului, Partizanilor, Plopilor, Dostoievski, Primaverii, Profesor Ciortea, Republicii, Scortarilor, Sinaia, Muresului, Tatra si Tyukodi Antal.

Comentarii

Adrian

11.10.2013 11:30

Locuiesc pe Bd. 1 Decembrie 1918. Azi, 11.10.2013, pentru a doua oara in aceasta toamna, se intrerupe furnizarea gazului metan pe toata durata zilei ( de la 9.00 la 18.00). Pe langa ca nu se respecta orarul anuntat, apreciez ca excesiva frecventa hiatusurilor in furnizarea gazelor. Asta vara, cand era cald si bine, e-on nu a avut vreme pentru "probleme tehnice"!...

MOKUS

26.09.2013 11:34

Are cineva o startegie a lucrarilor de modernizare a tuturor utilitatilor?
A tinut cont cineva de ea , daca exista iar daca nu, cine trebuia s-o faca sa suporte din buzunarul propriu macar costurile , ca disconfortul creat nimieni nu-l poate cuantifica
in schimb evaluare financiara se poate face
Si cunoastem foarte bine ce inseamna si care este sursa fondurilor, domnilor
Spuneti fonduri europene si proprii, de fapt toate sunt cuprinse in costuri si suportate de noi toti, avand in vedere ca si fondurile europene sunt cheltuite ineficient si suportate in final din bugetul de stat( vezi acte normative) etc
Acest comunicat nu face decat sa enerveze si cred ca daca ar fi posibil sa face o greva fiscala si sa nu mai consumam nimic ar fi ok... v-ati lua salarii si incasa tarife, ca si privatii, care nu detin monopol, sau daca cineva ar lupta pentru drepturile consumatorilor si ar vedea structura corecta a acestor.
E revoltator ce se intapla in acest oras si ma mir ca nu face nimeni nimic, ca mesterul Manole, unul face groapa, altul o astupa, unul asfalteaza, vine celalalt si sapa iar, si nu e finalul,
ca doar vor trebui bagate cablurile aeriene si se va mai sparge nu odata , de zece ori pana atunci.

Adauga comentariu