Șantierul din piața Lucian Blaga este departe de finalizare, dar Boc e fericit că au fost plantați copaci

Primarul Emil Boc și-a făcut un nou obicei, face live-uri pe Facebook pentru a le transmite clujenilor diverse mesaje. În această duminică primarul s-a plimbat pe șantierul din Piața Blaga unde lucrările sunt doar la 75% cu o lună înainte de termenul de finalizare. Primarul este însă liniștit, le-a transmis clujenilor că firma va fi sancționată, slabă consolare însă pentru clujenii care sunt blocați zeci de minute  pe strada Clinicilor în fiecare zi.

Pe strada Petru Maior asfaltul este finalizat, pavajul cu granit de pe trotuar este deja făcut și copacii sunt plantați. Pe partea dreaptă pista de biciclete este finalizată. Pe partea stângă a străzii încă se lucrează la pista pentru biciclete. Câțiva munitori vopsescu cu spor în verde pista de biciclete, anunțati probabil că edilul va face o vizită pe șantier. 

”În cadrul proiectului a fost amenajată o intrare specială pentru accesul în parkingul de la Primărie. De asemenea, va fi amenajată o mică piațetă în fața Bibliotecii Central Universitare. Vor fi amenajate și alte două stații de încărcare pentru mașinile electrice cu încărcare rapidă.În Piața Blaga a început și plantarea arborilor. Niciodată nu a avut piața Blaga arbori. Acum îi vedeți pe ambele laturi. Pe partea cu Casa de Cultură va fi și o parcare pentru autocare, pistă de biciclete și o piațetă. Pe celaltă parte, spre legătura cu Napoca este șantierul în floare. Aici se va executa ultima parte a lucrărilor. Partea de stradă care ține de Republicii este finalizată. Pe strada Napoca s-a început deja pavajul cu granit și a fost deja turnat primul strat de asfalt. Pe partea dreaptă va fi amenajată și pistă de biciclete. Copacii sunt plantați. Pentru prima dată strada Napoca va avea și ea arbori. Șantierul este acum la 75%. În decembrie de Ziua Națională sperăm că vor termina lucrările dacă nu vom ieși cu chitanțierilor și vom aplica sancțiuni firmei”, explică primarul Emil Boc.

Dacă ascultăm intervenția de 10 minute a primarului Boc remarcăm cât de entuziasmat este de copaci pe care îi pomenește cel mai des. În lipsa unor alte realizări, Boc trebuie să atragă atenția asupra a ceea ce s-a făcut, iar copacii au apărut cu mult înainte ca lucrarea să fie finalizată. După ecercițiul de imagine penibil în care s-a fotografiat plantând copaci care au dispărut ulterior, se pare că Boc încă e sensibil când vine vorba de copacii din piața Lucian Blaga. 

”E o toamnă nebun de frumoasă la Cluj, viața merge înainte. Să nu uităm că viața trebuie să își urmeze cursul”, este mesajul grețos de optimist transmis de primarul Emil Boc, în situația în care viața clujenilor este departe de una normală, având în vedere numeroasele restricții. 

Lucrările sunt executate de asocierea SC Diferit SRL – Starcom Exim SRL, valoarea contractului este de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni.

Vă reamintim că în vară și în cazul șantierului din Piața Lucian Blaga, Emil Boc a repetat scenariul de pe strada Bună Ziua, când a plantat copaci în mijlocul trotuarului, arbori ce au dispărut imediat după ședința foto a edilului Boc împreună cu funcționarii din Primărie.

Adauga comentariu