Șantierul de pe Universității: PE CE CHELTUIM BANII PUBLICI? Pavajul de pe trotuar, înlocuit la nesfârșit

Strada Universității se transformă. Deocamdată ar fi vorba de trotuare. Pavajul din plăci de beton, încă funcțional și bine încadrat în peisaj, este înlocuit cu noi dale de beton. Care este rostul acestor lucrări nici administrația locală nu pare să știe. O „modernizare” inutilă prin care sunt tocați banii clujenilor. Nu că n-ar mai fi rămas în Orașul Comoară străzi impracticabile ori străzi unde trotuarele lipsesc pur și simplu, vezi străzile Constantin Brâncuși și Romul Ladea, vezi strada Borhanci, unde pe o singură direcție de mers este închipuit un trotuar îngust, impracticabil, iar pe cealălalt sens de mers trotuarul este inexistent.

CITEȘTE ȘIBORHANCI: imagini dintr-un cartier uitat FOTO&VIDEO

strada Universității

trotuarul este transformat în șantier

Bine, am înțeles orgoliul administrației locale de a se concentra exclusiv pe zona centrală.

Acest aspect n-ar fi deloc nou. Cartierele Clujului, cu problemele lor specifice, sunt reluate din 4 în 4 ani și cam atât.

Pavajul actual, unul funcțional, este înlocuit

Ce este în neregulă cu acest pavaj?

Revenind la strada Universității, putem constata împreună că înainte de a se fi apucat de modernizat strada Kogâlniceanu, administrația locală a început cu stângul, tocând bani din bugetul public pentru înlocuirea dalelor de beton de pe unul din trotuarele străzii Universității. 

Șantierul de pe trotuar

Sau trotuarul transformat în șantier

Dacă vă veți uita cu atenție în zonă, veți observa că întregul perimetru, cu trotuare cu tot, are un anumit pavaj din plăci de beton încă funcțional. 

Prin urmare, putem bănui că înlocuirea pavajului existent cu altul, nu neapărat mai bun sau mai arătos, ci chiar inutil, se va extinde și pe strada Kogâlniceanu, în fața sediului Universității Babeș-Bolyai. 

Care este scopul acestor lucrări? Din câte se pare, Primăria Cluj-Napoca nu are prea mult habar în acest sens, întrucât pe site-ul instituției trebuie să scrolezi bine pentru a obține informații în acest sens. 

Modernizare străzi 9-13 septembrie 2019

Culmea, la secțiunea „Întreținere străzi nemodernizate”, nu figurează nici un proiect, nici o lucrare în derulare. Cum ar veni, altă treabă nu mai avem în Cluj-Napoca decât înlocuirea dalelor existente cu altele în plin centru al orașului.

Semn că aici se lucrează. 

Urmează iarăși un anunț bombastic pe pagina de Facebook a edilului clujean cu lucrări inutile? Cel mai probabil, da. 

La secțiunea „Reparații și întreținere străzi, alei și trotuare”, strada Universității nu se regăsește. Dar lucrările continuă în teren. 

Să facem, să fie. Bani publici sunt. 

Nu sunt, în schimb, trotuare. Nu este, de altfel, nici curățenie. 

Nu poți decât să te întrebi, retoric, cum Bdul Eroilor poate fi atât de mizerabil, fără ca nimeni din administrația locală să observe mizeria care colcăie pe străzi și cu care cetățenii s-au obișnuit deja?!

Dar, noile lucrări de înlocuire a dalelor de beton de pe trotuarul străzii Universității, asta da, se poate.

De ce să nu prăduim, spălăm, murdărim, bani publici? 

Nu sunt bani pentru spitalele clujene. Dar pentru centrul orașului, pe unde mai trece autoturismul primarului, sunt bani. 

Bani sunt. Pentru lucrări inutile. 

Pietonii își fac loc cum pot

S-au obișnuit deja fără trotuare

 


  

 

 

Adauga comentariu