Şantierele Clujului se mută peste vară în cartiere. De mâine începe calvarul pentru mănăştureni

Primarul Emil Boc s-a urcat în turnul primăriei proaspăt renovat după ani buni în care acesta a stat sprijinit în schelele închiriate cu zeci de mii de lei, s-a ridicat pe vârfuri şi, de după ceasul cântător a văzut că, dincolo de centrul oraşului, există cartiere în care locuiesc cetăţeni care îşi plătesc taxele. Aşa că edilul a luat decizia ca în această vară municipalitatea să demareze ample acţiuni de modernizare  a cartierelor municipiului Cluj-Napoca. În ce zone şi pe ce străzi ar trebui să înceapă lucrările în următoarele săptămâni?

Deşi municipul Cluj-Napoca are un city-manager plătit regeşte din bani publici, majoritatea atribuţiilor acestuia sunt îndeplinite de către viceprimarul liberal Dan Tarcea. Acesta a anunţat încă o dată în plus care vor fi zonele de la periferia oraşului în care administraţia locală va investi pentru a creşte confortul cetăţenilor. Aceste investiţii vin după ce ani la rândul primarul Emil Boc a cam ignorat solicitările venite din partea cetăţenilor şi a decis în cele din urmă să folosească taxele şi impozitele platite de cetăteni şi pentru cartierele marginaşe, nu doar în centrul oraşului 

“În această vară vor începe lucrări de modernizare pe străzile Artelor, Câmpului, Fântânele. Pe  Calea Mănăştur se va realiza un sens giratoriu şi de asemenea se va lucra la sensul  giratoriu din cartierul Mărăşti”, ne-a informat viceprimarul Dan Tarcea. 

În programul de întreţinere străzi, alei şi trotuare publicat pe site-ul primăriei Cluj-Napoca au fost incluse în săptămâna 8-12 mai, drumul Sfântu Ioan - lucrare aflată mult în întârziere, sensul giratoriu din Piaţa 14 iulie care trebuia finalizat încă de anul trecut. Afacerea bordura continuă pe străzile Bobâlna şi Câmpina. Primăria va demara tot în această vară o acţiune de modernizare curţilor a 8 şcoli din cartierele Zorilor, Mărăşti, Grigorescu şi Gheorgheni. Pentru că la plombări de drumuri RADP este cea mai pricepută,  vor fi plombate, cu asfalt cilindrat, străzile Azuga şi Calea Someşeni. Trebuie reamintită ucrarea realizată anul trecut de către RADP la Podul Terapia de pe strada Fabricii unde, la nici jumătate de an de la turnarea asfaltului, gropile sunt la fel de mari ca înainte de modernizare. 

De mâine, locuitorii cartierului Mănăştur vor avea cel puţin o lună de coşmar. 

"În 15 mai vom da ordinul de începere a lucrărilor pe Artelor, Câmpului, Fântânele și probabil că din data de 16 vom vedea și utilajele efectiv pe aceste trei străzi. Sunt primele străzi din proiectul mai larg pe care îl avem. Cu siguranță, cei care locuiesc în zonă vor fi afectați. Cei care vor să iasă de pe strada Câmpului vor avea de suferit pentru o lună de zile, după care situația va intra într-o oarecare normalitate, dar nu putem reabilita o stradă fără să deranjăm circulația. Nu se poate face peste noapte. Lucrările vor dura cel puțin o lună", a afirmat Dan Tarcea în 9 mai. 

Pe lângă aceste obiective de reparaţii de străzi care vor duce la creşterea confortului cetăţenior din cartiere există alte zeci de străzi aflate în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca străzi care nu au văzut niciodată asfaltul. Printre acestea reamintim doar strada Viile Dâmbul Rotund.

Adauga comentariu