Șantierele Clujului: cea mai înaltă calitate a vieții este proiectată în viitor FOTO

Zona centrală a municipiului Cluj-Napoca a fost transformată într-un imens șantier: utilajele au reușit să intre deja pe câteva străzi din zona Universității „Babeș-Bolyai”. Lucrările vor dura doar 24 de luni, adică 2 ANI de zile, însă la final autoritățile promit cea mai înaltă calitate a vieții chiar în centrul orașului. 

În prezent, zona Facultății de Studii Europene și a Sediului Central al Universității „Babeș-Bolyai” este împânzită de șantiere.

Cel mai probabil, odată cu venirea studenților din 27 Septembrie 2021, atunci când începe noul an universitar, noi șantiere vor fi deschise în zona străzii Mihail Kogalniceanu. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunța la începutul lunii iulie începerea lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

În acest sens, circulația auto a fost complet închisă pe străzile Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos, „asigurându-se doar culoare pentru pietoni”, potrivit municipalității clujene. 

Închiderea circulației pe aceste străzi rămâne valabilă până la finalizarea tuturor lucrărilor de pavaj de pe străzile vizate. 

Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL (Târgu Mureș) și trebuie finalizate până în 2023. 

Valoarea contractului este de peste 38 milioane de lei.

În total, un număr de 10 străzi vor fi prefăcute în zone de șantier:

str. Mihai Kogălniceanu
str. Universității
str. Emmanuel de Martonne
str. Bolyai Janos
str. Hermann Oberth
str. Kovacs Dezso
str. Gaal Gabor
str. Baba Novac
Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor
str. Iuliu Maniu

 

 

Adauga comentariu