Șantier în extindere pe Kogălniceanu și Universității: „Parțial, vom finaliza lucrările pe care le-am abordat deja. Continuăm la calupul de 10 străzi din zona centrală”

„Toate lucrurile se fac etapizat. Este o vorbă din bătrâni că «lumea a fost făcută în șase zile și una a fost odihnă»”, apreciază reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. Ori, spus ardelenește, ne odihnim șase zile și lucrăm într-a șaptea. 

„De aceea, le etapizăm și noi, că toate odată nu le putem face”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio. 

Șantier în extindere pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu

Pe lista de priorități a Primăriei Cluj-Napoca, proiectul de modernizare a str Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente are ca termen final de realizare anul 2023.

Șantierul din zonă este în continuare deschis: pe alocuri, lucrările au înaintat, însă mai e mult de lucru. Șantierul „european” din zona centrală a orașului urmează să cuprindă și alte străzi din zonă, precum Universității ori Mihail Kogălniceanu. 

„Continuăm lucrările la calupul de 10 străzi din zona centrală, din zona străzii Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, inclusiv str Iuliu Maniu cu Bolyai Janos. 

Acolo, parțial, vom finaliza străzile pe care le-am abordat deja, însă vom continua lucrările și, probabil, anul acesta, adică – cu siguranță, vom începe și pentru strada Kogălniceanu”, a declarat Ovidiu Cîmpean, reprezentant Direcția de dezvoltare locală din Primăria Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI: FOTO După un concurs internațional, un șantier „european” extins ardelenește: Lucrările de modernizare a zonei Mihail Kogălniceanu vor fi deschise până în 2023

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunța la începutul lunii Iulie 2021 începerea lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

În acest sens, circulația auto a fost complet închisă pe străzile Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos, „asigurându-se doar culoare pentru pietoni”, potrivit municipalității clujene. 

Închiderea circulației pe aceste străzi rămâne valabilă până la finalizarea tuturor lucrărilor de pavaj de pe străzile vizate. 

culoare pietonale zona Mihail Kogălniceanu


Proiectul a fost realizat în urma unui concurs internațional de soluții derulat de autorități.

Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL (Târgu Mureș) și trebuie finalizate până în 2023.

Valoare contract de finanțare: 48.721.315,94 lei (TVA inclus), aproximativ 10 milioane euro.

În total, un număr de 10 străzi vor fi prefăcute în zone de șantier:

str. Mihai Kogălniceanu
str. Universității
str. Emmanuel de Martonne
str. Bolyai Janos
str. Hermann Oberth
str. Kovacs Dezso
str. Gaal Gabor
str. Baba Novac
Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor
str. Iuliu Maniu

 

Adauga comentariu