Samus, Diferit si Napoca SA se bat pentru contractul de 17 milioane de euro, pentru modernizarea strazilor din Dej

Noua firme si-au depus ofertele financiare pentru licitatia de 17 milioane de euro, privind reabilitarea a 23 de strazi din municipiul Dej. Printre ele se numara Samus SA, controlata de omul de afaceri Ioan Tecar, dar si Diferit si Napoca SA. La aceeasi licitatie s-a inscris si societatea de Drumuri si Poduri a judetului, in asociere cu o firma greceasca.

Proiectul de reabilitare a 23 de strazi din municipiul Dej are o valoare substantiala, de 75.763.876 de lei (in jur de 17 milioane de euro) si presupune reabilitarea a 523 de kilometri, care conecteaza magistralele municipale cu drumul national ce traverseaza orasul. Licitatia este in desfasurare, iar pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice anuntul de participare a fost publicat in 5 iunie.

Cu toate ca, initial, ofertele trebuiau deschise in 21 iulie, primaria Dej a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor pana in 25 iulie.

Astfel, noua societati comerciale au depus oferte financiare pentru acest contract. Printre ele se numara si firma lui Ioan Tecar, Samus Constructii SA. Ziar de Cluj a scris, de altfel, despre faptul ca pe modelul de contract publicat pe SEAP, la “prestator”, apare numele lui Florin Tecar, ruda apropiata de-a lui Ioan Tecar, patronul firmei Samus Constructii. Din acest motiv, primarul Morar Costan a fost banuit ca a “aranjat” licitatia inainte de a fi incheiata procedura de achizitie publica. In apararea lui, edilul Dejului spune ca este vorba de o “scapare”, iar contractul respectiv a fost copiat, cu tot cu numele lui Tecar, dupa un contract mai vechi, castigat de firma Samus Constructii cu Primaria Dej.

Samus SA a deups oferta in asociere cu SC Rosu Company SRL, iar sustinator este Tirrena Scavi SPA.

Din Cluj, au depus oferte mai multe societati, printre care si Diferit SRL, una dintre firmele “de casa” ale Primariei Cluj-Napoca. Firma Diferit SRL, detinuta de catre Petri Nicolae si sotia sa Daniela Denisa, este de altfel una dintre cele mai prolifice societati in ceea ce priveste contractele cu statul. O buna parte din aceste contracte au fost castigate in asociere cu Kiat SRL.

Si SC Napoca SA s-a inscris si ea la licitatie. Societatea este controlata de omul de afaceri Ioan Bene, in prezent arestat preventiv in dosarul de mita al lui Horea Uioreanu. Firma a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 111 milioane de lei si profit de 8 milioane de lei.

Interesant este ca la procedura de achizitie s-a inscris si SC Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA, fosta Regie Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj (RADJ), transformata in februarie anul acesta in societate pe actiuni. Societatea participa la aceasta licitatie in asociere cu o firma din grecia, SC Aktor SA, care este si liderul asocierii.

Celelalte societati care au depus oferte financiare sunt: SC Construct Perom SRL din Bistrita, sc Frasinul SRL din Bistrita, SC AGM Group GC SRL din Campia Turzii, SC Magneta Constructii si Infrastructura SRL din Bucuresti si SC Antrepriza de Reparatii si Lucrari ARL Cluj SA, in asociere cu Strabag SRL.

Comentarii

calin

31.07.2014 15:14

din articol rezulta ca diferit are contracte cu statul deci are experienta si e normal sa castige .restul probabil ca au asfaltat doar curtile oamenilor 

Adauga comentariu