Salvamontistii clujeni au ajuns la pace

Dupa aproape doi ani de negocieri a fost nevoie de medierea UDMR-ului  pentru a se ajunge la un consens in disputa refugiilor salvamont din Apuseni. Serviciul Public Salvamont Cluj  si Serviciul Local Salvamont-Salvaspeo Margau au ajuns in aceasta dupa-amiaza la o intelegere cu privire la modul de administrare a refugiilor din Doda Pilii, Belis si Vladeasa.

In urma unui proces de stabilire a proprietatii asupra celor trei refugii montane si a diverselor dispute care au durat aproape doi ani dintre SPS Cluj si SLSS Margau a fost nevoie de medierea presedintelui interimar al CJ, Vakar Istvan. Astfel s-a ajuns la o intelegere care urmeaza a fi parafata in zilele urmatoare sub forma unui protocol de colaborare intre cele doua servicii de salvare montana.

Printre cele mai importante decizii luate astazi in urma discutiilor intre Florin Mihut (SLSS Margau), Gheorghe Fratila ( SPS Cluj) si Vakar Istvan au fost incredintarea refugiilor Doda Pilii si Belis serviciului Margau iar refugiul de la Vladeasa va fi administrat si de SPS Cluj si de cei de la Margau. Referitor la echipamentul sechestrat si depozitat mai bine de doi ani in beciurile Consiliului Judetean, cele doua servicii de salvare montana vor imparti custodia acestora in urma unui protocol, in functie de  necesitatile fiecareia dintre partile implicate si de actiunile in care sunt implicate. Ca si o forma birocratica tot in urma negocierilor de la sediul CJ Cluj sub atenta indrumare a lui Vakar, Serviciul Local Salvamont-Salvaspeo Margau urmeaza sa isi schimbe denumirea in Serviciul Local Salvamont Margau cu aceleasi functionalitati ca si inainte.

“Cand au plecat de la mine au cazut la pace cei doi sefi de servicii de salvare. Nu se pune problema de proprietate asupra refugiilor salvamont. Proprietatea este a Consiliului Judetean. Urmeaza sa se semneze un protocol prin care refugiile din Belis si Doda Pilii vor fi incredintate spre administrare Serviciului Local Salvamont-Salvaspeo Margau, iar la refugiul de pe Vladeasa va fi administrare comuna intre cele doua servicii”, a declarat presedintele interimar Vakar Istvan.

Adauga comentariu