Salina Turda raspunde persoanelor nemultumite de lipsa parcarilor de la obiectivul turistic

Salina Turda raspunde articolelor aparute in spatiul public, dupa ce o femeie din Iasi a fost nemultumita de faptul ca i s-a atras atentia ca trebuie sa respecte indicatoarele care interziceau parcarea autoturismelor intr-o parcare destinata autocarelor si microbuzelor pentru turisti,zona necesara pentru a nu duce la blocarea accesului la salina, in zilele cu aflux mare de vizitatori.

- A fost prezentata o ”poveste” a unei persoane nemultumite ca a fost atentionata pentru limbajul neconform, in momentul in care i s-a precizat, de catre un organ al legii, ca nu are voie sa intre in zona unei parcari improvizate, destinate autocarelor si microbuzelor, semnalizata in acest sens.
- S-a generalizat o situatie particulara, fara o minima documentare jurnalistica, in conditiile in care o singura persoana a raportat o situatie neconforma, din cele cateva mii care au vizitat Salina si strandul Durgau in acea zi.
- Parcarea la care face referire doamna de la Iasi nu apartine de societatea noastra, noi avand in administrare doar parcarea asfaltata din zona intrarii in Salina, amenajata in acest sens, trasata cu locuri de parcare si taxata conform tarifelor aprobate.
- In concluzie, nimeni nu are o atitudine reprobabila la adresa turistilor, in conditiile in care acestia respecta normele minime impuse la vizitarea oricarui alt obiectiv turistic, insa afluxul mare de vizitatori, din unele zile, ne creeaza intr-adevar probleme, parcarea pe care o avem in administrare nefiind suficienta. Din acest motiv, pentru o fluidizare a circulatiei si pentru a se evita anumite blocaje, s-a luat decizia ca parcarea improvizata situata pe partea opusa accesului in parcarea Salinei, sa fie destinata autocarelor si microbuzelor cu turisti care nu pot intra tehnic in parcarea salinei.
- Parcarea improvizata este o zona in care se realizeaza si manevrele de intrare si iesire catre drumul judetean, avand in vedere ca in zona nu exista un alt loc care sa creeaze posibilitate de manevra pentru autocare si microbuze, existand o semnalizare expresa. Respectivii turisti la care faceti referire, ar fi trebuit sa tina cont de precizarile facute, in acest sens , de catre oamenii de ordine si de semnificatia indicatorului.
- Evident, se poate pune intrebarea: dar de ce nu amenajati o parcare corespunzatoare? Din pacate, desi ne dorim acest lucru, tocmai pentru a rezolva o problema neplacuta si pentru noi, deocamdata nu este posibil, in ciuda demersurilor pe care le-am facut. Motivul este foarte simplu: intreaga zona din vecinatatea Salinei este declarata Rezervatie Naturala prin hotarare de guvern,  apartine sitului Natura 2000 Saraturile Ocna Veche (http://salinaturda.eu/aria-protejata), iar din acest motiv nu se permite realizarea unei parcari corespunzatoare. Cu toate acestea, am inceput  demersurile corespunzatoare identificarii unor solutii pentru rezolvarea problemei  locurilor de parcare in zilele cu un aflux mare de turisti.

Adauga comentariu