Salarii în valoare de 15,2 milioane lei, acordate ilegal la Primăria Cluj-Napoca

În anul 2016, au fost acordate mai multe plăți nelegale reprezentând drepturi salariale necuvenite angajaților din mai multe departamente din Primăria Cluj-Napoca. Totul a ieșit la iveală în urma unor verificări făcute de Curtea de Conturi.

Raportul Curții de Conturi arată că în șase departamente și servicii din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au fost acordate ilegal salarii. Suma totală depășește 15,2 milioane lei.

“În anul 2016 au fost efectuate plăți nelegale în valoare de 9.754.000 lei, reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaților din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor sume prevăzute de art. 14 din Legea nr. 285/2010 (stimulente), în condițiile în care unii angajații ai entității nu aveau atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscale, așa cum sunt definite de art. 1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscal”, se arată în raportul Curții de Conturi.

La Serviciul Parcări au fost acordate plăți nelegale pentru salarii în valoare de 540.000 lei.

La Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, plățile nelegale au fost în valoare de 188.000 lei.

La Direcția de Asistență Socială și Medicală, au fost efectuate plăți nelegale în valoare de 1.068.000 lei.

Centrul Bugetar de Administrare Creșe a avut plăți nelegale în valoare de 3.719.000 lei pe parcursul anului 2016.

Curtea de Conturi a recomandat următoarele măsuri: stabilirea prejudiciului cauzat Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, Direcției de Asistență Socială și Medicală, Cantina de Ajutor Social și Pensiune și Centrul Bugetar de Administrare Creșe, prin includerea în salariul de bază al angajaților entității a sumelor reprezentând stimulente acordate necuvenit și va lua măsuri pentru recuperarea acestuia, în condițiile legii.  Regularizarea cu bugetele publice, a contribuțiilor aferente drepturilor salariale acordate necuvenit.

Comentarii

Steff

06.03.2018 09:06

Iertatii si voi, doar a iesit Boc la zapada ...

Adauga comentariu