Salarii mai mici decat minimul legal la Spitalul CFR din Cluj

Comentarii

Marina Gina

11.03.2014 17:20

    In mesajul trimis de mine la care faceti referire in articol nu este mentionat numarul de 6 infirmiere, sunt doua cereri de marire de salariu una din 05.07.2013 la care nu am primit raspuns, a doua din 12.02 2014 la care ni s-a promis raspuns scris in 30 de zile. Cererile au fost semnate cu nume si prenume de toate angajatele pe post de infirmiera din unitatea medicala care se numeste Spitalul Clinic CF Cluj (asa cum se vede si in poza publicata de dumneavoastra).Vreau sa-i transmit Doamnei Maria Bizo vicepresedinta sindicatului Sanitas  (sidicat care pe noi nu ne reprezinta) urmatoarele:In temeiul art 38 din Constitutia Romaniei salariatii au dreptul la protectia sociala a muncii, care include si asigurarea platii unui salariu minim pe economie stabilit prin lege. Potrivit art 159 din Codul Muncii ,, Salariu reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca si cuprinde:-salariul de baza minim pe economie stabilit de lege,-sporurile,-indemnizatiile,-alte adaosuri ``.Hotararea de Guvern nr 871 din 14.11.2013 prevede ca : Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza potrivit incadrari, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat. Stabilirea pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, sub nivelul celui prevazut de HG nr 871 pentru anul 2014 constituie contraventie. Sistemul sanitar nu isi poate desfasura activitatea fara infirmiere, care sunt si ingrijitoare de curatenie si brancardieri si MASA DE MANEVRA PENTRU SINDICATE.

MARCELA

07.04.2014 21:43

ASA  VA  TRBUIE .  VA  AMINTITI  CUM  A  FOST  ALES  LIDERUL  DE  SINDICAT  DACIAN ?  CINE  A  FACUT  LOBY  PENYTRU  SEFII  DE  SINDICAT  CARE  AU  FOST  APROAPE  TOTI  DE  LA  SALVARE ?  STIATI   CA  DACIAN  ESTE  REMUNERAT  CA  LIDER  DE  SINDICAT ? SUNT  TOTI  MARIONETE  IN  MANA  DIRECTORULUI  MEDICAL  SI  DIRECTORULUI  ECONOMIC  ACESTIA  FIIND  COMPLICI  CU  UNGUREANU  LUCIA . SCHIMBATI  LIDERUL  DE  SINDICAT  PENTRU  CA  ESTE  UN  EXCROC  , VAI  DE  VOI .  CU  CATI  BANI  A  INPRUMUTAT-O  PE  UNGUREANU  DIN  BANII  SINDICATULUI .

Salariat

19.06.2014 12:39

Aveau 681 lei brut si te miri din ce traiesc oamenii aia. Faci un calcul salariu si raman cu un salariu net de 518 lei. Mai fati meseria cand tu mori de foame cu un salar de 100 euro.

sar nelu

12.01.2015 19:14

situaţie asemănătoare şi la spitalul cfr simeria infirmierele platite tot la fel foarte prost ruşine exploatatorilor!!,!

Adauga comentariu