Sabin Sărmaș a fost numit secretar de stat. Cine l-a înlocuit în Consiliul Local Cluj-Napoca

Locul de consilier local al lui Sabin Sărmaș, numit săptămâna trecută secretar de stat, a fost luat, oficial, astăzi de Adrian Roman. Acesta din urmă a depus jurământul în ședința de Consiliu Local.

Liberalul Sabin Sărmaș a fost numit de către premierul Ludovic Orban, președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității pentru Digitalizarea României. Ca urmare a stării de incompatibilitate, Sărmaș a demisionat din Consiliul Local.

„Domnul Ioan Sabin Sărmaș, consilier local în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, ales pe lista de candidați a PNL, și-a depus demisia din această calitate. Prin urmare calitatea sa de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, prin demisie”, se arată în proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului lui Sărmaș.

„Motivul acestei demisii este incompatibilitatea între funcția de consilier local și președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității pentru Digitalizarea României, funcție în care am fost numit prin decizia nr. 505 din 11 decembrie 2019 emisă de prim-ministru și publicată în Monitorul Oficial nr. 997 din 11 decembrie 2019”, a scris Sărmaș în demisie.

Următorul pe listele PNL de la alegerile locale din iunie 2016 este Adrian Roman. Acesta a preluat mandatul lui Sărmaș.

„PNL Cluj, reprezentat prin Daniel Buda, în calitate de președinte (...) că comunic faptul că domnul Ioan Sabin Sărmaș a renunțat prin demisie la mandatul de consilier local al municipiului Cluj-Napoca. Având în vedere acest aspect, confirm faptul că următorul supleant pe lista de consilieri locali ai PNL Cluj-Napoca este domnul Adrian Roman, membru PNL susținut pentru a fi validat în această funcție”, a transmis conducerea PNL Cluj.

Autoritatea pentru Digitalizarea României se afla în subordinea Ministerului Comunicațiilor, acum comasat cu Ministerul Transporturilor. Autoritatea are rolul de a opera sistemele informatice de la nivel național, destinate guvernării electronice. Mai precis, are în gestiune sistemul e.licitatie.ro (SEAP – sistemul electronic de achiziții publice); autorizatiiauto.ro (SAET – sistemul pentru atribuirea electronică a autorizațiilor de transport internațional, rutier, de marfă, și pentru atribuirea traseelor de transport); ghiseul.ro (SNEP – sistemul național electronic de plata cu cardul a taxelor și impozitelor); edirect.e-guvernare.ro (PCUe – punctul de contact unic electronic).

Adauga comentariu