Sa-ti fie rusine, domnule primar! “Blonda lui Boc” a primit un salariu de peste 7.000 de lei

Egalitate, egalitate, dar nu pentru catei! Cam asta este concluzia pe care o putem trage noi, la Ziar de Cluj, dupa ce am facut rost in exclusivitate de un document care atesta faptul ca Stefania Ferencz, cunoscuta la Bucuresti drept “blonda lui Boc” femeia care a primit pe tava postul de director general al Primariei, a primit de la primar acum cateva saptamani un salariu absolut nesimtit. In timp ce functionarimea din Primarie trudeste pentru 1.500-2.000 de lei pe luna, mana dreapta a lui Boc incaseaza lunar 7.317 lei.

Documentul in cauza provine de la Parlamentul Romaniei si este semnat de secretarul general Cristian Panciu, care, practic, raspunde unei adrese trimise de Emil Boc in 26 noiembrie 2015, prin care Boc, primarul Clujului, cerea Parlamentului acordul “privind prelungirea detasarii doamnei Ferencz Stefania Gabriela la Primaria municipiului Cluj-Napoca”. Finalul documentului este unul care i-ar face pe 99% din romani sa saliveze, dar nu oricarui muritor de rand ii este data o asemenea oportunitate:

“In cadrul seviciilor Camerei Deputatilor, doamna Ferencz Stefania este incadrata in functia de consilier parlamentar, beneficiind de salariul de baza de 6.859 de lei si spor pentru conditii vatamatoare de 458 de lei”.

Ce bine e sa fii sefa de cabinet a lui Boc!

Ziar de Cluj a relatat acum cateva luni informatia ca aceasta domnisorica ar avea un salariu cu mult peste cel al primarului, astazi avem dovada ca “blonda lui Boc” castiga  peste 7.000 de lei in fiecare luna. Pentru “a freca menta”  in Primarie, afirmatie pe care am sustinut-o intr-un alt articol, in care aratam ca domnisoara Ferencz nu sufera orarul de lucru al oamenilor de rand, venind la serviciu pe la 10 jumate – 11 si beneficiind un tratament regal.

Asa cum am fotografiat-o, doamna Ferencz era mereu asteptata de secretara sa care, aidoma unui majordom, ii deschidea doamnei directoare portiera si ii dadea in princiarele-i manute cafeaua “de dimineata”.

Felicitari, domnule primar, sunteti un om generos ca acceptati ca un subordonat de-al dumneavoastra sa castige aproape dublu fata de cat duceti dumneavoastra acasa doamnei Oana pentru cheltuielile familiei.

Interesant este ca la Camera Deputatilor, domnisoara director apare ca “suspendata” la Departamentul Secretariatului Tehnic. Oare cati suspendati de lux primesc salarii nesimtite in Romania? Cata ipocrizie? Cat de fatarnic poate fi Boc? Va mai aduceti aminte cum vitupera el ca premier impotriva pensiilor nesimtite in timp ce-si cuibarea lotul de curling in sinecuri tropicale? Fiindca sinecura de la Primarie nu este prima pentru domnisoara Ferencz. Daca va aduceti aminte, domnisoara Ferencz a fost numita de domnul Boc “frecator de tejghea” in conducerea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), cuibusor unde aceste posturi erau platite cu salarii de peste 10.000 de euro pe luna.

 

 

Comentarii

poza

21.01.2016 08:22

Liviu, chiar nu ai o poza mia recenta cu tanti Stefania? :)

2 intrebari

21.01.2016 10:04

1. Chiar aveți impresia că numai atât câștigă pe lună? Mai sunt comisii, comitete, comi....etc de unde vin ceva bănuți, pot fi chiar si proiecte europene, nu?2. Cât pot dura detașările conform legii? Detașarea ei de la Camera Deputaților durează de, imediat, 12 ani. Probabil cei de acolo iși permit să țină blocat un post pentru așa o perioadă.(Art. 46. [durata detaşării](1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an. (2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni. (3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice. (4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.)

Adauga comentariu