"Sa starpim raul din mijlocul nostru!" Homosexualitatea, combatuta radical la o prelegere in centrul Clujului, in termeni biblici si cu indemnuri mieroase la toleranta

Pacat, uraciune, rusine sunt cuvintele cu care parintele Stelian Tofana a caracterizat, citand Biblia, homosexualitatea, fara a se feri sa adauge faptul ca este o practica pedepsita de Dumnezeu, iar cei in cauza sunt "vrednici de moarte". Discursul sau a fost o impletire mestesugita de afirmatii discriminatorii si radicale, cu indemnuri emotionante la toleranta, astfel ca s-a incheiat in aplauze prelungi. In anul 2015, parintele a atras atentia ca suntem obligati sa asiguram perpetuarea speciei si a dezaprobat fertilizarea in vitro si dreptul la sinucidere sau eutanasiere.

Casa de Cultura a Studentilor a fost luata cu asalt in seara de joi, cand era programata prelegerea "Homosexualitatea - Ce ne spune Biblia", sustinuta de parintele Stelian Tofana, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca. La intrare, participantii erau intampinati cu pliante in care era ascunsa cate o Declaratie 230, gata printata cu datele Asociatiei Crestine Agape, pentru donarea a 2% din venit. La standuri erau volume de "literatura crestina gratuita" care se distribuiau doar la final, dar si doua urne pentru donatii. 

In sala plina ochi unde se aduc rapid scaune suplimentare sunt tineri cu barba si camasi cuvioase, tinere cu batic si fusta, oameni in varsta, unii in carje. Sunt parinti care si-au adus copiii la conferinta. Multi sunt tineri imbracati in haine din material organic, cu stema pe traista stilizata veniti sa savureze cu indignare si sa noteze citate ale ororii intolerantei si a obscurantismului.

Primul cuvant ii apartine lui Mihai Coste, coordonator de programe in cadrul asociatiei organizatoare.

Multumirile organizatorilor s-au adresat in primul rand IPS Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, lui Flaviu Milasan, directorul Casei de Cultura a Studentilor 

"Ne aflam, asadar, la al doilea eveniment din seria Conferintelor pentru Familie. La fel ca la manifestarea precedenta, prelegerea o va sustine parintele profesor Stelian Tofana, cunoscut cadru universitar al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca. Va reamintesc ca misiunea organizatiei noastre, ca dealtfel si scopul Conferintelor pentru Familie, este sa promovam valorile familei traditionale crestine in societate. In seara aceasta, ne vom indeplini menirea abordand un subiect delicat: Homosexualitate, ce spune Biblia. De la bun inceput dorim sa precizam ca incurajam respectul fata de opiniile fiecarei persoane in parte, precum si fata de toate libertatile cetatenesti. Pe de alta parte, abordand aceasta tema, exercitam un drept fundamental, acela al libertatii de exprimare, dorind sa conturam in numele populatiei crestine din Romania ceea ce noi consideram a fi unul dintre cele mai nocive surogate ale familiei, apeland la perspectiva Sfintei Scripturi, carte de capatai a tuturor confesiunilor crestine", a spus acesta.

Parintele Tofana a subliniat ca nu va vorbi in numele UBB, nici a Bisericii Ordodoxe sau a Facultatii de Teologie, ci "in numele cuvantului lui Dumnezeu care se gaseste in aceasta carte care e Biblia". O camera montata pe un brat de macara filmeaza tot, leganandu-se incolo si incoace pe deasupra primelor randuri, avand lipit un abtibild cu credo.tv . Prima parte a discursului are in prim-plan toleranta, indemnul de a nu-i da la o parte pe acesti oameni. Se vorbeste mai tarziu despre faptul ca societatea romaneasca nu are nevoie de o familie crestina.

A urmat prezentarea, cu slide-uri, a sapte pasaje din Biblie in care este pomenita homosexualitatea. Primul a facut parte din povestea Sodomei si a Gomorei, a vizitei a doi ingeri in casa lui Lot. Senin, preotul a citit si subliniat semnificatii dintr-un text in care Lot isi oferea fiicele spre a fi violate pentru a-si salva oaspetii. 

Un alt text prezentat a fost citat din Vechiul Testament, din Judecatori si relateaza un episod petrecut intr-o cetate numita Ghibeea. Un om si "tiitoarea" lui sunt adapostiti in casa unui om ale porti au fost asaltate de "barbatii cetatii, fii ai nelegiutilor si i l-au cerut pe oaspete". 

"Atunci, acest om a iesit in fata casei si le-a zis nu, fratilor, nu faceti rau acestui om, de vreme ce a intrat in casa mea si, urmeaza un cuvanit important: sa nu faceti nebunia aceasta. Si spune mai departe omul: iata eu am o fata fecioara, iar el are o tiitoare. Le voi scoate afara, umiliti-le si faceti ce vreti cu ele, iar cu acest barbat sa nu faceti fapta nebuneasca", a rostit parintele pe scena. 

Urmeaza alte pasaje in care fenomenul este numit "uraciune". 

"De se va culca cineva cu barbat ca si cum s-ar culca cu o femeie, amandoi au savarsit uraciune: vor fi omorati, ca vinovati sunt", a fost citat din Leviticul.

Se trag apoi concluzii. 

"Homosexualitatea, cum apare in Vechiul Testament: pacat inaintea lui Dumnezeu, uraciune si rusine", atrage vorbitorul atentia. 

Parintele a invocat vechiul sat romanesc, unde cel care mai poposea sambata seara la camp era admonestat de ceilalti ca il va bate Dumnezeu cu grindina daca nu pazeste porunca de a nu lucra duminica, iar asta insemna constiinta. 

"De aceea, dragii mei, suntem toti responsabili de ceea ce se intampla in aceasta societate. Nu avem dreptul sa spunem ca e problema unui om sa a politicienilor, a celor din fruntea tarii. Nu, nu e problema lor. E problema noastra, a tuturor. De aceea, o colectivitate, un popor sufera si este pedepsit colectiv pentru pacatele individuale sau colective. De aceea, trebuie sa fim foarte atenti la societatea noastra. De aceea, avem menirea, avem datoria, avem obligatia sa intervenim in societatea asta!", a strigat preotul.

La finalul primei parti a evenimentului, dupa lungi aplauze o tanara ii duce preotului pe scena un buchet de flori. Un tanar cu sacouas cambrat cravata si pantaloni slim marsala, culoarea anului  anunta ca urmeaza un recital la harfa, "instrument intalnit in Sfanta Scriptura". Sunete suave se revarsa asupra spectatorilor, in interpretarea unei tinere imbracata intr-o rochie cu flori, cu o floare dupa ureche. Pe ecran un filmulet care a fost viral pe YouTube cu flori care isi deschid corola. Tanarul trendy revine apoi pe scena alaturi de o cantareata blonda si intoneaza impreuna o piesa despre iubirea lui Isus.

Doua tinere izbucnesc in ras cand cei trei copilasi care le urmeaza pe scena incep un cantecel care incepe cu "Tatal nostru, care esti in ceruri, da-ne o minte sanatoasa". 

Au fost desfiintate, pe rand, diverse personalitati si institutii care s-au exprimat in favoarea nediscriminarii acestui fenomen. Pentru inceput, parintele a invocat un volum despre Nietzsche la care au participat 105 specialisti. 

"Au descoperit ca din cele  505  studii care au aparut cu numele lui, doar 66 erau originale si s-a demonstrat ca sora lui Nitzsche, Elisabeth a masluit toata opera fratelui ei, ca sa-l creeze pe Nietzsche ca fundament al nazismului, al antisemitismului si a ideii de supra-om. Asa se face ca in 1935 Hitler personal participa la funeraliile surorii lui Nietzsche", le-a spus parintele Tofana ascultatorilor sai. 

A urmat la rand Charles Darwin. 

"Pentru el, sexul fiind un instinct animalic, n-are nicio motivatie sa fie legat de niste principii religioase", a spus el. 

Despre Sigmund Freud, parintele a spus ca in teoria sa "sexul este instinctul dominant al omului si astfel incearca sa arunce, sa creeze sau sa plaseze acest instinct important al omului pentru perpetuarea speciei spre placere. Doar spre placere". 

Nu a lipsit din lista reglementarile Comisiei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului. 

"Acolo sunt cateva drepturi cu privire la drepturile majore, esentiale cu privirea persoanei sau a sexului atunci cand se casatoreste. Auziti! Cu privire la reproducere, si aici intra atat imbogatirea formei de reproducerii si iata unde ajungem: fertilizarea in vitro, transferul de embrioni sau de gameti sau cu privire la refuzul acestui drept reglementat de Curtea Europeana concretizat in sterilizare sau in avort (...) Si ultimul drept, asupra mortii. Deci, iata, dupa comisie, omul are dreptul sau libertatea la eutananasiere sau la suicid. Aceasta este societatea in care traim, axata pe aceste "drepturi". Iata de unde am pornit si unde am ajuns astazi", a mai spus parintele. 

El se dezlantuie apoi impotriva indiferentei fata de acest fenomen, pe un ton inalt si in termeni categorici, pentru ca "trebuie sa starpim raul din mijlocul nostru" si ca nu trebuie sa ii toleram. 

Urmeaza un moment pasnic. 

"Sunt intrebat ca daca intr-o familie apare un copil cu acea problema, ce poti sa faci? Nici intr-un caz nu il aruncam in strada pe acel copil. El este copil pentru mama si pentru tatal lui", a spus parintele, iscand lacrimi in ochii mamelor din sala.

El a relatat o emisiune pe care a urmarit-o la Look TV, in care Lucian Dunareanu, liderul comunitatii gay din Cluj, povesteste cum a fost dat afara de catre parinti in momentul in care le-a marturisit ca are o alta orientare.

"M-a impresionat foarte mult. M-a marcat ce a spus acel baiat, acel om. Nu trebuie sa aruncam un astfel de tanar in strada. Ce avem de facut cu el? In primul rand, familia sa stea de vorba cu el, cu cat mai multa intelegere si sa fie indrumat spre un duhovnic si spre un medic, spre un psiholog. Poate reusesc recuperarea lui. Medicii trebuie sa lucreze cu duhovnicii si invers", a recomandat el. 

In momentul Q&A, preotul a raspuns la intrebarile din sala, trimise prin biletele stranse de organizatori. 

Un spectator din sala l-a intrebat daca homosexualitatea este o boala. Preotul a invocat niste concluzii ale unei "conferinte de la Rio de Janeiro", conform carora raspunsul este negativ. 

"Intrebarea daca ne-am nascut asa e una cu mai multe raspunsuri. Potrivit Bibliei, homosexualitatea este un pacat care are la baza necunoasterea lui Dumnezeu. Profetul Ezechiel spune ca parintii au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii, adica se duce pacatul parintilor la urmasi. Poate nu parintii, ci bunicii sau stramosii l-au savarsit. Dumnezeu vrea sa imbunatateasca relatiile lumii ce el, dar, ca un parinte, mai si pedepseste. Undeva, la origini, exista suferinta si devierea", a explicat el. 

A alta intrebare a fost de ce nu au fost infierati in cadrul prelegerii si calugarii si calugaritele, deoarece nici acestia nu contribuie la perpetuarea speciei. 

"Este o exceptie. Acesti oameni slujesc si ajuta cu chemarea pe care o au, penru ca fiecare om are o chemare. Nu toti putem fi preoti, nu toti putem fi dascali, chirurgi sau psihologi. Fiecare are o anumita chemare, dar toti in trupul lui Hristos, prin functiunile pe care le avem contribuim la dezvoltarea si la sanatatea trupului lui Hristos care este biserica. Deci oamenii acestia poate chiar contribuie la perpetuarea speciei, prin rugaciunile pe care le inalta catre Dumnezeu pentru acele familii care nu au copii. Pentru acea rugaciune de la ora 12 sau 1 noaptea cand se roaga un calugar sau un preot niste oameni au fost binecuvantati", a justificat el. 

Oamenii din sala au remarcat si felul in care sunt sacrificate niste femei, fecioare, in favoarea unor barbati in episoadele biblice mentionate de parintele Tofana in prelegerea sa. 

"Poate ca cei implicati s-or fi gandit la mila pe care o poate starni violul sau faptele necugetate asupra unui tanar, asupra unor fetite vizavi de fapta respectiva. Nu pot sa dau un raspuns, pentru ca nu pot sa dau verdicte asupra unor anumite atitudini din Biblie, dar, in orice caz, totul se face pedagogic, pentru propasirea societatii, chiar daca noua ni se pare o enorma rautate", a raspuns el. 

La intrebarea legata de masura in care biserica va fi de acord cu casatoria homosexualilor pentru acesti oameni, preotul a spus fara ocolisuri ca nu.

"Scopul familiei este perpetuarea speciei", a explicat acesta, scurt. 

Participantii la prelegere nu s-au sfiit sa aduca in discutie si cazurile de homosexualitate in randul fetelor bisericesti. 

"Nu stiu din care biserica. Sau credeti ca eu nu recunosc ca exista o astfel de categorie, oameni? Se vorbeste despre asemenea cazuri, dar, in momentul in care sunt depistate se ia atitudine(...) Exista, si? (...) Nu putem sa nu recunoastem aceste scaderi, aceste pacate, aceste slabiciuni", a spus el. 

Parintele a facut chiar si o glumita. 

"Cineva intreaba de ce m-am referit la homosexualitatea vorbind numai de barbati, nu si de femei. Probabil intrebarea vine de la un barbat", a spus el, starnind rasete in sala.

 "Prin acest cuvant se denumesc si relatiile intre barbati, si cele intre femei", a raspuns la intrebare.

Un alt moment ciudat a fost salvat de un gag. 

"De ce sa avem compasiune pentru cei pacatosi, cand in Biblie spune, trebuie sa-i omori?", a fost o alta intrebare, care a starnit hotote de ras, chiar aplauze
 
"Reactia dumneavoastra este chiar raspunsul", a replicat preotul. 

Un alt bilet trimis din public cuprinde plangerea unei femei care a ramas singura, cu doi copii, dupa ce sotul a parasit-o pentru o relatie homosexuala. 

"Tragedie. Cel care a fost si este tata poate va intelege si se va intoarce acasa", a linistit-o parintele. 

Prelegerea s-a incheiat in ropote furtunoase de aplauze, multe spectatoare au oftat si si-au promis ca vor veni si la urmatoarea, anuntata pentru luna martie, cu o tema la fel de incitanta: avortul. 

Comentarii

anonim

23.01.2015 19:24

Imi vine sa vomit!Ar trebui sa criticati asemenea adunari

Claudia

23.01.2015 20:13

Mi se face greaţă! Chiar dacă nu mi-s dragi homosexualii şi nu înţeleg comportamentul lor, să ţii, ca şi cadru universitar, o asemenea conferinţă mi se pare teribil de degradant!Auzi, familia tradiţională! Exemplul cu duminica e pueril şi golit  de sens.Sunt atât de puţine cazurile în care biserica se implică în rezolvarea de probleme sociale, încât mă mir că nu le e ruşine preoţilor să o tot dea înainte cu cuvântul lui Dumnezeu, după care se fofilează şi de care profită!Mă mir că nu le e ruşine că au în frunte un om cu salariu de 8000 Ron, în timp ce copiii au alocaţii de 42 Ron! Mă mir ca nu le e ruşine că fac parte din aceeaşi tagmă cu preoţii care s-au zăvorât în catedrala din Tmişoara în timp ce pe scările ei erau împuşcaţi oameni, mă mir că nu le e ruşine să ceară bani pentru o construcţie megalomană şi fără nici un rost !Felicitări, Florentina, că ai reuşit să rezişti la conferinţă şi să ne prezinţi "dezbaterile"! Sunt de religie ortodoxă, dar asemenea idei şi dezbateri mă fac să  îmi fie ruşine şi lehamite!

soferul de tramvai

24.01.2015 21:49

Si mie imi este rusine ca impart acelasi oras cu o intoleranta care generalizeaza niste cazuri cu totul particulare, prezentate ostentativ de televiziuni! Mai si gandeste, mai informeaza-te si de cate ajutoare sau cate nisiuni crestine realizeaza biserica ortodoxa, lucruri care nu prezinta senzational intr-o tara in care Biserica Ortodoxa trebuie constant combatuta si ridicat in slavi pacatul!

Claudia

26.01.2015 06:28

Soferule, puţină coerenţă în exprimare nu ţi-ar strica! Ce înseamnă "lucruri care nu prezinta senzational intr-o tara in care...", ce cu ce se acordă?După câte ştiu există televiziunea Trinitas, cine nu îi lasă să promoveze biserica, aşa cum trebuie, cu toate cele bune pe care le face pentru nevoiaşi, copii, tineri şi oameni în toată firea? De ce nu sunt nişte emisiuni atrăgătoare, despre care să vorbească lumea, care să ţină spectatorii în faţa micului ecran, cu folos?Despre ce misiuni creştine vorbeşti? Se duc în Africa să adune adepţi sau ce? Acest aspect mă lasă, oricum, rece!  Astă vară, de exemplu, mi-ar fi trebuit o şcoală de vară pentru copil, cu o plată modică, dar nu a existat aşa ceva în Cluj! M-am interesat! In schimb, catolicii şi pocăiţii au organizat!Nu combate nimeni, sistematic, aşa cum sugerezi, Biserica Ortodoxă! O combat doar slujitorii ei, aceia dintre ei care sunt lipsiţi de har şi bun simţ.

titi

27.01.2015 20:03

Claudia draga ia intai un metoclopramid sa-ti treaca greata. Nu-ti place de biserica ortodoxa, nici o problema! Gasesti secte de toate felurile care sa-ti accepte gandirea ta de doi lei. Cum tu ai dreptul sa dai din gura si sa-ti expui habarnismul legat de ortodoxie, asa au si ortodocsii dreptul sa-si exprime parerile. Ce va doare pe voi astia negrii in cerul gurii si cu mintea in colturi este faptul ca bisericile sunt pline iar in plus acu, incep sa ia atitudine in societate.

Alexandra

27.01.2015 15:47

De ce oamenii ca voi nu au curajul sa isi asume identitatea si afirmatiile? 

marcus

23.01.2015 21:19

Imi pare rau, dar "europenismul' si "liberalismul" autoarei tradeaza o mare frustrare: nu a inteles nimic. Nici mesajul, nici atmosfera, nici katarsisul. Ca orice ignorant, autoarea s-a blocat in aspectul superficial al lucrurilor. Un articol ce denota ignoranta, superificialitate, nonspiritualitate, ieftinism  si gazetarism de foaie.  Dati-mi voie sa cred ca nu asta inseamna "Ziar de Cluj". Si daca nu asta inseamna, veti publica aceasta opinie? 

gogu homosexual...

24.01.2015 18:29

Cuvinte mari din gura unui om mic. Explica-ne care e mesajul tu mai bine, bai desteptule. Ti-l spun eu?! Probabil ai niste tendinte homosexuale pe care ti le inabusi cu ajutorul religiei si o transformi in ura. 

titi

25.01.2015 22:47

Ziar de cluj tocmai asta este, o adunatura de reportericare im afara de a crea disensiuni si ura reciproca intre oa,eni, nu stie, Se vede ca nici autoarea si nici cei care fac spume la gura legat de congerinta nu stiu ce au cautat acolo. Probabil se asteptau la pornosaguri, la umpic de instigare la ura, ceea ce nu a fost cazul. Nu vs obliga nimeni sa participati la astfel de conferinte. Probabil parintele Tofana e prea destept pt voi ca sa imtelegeti mesajul lui. Va place sa traiti intr-o viata promiscua, nu aveti decat, dar nu ne convingeti pe noi ca anor,alul este normal.

Alexandra

27.01.2015 16:19
De acord cu Marcus, acest articol este cusiguranta scris de cineva care nu a inteles mesajul! Dovada de ignoranta si mediocritate! Stai linistit Marcus, ei oricum publica doar opiniile care ii avantajeaza! Ar face orice sa isi astupe defectele cu partile negative ale altora...doar ca ceea ce cred ei ca este negativ la altii este de fapt crudul adevar! Inchei prin a spune ca un barbat cu mai multa feminitate decat o femeie, nu poatre trezi niciunui om normal vreun sentiment moral!  Viata lor se rezuma la sex, iar corpul lor devine victima!Ce ar putea invata un copil de la asemenea oameni? Sunt sigura ca veti avea retineri in a posta toate comentariile mele, dar ma linistesc la gandul ca nu sunt singura care v-a demonstrat cat de josnici sunteti! Spun josnici pentru faptul ca prezenti acolo in sala, nu ati avut curajul sa vorbiti! Ati preferat sa loviti cu lasitate prin acest articol, pentru ca asa v-ati asigurat ca nu puteti primi un raspuns care sa va lase fara argumente!!!!!!!

goe

24.01.2015 16:12

BOR este doar un Grup Infractional Organizat.

Tudor din Cluj

24.01.2015 17:10

Total de acord cu Marcus! De ce nu ati anunțat acest eveniment? Poate mergeam mai mulți; nu suntem de acord cu impunerile deplasate ale bilolnavilor psihic din UE si USA ; NU TREBUIE TOTUL PRELUAT DE BUN, cand e clar ca lumina zilei ca e ABSURD; am ajuns cu toții sa spunem unui bărbat : FEMEIA CU BARBA!!! Cum daca in pantaloni are sex de bărbat? Asemenea lucruri sunt  normale? Ori suntem bărbați ori femei! Avem roluri diferite. Totul se prezintă ca fiind normal si atunci in câțiva ani băieții se vor uita si spre alți băieți in adolescenta iar daca le plac, vor face avansuri, se vor imprieteni, vor încerca sa se iubeasca( fiind normal) si vom avea plin de homosexuali. Fetele vor face la fel. Gânditi-va la copiii si nepotii Dvs. V-ar place sa fie aceste lucruri văzute ca o normalitate? EU sper ca NU ! Atunci, sa luam atitudine, ORI DE CÂTE ORI, avem ocazia.

Dorin

25.01.2015 21:16

Tudor...eu sunt gay.Sunt mandru ca pot sa-ti spun asta!!! Chiar ma bucur.Am doar atat sa-ti spun:femeia cu barba nu exista,ci doar barbatul cu rochie...dar tu ai decis sa-l denumesti precum mai sus spuse.Din fericire noi homosexualii fata de voi "heteroSECTualii"nu indemnam la ura...indiferent de ce fel.Din pacate pentru cei ca tine:noi vom fi pe Pamant atat timp cat voi ve-ti exista!!! Noi nu ne putem inmulti,nici nu ne dorim.O faceti voi ptr noi.Vrei sa scapi de noi???Trebuie sa scapi de cei ca tine.De ce ti-e frica de aia nu scapi!Succes...vei avea nevoie...si cum religia ta nu te lasa sa alegi multe,va ramane doar sa inghiti si sa suporti,ca nu?Iubeste-ti aproapele.

titi

25.01.2015 23:06

Draga Tudore evenimentul a fost anuntat demult. Au fost agise cam peste tot. Pacat ca n.ai putut veni. A fost educativ pt cei care au inteles tema conferintei, pemtru ceilalti a fost o corvoada.

Kitiara

26.01.2015 13:22

"nu suntem de acord cu impunerile deplasate ale bilolnavilor psihic din UE si USA" -- de ceva timp homosexualitatea nu mai e considerata o boala psihica; cu autoritatea carei cercetari stiintifice in medicina ai curajul sa sustii contrariul? care iti sunt studiile publicate pe tema asta? ai doar pareri, nu argumente"femeia cu barba nu exista,ci doar barbatul cu rochie" -- nu pricep ce legatura are cu subiectul de fata; inteleg doar ca tu habar nu ai de diferenta dintre orientare sexuala, fetish si identitate sexuala. Te invit sa iti faci temele in legatura cu aceste trei aspecte inainte sa poluezi cu ignoranta ta."vom avea plin de homosexuali" -- se pare ca tu nu realizezi ca majoritatea persoanele gay au parinti heterosexuali, nu homosexuali"V-ar place sa fie aceste lucruri văzute ca o normalitate?" DA. Mi-ar placea sa nu ii mai frece pe unii grija in legatura cu optiunile romantice si sexuale ale unor persoane care nu au legatura cu ei. La fel cum nimeni nu isi baga nasul in viata personala a heterosexualilor. Nu e problema ta, sau a altuia, cu cine face sex o persoana. Vezi-ti de viata ta si lasa-i pe altii sa-si vada de-a lor.

Adrian

29.01.2015 04:13

ma tudoras!am 47 de ani,am cunoscut mai multi homosexuali,decat ai cunoscut tu femei.nu m am indragostit si nici nu am avut sex cu ei.asa ca exemplul tau ma duce in drectia,tu ai inclinari in homosexualitata.dar sa nu iti fie rusine,asta iti place asta o faci si cui nui place sa te pupe in cur.oh si inca ceva,la parnaie ai fost?

titi

25.01.2015 22:54

Daca pretindeti ca in numele de,ocratiei sa acceptam amormalul si toate mizeriile care ni se baga zi de zi pe gat, de ce sa se interzica astfel de comferinte?Pemtru ca se spume adebsrul? Pemtruca mai afuce umpic de morala in mintea unora rataciti pe care ii conduce calclatorul si toti dementii? Daca e libertate de exprimare atumci lasati oamemii sa se exprime. Asta e chiar culmea. Auzi, sa se interzica adtfel de conferinte!,, O fi in regula si cu abortul si cu faptul ca umii fac copiii si.i anandoneaza, etc. Faceti umbra degeaba pamantului

mirel

26.01.2015 20:34

In primul rand vreau sa zic ca aceasta redactie n-a prezentat articolul obiectiv, ci subiectiv. Presa trebuie sa fie obiectiva, nu sa faca propaganda... dar in prezent cui ii pasa?In al doilea rand: bineinteles ca intotdeauna vor fi doua tabere opuse. Daca comunitatea gay urla cu drepturile, de ce Biserica nu ar avea voie sa isi zica si ea parerea? (daca cercetati bine in presa, Biserica e cea mai atacata si murdarita instituie in momentul de fata -  si nu imi ziceti ca nu e asa pt ca stiti ca asa e! si multe i se pun in cârcă.. )Trei: homosexualii sunt bolnavi. Daca vor sa fie ajutati, vor fi. NU VA ASTEPTATI CA MINORITATILE SA FIE INTOTDEAUNA TOLERATE !! P-U-N-C-T ! UITATI VA IN ISTORIE !!! daca si-au ales aceasta cale, atunci sa o ducă cu stoicism...  zicea un nene intr-o conferinta ca ei: -  mor mai repede cu 20-30 de ani; - sunt de 5 ori mai predispusi la sinucidere; - de 7 ori mai predispusi la depresie; ORicum, de cand e lumea si pamantul, au fost barbati si femei !! nu transsexuali, oameni fara gen, oameni care nu se identifica cu un sex?!?!?!? va dati seama ce porcarie, scuzati-ma? in regnul animal sunt 2 genuri/2 sexe ! la fel si la oameni !! ce atata COMPLICARE?!?!  sa nu iti recunosti ce ai in pantaloni, atunci chiar e boala mintala, scuzati-maPatru: Dragostea e o boala, avort post-natal, masturbare de la 5 ani, copii sa-si ALEAGA sexul de la varste fragede... asta recomanda OMS, UE, Drepturile omului. concluziile trageti-le voi! Blamati familia traditionala? Atunci nu va mai plangeti de minoritati! Tiganii la noi, turcii in Germania, arabii in Franta etc. Acestia respecta niste legi naturale, putem zice, si nu au niciun fel de problemă cu sexualittea. Isi vad de treaba lor si ne invadează... Dăi la noi cu droguri, alcool cat cuprinde, sex cat cuprinde, avorturi, homosexualitate, televizor, prostituie, coruptie,concubinaj, chiar și ură cat cuprinde ! si uitati unde se ajunge !PROBLEMA CEA MAI MAI INCEPE DIN EGOISM !! daca ai incerca, tu, cititorule, sa faci un tabula rasa si sa reanalizezi ce am zis, poate ai putea vedea o alta fata a lumii, a Romaniei. Nu fac propaganda, dar nu pot sa tac. Nu vreau sa traiesc intr-o societate amorala, acrestina si anormala eu care am valori crestine si MORALE !Numai bine :)

titi

27.01.2015 19:57

Nici eu nu putem sa zic mai bine. Felicitari pt cele spuse si subscriu intru totul la cele ce ati spus, dl Mirel.

Cristian Romanescu

26.01.2015 21:03

E de necrezut! Individul asta instiga la crima si nimeni nu-l aresteaza. De fapt, orice sustinere a textului biblic reprezinta in mod indirect o apologie a prostiei, a genocidului, infanticidului si violului. Nu exista carte cu o densitate mai mare de orori. Poate doar coranul sa o depaseasca... Cam asta e starea invatamantului romanesc. Ne intoarcem la epoca de bronz a vechiului testament, vom umbla fara chiloti deasupra apei si ne vom ucide femeile cu piatra.

Roman Cristescu

26.01.2015 22:46

Am o nelamurire, poate autoarea cea culta sau comentatorii imi pot da un raspuns: daca un preot (indiferent de ce religie) e homosexual, eventual si putin pedofil, e bai, problema mare, huo, dam cu pietre CA CUM isi permite, etc. Daca un altul (indiferent de ce religie) condamna homosexualitatea, iar dam, CA CUM isi permite, etc. Ce ati fi vrut sa auziti de la un preot, ca lauda homosexualitatea? Ca indeamna la alegerea ei, ca se bate pe umar cu cei care o practica? Surpriza, nu o sa o faca (sper) niciodata, nici el, nici altcineva din biserica. Si normal ca o condamna. Stati linistiti, ca nimeni nu o sa omoare vreun homosexual pt ca asa a zis asta in conferinta lui (oricum, nu reiese ca ar fi zis asta, dar si minciuna/inventia e vorba, cand vrem rating/cititori multi pe pagina).

Chesa

27.01.2015 12:28

Individul nu instigă la crimă domnule Romanescu pentru că în conferința sa nu a zis că rezolvarea este cea propusă de Vechiul Testament. Iar în ce privește ororile din Vechiul Testament mi se pare că ați citit Biblia superficial! Mai mult, legătura cu coranul este absurdă. Evident, ca în orice alt domeniu, pentru nespecialiști există lucruri neînțelese și chiar șocante, dar este urât din partea lor să se dea cu părerea ca și cum ar fi mare specialiști în domeniu și să mai tragă și concluzii absurde. Este ca și cum un neinițiat ar trage cu ochiul în sala de operație și nefiind specialist se șochiază de faptul că un chirurg taie mațele oamenilor și mai rău trage concluzii și spune la toți cât de criminali sunt chirurgii...

titi

27.01.2015 20:06

Mai Cristiane Romanescu! Ma imtreb daca ai fost la conferinta, ca atunci ai fi auzit ca este exact invers fata de ce zici tu. Probabil esti genul de persoana care se lasa influemtat de presa si ce e ,ai rau ii plac imstigarile si manipularile, ceea ce trebuie sa recunosc Ziardecluj este fruntas.

Alexandra

27.01.2015 15:42

Ati fost acolo si ati avut dreptul la cuvant, de ce ati tacut? ati avut dreptul sa combateti cele spuse de parintele? ati tacut cu lasitate! Daca voi sunteti discriminati pentru ca noi nu suntem ca voi, atunci noi nu suntem discriminati? Copiii nostri nu sunt discriminati cand vad barbati purtandu-se mai rau decat niste fete de pe Dorobanti? Copiilor nostri nu li se incalca drepturi atunci cand vad fete  sarutandu-se intre ele? ori cand vad barbati plimbandu-se de mana pe strada??? Parintele a spus clar  ca asa scrie in Vechiul Testament ca sunt „vrednici de moarte”, insa noi traind dupa Legea cea noua, trebuie sa dialogam cu ei si sa cautam sa ii intelegem! foarte clar a spus acest lucru! Dar uite unde e rautatea! Daca ce traiti voi e normalitate atunci de ce nu aveti posibilitatea de a naste? De ce nu aveti puterea de a da viata? Pentru ca nu e firesc! De aceea! Libertatea nu inseamna sa iti batjocoresti trupul! Libertatea e mai mult decat sa te imbraci ca barbat in haine de femeie! E mai mult decat sa iti manjesti fata cu machiaje! Libertatea este trairea lui Dumnezeu! Simplul fapt ca ati fost acolo dar nu ati avut curaj sa vorbiti, dovedeste cata dreptate are parintele Tofana! 

Alexandra

27.01.2015 15:59
Ati fost acolo si ati avut dreptul la cuvant, de ce ati tacut? ati avut dreptul sa combateti cele spuse de parintele? ati tacut cu lasitate! Daca voi sunteti discriminati pentru ca noi nu suntem ca voi, atunci noi nu suntem discriminati? Copiii nostri nu sunt discriminati cand vad barbati purtandu-se mai rau decat niste fete de pe Dorobanti? Copiilor nostri nu li se incalca drepturi atunci cand vad fete sarutandu-se intre ele? ori cand vad barbati plimbandu-se de mana pe strada??? Parintele a spus clar ca asa scrie in Vechiul Testament ca sunt „vrednici de moarte”, insa noi traind dupa Legea cea noua, trebuie sa dialogam cu ei si sa cautam sa ii intelegem! foarte clar a spus acest lucru! Dar uite unde e rautatea! Daca ce traiti voi e normalitate atunci de ce nu aveti posibilitatea de a naste? De ce nu aveti puterea de a da viata? Pentru ca nu e firesc! De aceea! Libertatea nu inseamna sa iti batjocoresti trupul! Libertatea e mai mult decat sa te imbraci ca barbat in haine de femeie! E mai mult decat sa iti manjesti fata cu machiaje! Libertatea este trairea lui Dumnezeu! Simplul fapt ca ati fost acolo dar nu ati avut curaj sa vorbiti, dovedeste cata dreptate are parintele Tofana!

Alexandra

27.01.2015 16:06
Nu a spus nimeni ca acesti oameni sunt rai, nici ca merita sa moara, nici ca trebuie sa ii ucidem! S-a spus ca ei sunt subiecti de dialog si misiune! Acest articol este o minciuna, sunt vorbe scoase din context...vorbe ale unor oameni ce au fost prezenti acolo, dar au tacut cu lasitate! de ce nu ati mers pe scena sa cereti dreptul la cuvant? parintele a spus clar ca este dispus la dialog! Va spun eu de ce, pentru ca nu aveti curajul sa va asumati identitatea! pentru ca pana si voua va e rusine cu voi si asteptati ca ceilalti sa va ia in brate si sa va felicite pt orgiile ce le comiteti!

Alexandra

27.01.2015 16:27
Cum puteti voi sa aratati lumii ca sunteti discriminati, daca pana si acest articol este o minciuna? eu am fost acolo, si exista filmare cu intreaga conferinta! oricine poate verifica! Ce aveti voi moral daca in apararea voastra v-ati folosit de minciuni?

Alexandra

27.01.2015 16:37

Daca voi, victimele, sunteti atat de corecti, de ce nu postati toate comentariile? Sunt convinsa ca au fost sute! Sute de persoane care sa va spuna cat de josnic este acest articol! Daca vreti sa dovediti ceva lumii,incepeti prin a fi mai buni decat cei pe care ii aratati cu degetul! Rusine!  „ZIARDECLUJ” sau ZIARDEHOMOSEXUALI? Unde e libertatea si dreptul la exprimare????????????? Voi ati avut-o si ati tacut! acum ii reduceti la tacere pe cei care va arata adevarata fata!!!!!!!!!!

gigi

28.01.2015 12:19

Ptr Alexandra,Asta este o copie la unul din posturile tale(comentariu)."De aceea! Libertatea nu inseamna sa iti batjocoresti trupul! Libertatea e mai mult decat sa te imbraci ca barbat in haine de femeie! E mai mult decat sa iti manjesti fata cu machiaje! Libertatea este trairea lui Dumnezeu! "Vezi, de-aici trag concluzia ca la voi habotnicii, pana si machiajul e o forma de pacat...  Bine, astea fiind spuse, noi toti suntem pacatosi ca: purtam jeansi, purtam culori vii, mancam la fastfood, ne tatuam, ne facem piercing-uri... si lista continua. Dar, ca sa vezi ca noi tot nu instigam la ura, va dam sansa sa ne aduceti ca inainte de comunism. Acolo ne e locul asa-i? Dupa mintea voastra sunt sigur ca acolo ne-ati vedea pe toti. Ce va mai deranjeaza domne ca incepeti sa pierdeti adepti, ca va fug " investitorii". Pai de ce? Pai e simplu: ne-am saturat sa tot bagati la buzunare in numele lui Dumnezeu, sa va luati paduri intregi, case si masini. Hai la munca cu voi!

Alexandra

29.01.2015 16:25

Penru „gigi”: 1. Eu ma machiez, nu promovez habotnicia, promovez cumpatarea, nu e acelasi lucru sa vezi o femeie machiata decent, sau un barbat impopotonat cu farduri! 2. culorile hainelor tale nu conteaza, conteaza culorile sufletului tau. 3. la conferinta nimeni nu a indemnat la ura, ci la toleranta si dialog. 4. cei ce indeamna la ura sunteti voi, dovada e faptul ca ati ales sa scrieti o mizerie de articol, desi ati fost prezenti in sala si ati avut dreptul la cuvant. 5. nimeni nu te considera pacatos, dar cand constiinta ta va vorbi, vei dori sa iti pierzi auzul! 6. daca esti unul din cei despre care s-a vorbit, mi-e mila de tine, insa daca nu esti unul din ei, dar ii accepti ca normal si firesc, mi-e mila de copiii tai... 7. societatea are nevoie de femei si barbati puternici, nu de barbati sensibili si femei badarane. 8. tu existi pentru ca mama ta si-a luat un sot, nu o sotie, iar tatal tau s-a indragostit de o femeie, nu de un barbat...asa ca spune multumesc acestei relatii firesti si normale pe care parintii tai au avut-o... 9. sper sa nu ajungem ziua in care toti barbatii se vor tine de mana si toate femeile se vor saruta! Am vazut astfel de oameni si imaginea nu e deloc placuta. 

Adauga comentariu