Sa scriu la Ziar de Cluj

Nu imi place sa atrag antipatii, cui i-ar placea oare? Dar trebuie sa recunosc ca am atras cateva, de cand scriu la Ziar de Cluj. Si am invatat sa nu le pun la suflet, pentru ca noi nu suntem "bad guys". Suntem cinci fete si Eugen, cel care se plange in fiecare zi de vreo durere reumatica, suntem o mana de oameni care privim Clujul de pe geamul unui apartament de pe Pavlov cu toata deschiderea si bunavointa de a-l face mai bun.

Suntem niste tineri care vrem lucruri simple si normale. Vrem festivaluri cu muzici faine, vrem sa venim cu catelul la birou cu tramvaiul mov, care nu e doar pentru pensionari, vrem sa pedalam pe piste luuungi, care nu se intrerup la fiecare capat de bordura. Uneori visam cu ochii deschisi la ziua in care vom putea lua un picnic pe iarba taiata perfect din Iulius Parc, dar pe care mergi ca pe jar, sub privirile atente ale paznicilor. Sau la dimineata in care in sfarsit vom vedea  un politist comunitar ce il amendeaza pe cocalarul care tocmai si-a aruncat chistocul de tigara pe geamul masinii.

Si tocmai aceste dorinte ne fac sa o luam de la capat in fiecare dimineata. Sa intrebam, sa cautam, sa aflam, sa scriem. Asta stim noi sa facem cel mai bine. Uneori o facem mai cu patima, alteori mai distant, dar de fiecare data ne straduim sa o facem bine si in stilul nostru propriu.

Cu bune si rele, Ziar de Cluj e o familie. Avem drame, avem nervi, avem pitici si obsesii. Dar in fiecare dimineata ne lasam dramele acasa, ne asezam in jurul masutei de cafea si o luam de la capat, cu subiectele zilei. Cand nu avem idei, il intrebam pe Batman, redactorul nostru patruped.

De multe ori, ne incepem ziua cu o usa trantita in nas de vreun purtator de cuvant sau vreun director care refuza sa ne dea informatii, dar nu ne dam batuti. Sa scrii la Ziar de Cluj e neobositor, te obliga responsabilitatea informatiei, care trebuie publicata. Si nu ne opreste niciun sinecurist care doarme de ani de zile intr-un scaun comod sa aflam informatia.

Sa scrii la Ziar de Cluj implica si sa-ti atragi antipatii. E normal in aceasta profesie. Dar atunci cand tragi linie, lucrurile bune sunt mult mai multe.  
De departe insa, cel mai bun lucru la Ziar de Cluj sunt OAMENII care insufletesc redactia.

 

 

Adauga comentariu