Sa pofteasca la tabla deconturilor Grozav Sorin, vasul din spatele Vasului, care a condus Consiliul de Administratie al CS Universitatea ani de zile. Pentru rezultatele dezastruoase ale clubului, girate de Grozav, adevaratul sef al U: nota 2!

De cand am intrat in proiectul U Cluj, adica 2015, si pana in aprilie 2017, eu nu l-am vazut si nu i-am simtit prezenta. Desi era acolo. Abia cand eu, suparat ca politrucul de Vasu, un om mic profesional, a inceput sa isi bata joc de jucatoarele Universitatii, neplatindu-le primele si indemnizatiile, am inceput sa caut mai bine, mi-am dat seama ca:

- CS U era intentionat tinut sub management dictatorial, ca CA era unul formal

- jumatate din membrii CA (eu am descoperit asta, nimeni altcineva) nu fusesera la sedinte de ani de zile, nu mai aveau habar de ce se intampla in club (avem inregistrata declaratia fostului rector Marius Bojita care recunoaste acest lucru)

- Vasu, folosindu-se de chichite legislative, redusese importanta CA la zero

- Universitatile, care dadeau fibra morala acestui club, erau ignorate si dezvoltasera o stare de iritare la auzul numelui Vasu

- un singur om fusese prezent mereu, IN AFARA de Vasu, si LEGITIMASE tacut, dar constient, aceste mizerii: Sorin Grozav.

 

Eu, nimeni altcineva, prin articolele si investigatiile mele, am generat cele mai mari schimbari din istoria clubului in ultimii 10 ani, adica de la moartea neasteptata a regretatului Gheorghe Roman. Am aratat ca Vasu isi bate joc de rolul Consiliului de Administratie si, prin gestul meu, l-am reactivat. In iunie 2017, a avut loc o adevarata sedinta de CA. Si aici vine a doua schimbare: articolele mele au generat improspatarea CA cu oameni proaspeti la minte. 

Un singur om a ramas, in afara de Vasu: Sorin Grozav.

Si atunci, in iunie 2017, m-a lovit revelatia: adevaratul sef al CS U a fost dintotdeauna Sorin Grozav. Anonim, discret si eficient, bine relationat, diplomat si alunecos, Grozav a preferat sa stea in spate si sa plescaie multumit ca "jucaria" U e in mainile sale si ale celor care il sustin si ca Vasu se multumeste cu o renta lunara si cu manevrarea bugetului de 1,8 milioane de dolari pe an.

Mentalitatea asta uasecerista, in combinatie cu mentalitatea comunistoida a lui Vasu (casatorit cu fata lui Mocuta, comunistul prim secretar al Clujului in anii 80), a fost perfecta pentru a crea atmosfera de Daciada puturoasa: antrenori slabi, jucatori slabi sau jucatori batjocoriti, cifre raportate la hectar, sectii inutile, ca sa dea bine la raportarile de la minister.

Ocupat cu una, cu alta, Grozav a facut doua greseli: l-a mai lasat din lesa pe Vasu care a inceput sa isi ascuta coltii si, am vazut ieri, a muscat mana care l-a dresat; nu a fost atent la momentul venirii mele, fiindca daca era atent, ar fi putut sa impiedice din fasa venirea mea. Cine ma cunoaste stie ca nu suport prostii si jumatatile de masura. Era evident ca o sa intru in conflict cu Vasu, asa cum l-am ejaculat pe Covaciu la primii bani disparuti din cont cand sponsorii adusi de mine au incepute sa plateasca, iar Covaciu incepea sa inventeze datorii subite din trecut.

Domnule Grozav, boul de Alexa si venirea lui au generat situatia de azi. Fiindca boul de Alexa v-a tras-o prin ambitie si prin rezultate, prin sponsori si management. V-a rusinat. 

Am adus in 3 ani sponsorizari cate nu a vazut clubul asta niciodata. Am adus un antrenor pe care CS U nu l-ar fi convins nici cu bozgoane sa vina. Am luat o medalie de argint si am jucat doua finale in 3 ani, performante ce nu au mai existat de peste un deceniu. Am construit o poveste de marketing pe care o stia TOT Clujul si TOATA lumea baschetului din Romania.

Domnule Grozav, stiu sigur acum ca dumneavoastra, presedinte al Consiliului de Administratie al CS Universitatea de atatia ani, sunteti adevaratul conducator al clubului. Vasu e cu banii si executia, seful adevarat sunteti dumneavoastra, caci aveti PUTEREA.

De aceea, refac nedreptatea comisa de opinia publica ce crede ca Vasu e singurul vinovat pentru toate mizeriile din ultimii ani de la club: retrogradari, legende batjocorite, sponsori alungati, jucatori neplatiti si umiliti, distrugerea relatiilor cu universitatile. Nu, SI dumneavoastra sunteti vinovat.

In fapt, permiteti-mi sa va consider CEL MAI VINOVAT pentru distrugerea clubului Universitatea. Sa va argumentez de ce. Fiindca Vasu chiar crede ca a facut bine tot ce a facut si, in lumea lui incuiata, vede doar un metru in fata de la lumina lampasului creierului sau. Dar dumneavoastra nu sunteti nici limitat, nici orgolios, nici balaur: sunteti doar FOARTE SMECHER.

Ati stiut prea bine si ati acceptat toate neperformantele din ultimul deceniu. Din motive care imi scapa, dar pe care le banuiesc - este acea obsesie uasecerista de a controla totul, chiar si cand devine ruina - nu ati vrut sa schimbati ceva, nici sa luati atitudine, cata vreme aveati oricum telecomanda de la acest joc. Insa sunteti mega vinovat.

Sunteti atat de vinovat incat nici macar nu l-ati informat pe Vasile Topa, rectorul UTCN, de situatia de ieri, cand profesorasul de volei Vasu si-a permis sa il alunge pe antrenorul Nationalei Romaniei de baschet feminin, Dragan Petricevic. Toti ceilalti mebri ai CA si-au informat rectorii, numai dumneavoastra, suficient si smecher, ati pariat ca o mai omorati o data, ca mai pouneti o data batista pe tambal.

Acest articol insa este un potentiometru care va da mai tare sonorul, ca sa se auda mai bine si numele dumneavoastra, dar si fondul sonor al falimentului Universitatii.

Va cer demisia de indata din tot ce inseamna structura a clubului Universitatea. Daca nu aveti chef de gesturi de astea, ii cer rectorului UTCN, domnul Vasile Topa, sa procedeze la retragerea de indata a dumneavoastra, sa denunte prezenta UTCN in clubul condus de Vasul care nu respecta universitatile, adica sa procedeze intocmai ca rectorii UBB si USAMV.

Daca pe Vasu nu l-a putut da nimeni jos, o sa va dau eu jos cu un simplu articol pe dumneavoastra, fiindca tot ce spun eu poate fi verificat: sunteti la butoanele U Cluj de ani de zile si ati girat falimentul, esuand spre final si mai rau, devenind dresorul impotriva caruia pechinezul Vasu se indreapta ca sa il muste.

Plecati, vedeti-va de cariera universitara in exil la Alba, vedeti, sunt elegant si nu fac referire la alte episoade, plecati ca sa se vada odata pentru totdeauna ca imparatul Vasu e gol, sa se vada ca v-ati batut joc de acest club, ca, in Centenarul lui U, ati ghiorlanit una dintre ultimele povesti frumoase de demnitate ale Simbolului.

 

 

Adauga comentariu