S-a terminat cu smecheria! Alin Tise a trimis oamenii legii pe Tarnita si Belis!

O echipa de specialisti, angajati ai Consiliului Judetean Cluj, impreună cu echipaje de la Jandarmerie și Poliția Cluj au efectuat controale pe Lacul Tarnita pentru a depista daca exista ambaractiuni care circula cu motoare pe baza de combustibil. Controlul a fost ordonat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, un militant pentru interzicerea barcilor cu motor clasic. 

Consiliul Județean Cluj a aprobat noilore egulamente de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele, inclusiv a mecanismelor de control și a sancțiunilor aplicabile,  care la randul lor au fost validate de către Ministerul Transporturilor pe 6 iulie 2021.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Odată cu încheierea acestei etape, Consiliul Județean dispune de prerogative și mijloace de intervenție în vederea protejării acestei zone. Mă bucur că am reușit să finalizăm o procedură clară și transparentă care să reglementeze într-o manieră optimă navigația ambarcațiunilor pe cele două lacuri”, a declarat, la inceputul lunii, Alin Tise.

Suplimentar față de măsurile deja luate, Consiliul Județean va achiziționa două ambarcațiuni, camere de filmat în zonele de acces, precum și o autoutilitară. Tot pentru a dispune de un control sporit și o monitorizare eficientă a navigației va fi utilizată și o dronă aflată deja în dotarea instituției. În perioada imediat următoare vor fi desfășurate acțiuni de informare, patrulare și control, vor fi delimitate zonele de agrement, se vor stabili și desemna locurile pentru acostarea ambarcațiunilor, vor fi instalate balize, etc. Ordinul de ministru urmează să își producă efectele juridice de la data publicării în Monitorul Oficial al României, spun cei de la CJ Cluj.

Adauga comentariu