S-a deschis "La Palat", terasa sefilor de la StudCard

La cateva luni de la castigarea licitatiei organizate de oficialii muzeului, pentru spatiul din curtea imobilului, Iancu Serbanescu si Sorin Buiac, fondatorul, respectiv directorul proiectului StudCard au reusit sa isi deschida terasa Se numeste “La Palat” si a fost anuntat ca “principalul generator de evenimente culturale din oras, in urmatoarele luni”. 

Localul este administrat de firma Turism Development SRL, la sfarsitul lunii iulie, 2013, cu sediul in comuna Baisoara, condusa de cei doi sefi de la StudCard. A fost singura care s-a prezentat la licitatia organizata de catre conducerea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca. 

“Este afacerea noastra privata, nu are legatura cu StudCard”, a precizat Iancu Serbanescu, pentru Ziar de Cluj, la mijlocul lui aprilie, imediat dupa anuntarea rezultatului licitatiei. 

Deschiderea terasei a fost anuntata astazi, in termeni grandiosi. 

„Muzeul de Arta din Cluj Napoca va fi vizitat de mii de clujeni lunile urmatoare deoarece in curtea Muzeului  s-a deschis o noua terasa restaurant care se doreste a fi principalul generator de evenimente culturale din oras, in urmatoarele luni. Terasa cu numele sugestiv "La Palat” care face trimitere la istoricul cladirii in care se gaseste Muzeul de Arta din Cluj, Palatul Banffy, s-a deschis weekend-ul trecut si se pare ca izul istoric, muzica buna si serviciile excelente constituie o atmosfera unica atat pentru locuitorii orasului cat si pentru turisti straini. Terasa/ Restaurantul "La Palat” din curtea Muzeului de Arta reprezinta un punct de atractie atat pentru iubitorii de arta cat si pentru persoanele care vor sa petreaca cateva momente departe de agitatia urbana, intr-o atmosfera cu iz istoric si servicii demne de curtile imparatilor”, se arata in comunicatul semnat de Simona Michnea, PR-ul terasei. 

Noul local va gazdui evenimente cu care organizatorii promit sa ii faca pe clujeni „sa uite pentru cateva ore de agitatia din oras”.

Sunt enumerate evenimente culinare, prezentari de moda, teatru in aer liber, expozitii, seri de tango, dansuri de societate, cu seri de stand up comedy, vizionari de filme, seri de muzica jazz, folk sau clasica. 

,,La Palat este locul unde pentru cateva ore, cei care ne trec pragul, uita de agitatia din oras si de problemele de zi cu zi. Ne place sa spunem ca avem o regula pentru clientii nostri: problemele si grijile raman la intrare. Avand parte de o atmosfera unica si de servicii demne de curtea unui palat de unde nu vor lipsi evenimentele vrem ca acest local sa reprezinte "coltul de relaxare” pentru locuitorii orasului si pentru turisti”, declara in comunicat si Iancu Serbanescu, managerul terasei.

Primul eveniment ale localului va fi „o campanie de promovare”, dupa cum a precizat Simona Michnea pentru Ziar de Cluj. 

„Preturile sunt aceleasi ca la toate terasele din zona, cele de pe Eroilor sau din Piata Muzeului”, a explicat ea. 

Reamintim ca managerul s-a plans in aprilie de „cerintele cam dubioase” din partea Muzeului de Arta. Era vorba de limitarea angajamentului doar la un sezon, in conditiile in care spatiul arata deplorabil, obligativitatea platii in avans pe cateva luni a chiriei si a organizarii de evenimente. De asemenea, Serbanescu a mai fost nemultumit de faptul ca muzeul poate rezilia oricand contractul in cazul retrocedarii cladirii, iar conducerea muzeului a replicat ca este vorba de conditii impuse de Consiliul Judetean. Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si-a retras in acest an sprijinul si colaborarea cu institutia.

Adauga comentariu